Košarka

Valencia slavila u derbiju u predigri finalu Eurokupa

Branimir Korać • subota, 25.03.2017.
Valencia slavila u derbiju u predigri finalu Eurokupa

U prvom susretu 26. kola španjolskog prvenstva Valencia je ugostila Unicaju i slavila s 81:77. Ova dva protivnika ujedno će sljedeći tjedan započeti finalnu seriju Eurokupa...

Prvenstveni dvoboj između Valencije i Unicaje ujedno je bio i svojevrsna predigra finalu Eurokupa u kojem će se isti protivnici natjecati za osvajanje trofeja pobjednika ovog natjecanja.

U prvenstvenom dvoboju Valencia je odnijela pobjedu i tako ostala na vrhu ljestvice španjolskog prvenstva s omjerom 18-6 koji ima i Iberostar.

Zanimljiv susret otišao je na stranu domaćina koji je ipak u drugom dijelu uspio doći do preokreta, preuzeti kontrolu nad susretom i odnijeti pobjedu.

Unicaja je imala odličan ulazak u susret i u prvom poluvremenu izgledala je vrlo dobro, međutim Valencia predvođena raspoloženim Dubljevićem ipak je stigla do pobjede.

U završnici susreta Joan Plaza odlučio se za nižu petorku što je skupio platio s dva Valencijina napadačka skoka nakon kojih je uslijedila realizacija i rješavanje pitanja pobjednika.

Sjajnu utakmicu odradio je Dubljević koji je ubacio 20 poena dok je na drugoj strani najraspoloženiji bio Nemanja Nedović s 15 poena.

Španjolsko prvenstvo, 26. kolo

Valencia - Unicaja 81:77 (20:20, 22:23, 22:17, 17:17)

Valencia: Will Thomas 6, Sam van Rossom 11, Romain Sato (5 skokova), Bojan Dubljević 20 (8 skokova), Guillem Vives 7, Rafa Martinez 5, Pierre Oriola 4 (5 skokova), Fernando San Emeterio 12, Mike Tobey, Joan Sastre 14, Luis Ferrando, Luke Sikma 2

Unicaja: Viny Okouo 5 (5 skokova), Kyle Fogg 10, Alberto Diaz 7, Daniel Diez 7, Jamar Smith 5, Nemanja Nedović 15, Oliver Lafayette 11, Adam Waczynski, Jeff Brooks 6 (5 skokova), Carlos Suarez, Alen Omić 11 (7 skokova).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!