Košarka

Vrlo dobar nastup Žižića u pobjedi Darušafake

Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.03.2017.
Vrlo dobar nastup Žižića u pobjedi Darušafake
Foto: EPA

U posljednjem susretu 23. kola turskog košarkaškog prvenstva Darušafaka je na domaćem parketu bila bolja od Ušak Sportifa rezultatom 78:70. Vrlo dobro je u pobjedi svoje momčadi odigrao i Ante Žižić...

Teže od očekivanog je do pobjede došla Darušafaka koja je na domaćem parketu bila bolja od Ušak Sportifa rezultatom 78:70. Gotovo cijelo prvo i dio drugog poluvremena bili su u zaostatku, ali se bude u posljednjih deset minuta, okreću rezultat i u konačnici dolaze do uvjerljivije pobjede.

Ante Žižić je u prvih nekoliko minuta ubacio pet poena, na njega se nadovezao i Adrien Moerman, ali to je bilo vrlo skromno od domaćin koji je konstantno hvata zaostatak. Serijom 12:1 gosti su prvi puta došli do dvoznamenkaste prednosti u devetoj minuti (23:11). Do kraja četvrtine tek je Scottie Wilbekin uspio smanjiti zaostatak domaćina.

Gosti su nastavili s vrlo dobrom igrom i u drugoj četvrtini, u nekoliko su navrata imali i 17 poena prednosti. Raspoloženi Ušak Sportif popustio je u samoj završnici pa je Moerman ubacio tricu za "samo" devet koševa zaostatka (41:32) Darušafake koja je bila daleko od svojih najboljih izdanja.

Domaćin se budi u drugom poluvremenu i polako otapa prednost svojih protivnika. Minutu prije kraja treće četvrtine prešli su u prvo vodstvo još od uvodnih minuta susreta (56:55). Posljednju je četvrtinu odlično otvorio Žižić, povezao šest poena svoje momčadi i doveo je do osam poena prednosti (65:57). Do kraja se susreta gosti nisu uspjeli spustiti ispod tri koša razlike pa je Darušafaka upisala novu prvenstvenu pobjedu.

Najučinkovitiji je kod Darušafake bio Scottie Wilbekin s 14 poena (0/1 za dva, 4/11 za tricu, slobodna bacanja 2/2). Ante Žižić je zaključio susret s 13 poena (6/6 za dva, slobodna bacanja 1/2) i četiri skoka za 18 minuta provedenih na parketu.

Goste je predvodio D'Angelo Harrison sa 17 poena (3/4 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 2/2).

Super ligi, 23. kolo:
Darušafaka - Ušak Sportif 78:70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!