Nogomet

Video tehnologija u punom sjaju u dvoboju između Francuske i Španjolske

Branimir Korać • srijeda, 29.03.2017.
Video tehnologija u punom sjaju u dvoboju između Francuske i Španjolske
Foto: EPA

Utorak je obilježio niz prijateljskih dvoboja, a najzvučniji je odigran u Parizu gdje su se susreli Francuska i Španjolska. Šveđani su preokretom slavili u Portugalu, a najviše pogodaka palo je u dvoboju Rusije i Belgije...

Bosna i Hercegovina u Elbasanu svladala je Albaniju s 2:1. Edin Džeko postigao je jubilarni 50. pogodak u dresu reprezentacije i to u sedmoj minuti iz kaznenog udarca koji je izborio Rade Krunić. U završnici prvog dijela Senad Lulić na asistenciju Kodre povisio je na 2:0 da bi konačnih 2:1 postavio Bekim Balaj sredinom drugog dijela.

"Imali smo problema s protokom lopte, ali možda ipak više s nepotrebnim gubljenjem lopti. Albanci su nam stvarali probleme dugačkim loptama, riječ je o kvalitetnoj reprezentaciji koja može još bolje, ali mi smo joj pokvarili planove", istaknuo je izbornik Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

Makedonci su upisali glatku pobjedu protiv Bjelorusije uz dva pogotka veterana Gorana Pandeva te jedan Stefana Spirovskog. U ovom susretu u dresu Makedonije debitirao je Darko Čurlinov koji je sa 16 godina i osam mjeseci najmlađi nogometaš koji je nastupio u dresu A reprezentacije Makedonije. Inače Čurlinov je član Kölna.

Prava golijada viđena je u Sočiju gdje je Rusija s Belgijom odigrala 3:3. Rusi su na kraju zadovoljni, zaostajali su 3:1 na poluvremenu da bi u nastavku susreta golovima Mirančuka tek što je ušao na travnjak i Buharova u sudačkoj nadoknadi stigla do remija. Nakon što je Vasin na samom startu zabio za vodstvo domaćina, Mirallas je vrlo brzo poravnao, a ugodnu prednost Belgiji na odmoru s dva gola donio je Christian Benteke.

Nizozemci su se riješili Dannyja Blinda, ali ne i navika gubljenja. Doduše ima to veze i s trenutnom (ne)kvalitetom. U Amsterdamu je u prijateljskom dvoboju gostovala Italija i upisala pobjedu 2:1. Unatoč pobjedi, Talijani nisu posve zadovoljni, a razlog tome je ozljeda Danielea De Rossija koji je rano napustio travnjak.

Inače Nizozemska je čak povela autogolom Romagnolija, ali već u sljedećem napadu Eder je poravnao da bi u 32. minuti nakon kornera Leonardo Bonucci donio Italiji potpuni preokret i pobjedu.

Portugalci su na poluvremenu vodili 2:0 protiv Švedske golom Cristiana Ronalda i autogolom Granqvista da bi u drugom dijelu napravili potpuni preokret i odnijeli pobjedu uz dva gola Claessona i autogol Cancela u 93. minuti.

U najzvučnijem dvoboju dana Španjolci su u gostima svladali Francusku 2:0 golovima Davida Silve i Gerarda Deulofeua.

Dvije situacije obilježile su dvoboj, poništen gol Griezmanna i poništena odluka o zaleđu kod pogotka Deulofeua.

Prijateljske utakmice:
Gruzija - Latvija 5:0 (Jano Ananidze 18.-11m, 77., Giorgi Kvilitaia 32., 68., Giorgi Arabidze 90.)
Albanija - BiH 1:2
Egipat - Togor 3:0 (Kahraba 49., Ahmed El Sheikh 56., Mohamed Elneny 63.)
Makedonija - Bjelorusija 3:0
Rusija - Belgija 3:3
Južna Afrika - Angola 0:0
Kamerun - Gvineja 1:2 (Karl Toko Ekambi 31. / Aboubacar Demba Camara 21., Francois Kamano 45.)
Luksemburg - Zelenortska Republika 0:2 (Gege 8., Julio Tavares 22.)
Maroko - Tunis 1:0 (Hamza Younes 14.-ag)
Austrija - Finska 1:1 (Marko Arnautović 62. / Fredrik Jensen 76.)
Irska - Island 0:1 (Hordur Magnusson 21.)
Nizozemska - Italija 1:2
Portugal - Švedska 2:3
Francuska - Španjolska 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu29.03.2017. u 15:08
    Bravo, hvala Bogu da se pokazuju pomaci prema pravednijoj igri.
    vjesu
  • Zdren29.03.2017. u 11:57
    Tako treba
    Zdren