Košarka

VIDEO: Westbrooku triple-double, ali Hardenu pobjeda, veliki povratak Kingsa protiv Clippersa

Dario Dodić • ponedjeljak, 27.03.2017.
VIDEO: Westbrooku triple-double, ali Hardenu pobjeda, veliki povratak Kingsa protiv Clippersa
Foto: EPA

U izravnom dvoboju dvojice glavnih kandidata za titulu MVP-a regularnog dijela NBA sezone bolje je brojke ubilježio Russell Westbrook, no pobjedu je upisao James Harden sa svojim Rocketsima. Clippersi su prosuli 18 koševa prednosti u posljednjoj četvrtini protiv Kingsa, Charlotte se lagano obračunao s Phoenixom...

U poenima bogatom susretu između Houston Rocketsa i Oklahoma City Thundera pitanje pobjednika bilo je vrlo brzo riješeno. Rocketsi niti jednom nisu gubili u utakmici i na kraju su došli do lagane pobjede, dvoboj je završio 137:125.

U dvoboju glavnih kandidata za titulu najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone slavio je James Harden, koji je vodio Rocketse do pobjede, iako je Russell Westbrook susret zaključio boljim brojkama i drugim uzastopnim triple-double učinkom, 36. ove sezone.

Harden je u 36 minuta na parketu prikupio 22 poena i 12 asistencija. Po 24 su koša ubilježili Trevor Ariza i Eric Gordon, dok je fantastični Lou Williams s klupe ubacio 31 koš u 31 minuti provedenoj na parketu.

Westbrook je večer okončao s 39 poena, 11 skokova i 13 asistencija, 23 je koša dodao Enes Kanter s klupe.

Los Angeles Clippersi imali su prednost od 18 koševa u posljednjoj četvrtini domaćeg ogleda sa Sacramento Kingsima i na kraju su u tijesnoj završnici poraženi 98:97, šut za pobjedu Kingsa ubacio je Willie Cauley-Stein dvije sekunde prije kraja.

Prerano je Doc Rivers povukao s parketa svoje ključne igrače što su Kingsi iskoristili za povratak. Kingse je do pobjede vodio Darren Collison s 19 poena. Buddy Hield je dodao 15 koševa i sedam skokova, isti je broj koševa upisao i Anthony Tolliver. Cauley-Stein je susret okončao s osam koševa i 14 skokova.

Kod Clippersa valja izdvojiti DeAndrea Jordana s 20 koševa i 11 skokova, po 17 su dodali Blake Griffin i Chris Paul.

Charlotte Hornetsi brzo su riješili susret protiv Phoenix Sunsa, već su u prvoj četvrtini došli do vodstva 30:7 i do kraja ga nisu ispustili.

Kemba Walker predvodio je Hornetse s 31 košem i devet asistencija, 21 je koš dodao Marvin Williams, 18 je koševa uz deset asistencija upisao Nicolas Batum.

Devin Booker nije ponovio nevjerojatnih 70 koševa, ali je susret završio s vrlo solidnih 23 poena. 21 koš i deset skokova dodao je T.J. Warren.

Atlanta - Brooklyn 92:107 (Schroder 24 koša/Lopez 23 koša)
Charlotte - Phoenix 120:106
Milwaukee - Chicago 94:109 (Antetokounmpo 22 koša/Mirotić 28 koševa)
L.A. Clippers - Sacramento 97:98
Houston - Oklahoma City 137:125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!