Košarka

VIDEO: Šarić ponovno sjajan i predvodnik Sixersa, nakon utakmice pauze vratio se Bogdanović

Branimir Korać • srijeda, 29.03.2017.
VIDEO: Šarić ponovno sjajan i predvodnik Sixersa, nakon utakmice pauze vratio se Bogdanović
Foto: EPA

Trojica hrvatskih internacionalaca bila su noćas u akciji u NBA ligi, a ponovno je najbolji bio Dario Šarić koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu u pobjedi Sixersa protiv Netsa...

Nakon jedne lošije utakmice u kojoj ga je šut potpuno izdao, Dario Šarić vratio se na pravi put. Sixersi su gostovali kod Brooklyn Netsa, a upravo Šarić ih je predvodio na putu do pobjede 106:101.

Netsi su ovim porazom dodatno učvrstili poziciju najlošije momčadi lige i sve bliže tome su i da završe na posljednjem mjestu sezonu. Ovdje su mogli do pobjede, međutim u završnici susreta nekoliko lošijih odluka skupo ih je stajalo, a Sixersi su s linije slobodnih bacanja dovršili posao.

Šarić je u prošloj utakmici protiv Pacersa prekinuo seriju nastupa s dvoznamenkastim brojem poena, ali sada se vratio visokim brojkama i susret je završio s 23 poena (7/12 za dva, 1/3 za tri, 6/7 slobodna) i sedam skokova čime je bio prvi strijelac Sixersa u ovom dvoboju.

"Ljudi možda misle da ne radimo dobar posao, ali Embiid je ove sezone odigrao samo 30 utakmica, Simmons je propustio cijelu sezonu, a svejedno smo upisali 28 pobjeda. Imamo priliku, znači da radimo dobro, a tek ćemo dobiti Joela i Bena. Ova momčad je puna talenta i za dvije-tri godine bit će sposobna za velike stvari", kaže Dario.

U ovoj utakmici Sixersi nisu imali niti Sergija Rodrigueza, a uz Šarića istaknuo se Robert Covington s 21 poenom i 13 skokova. Kod Netsa Brook Lopez ubacio je 26 poena uz devet skokova i šest asistencija, a po 11 poena dodali su Rondae Hollis-Jefferson (sedam skokova) i Jeremy Lin (sedam asistencija, šest skokova).

Washington Wizardsi prvi put nakon 38 godina osigurali su divizijski naslov. Potvrdili su ga gostujućom pobjedom protiv Los Angeles Lakersa sa 119:108.

Nakon što je propustio dvoboj protiv Cleveland Cavaliersa, na parket se vratio Bojan Bogdanović koji je dobio 16 minuta očito još uvijek na laganoj poštedi nakon problema s leđima.

Bogdanović je odigrao korektno u toj minutaži, završio je susret sa šest poena uz šut 3/6 za dva i 0/2 za tri poena čemu je dodao po skok, asistenciju i ukradenu loptu. Na drugoj strani Ivica Zubac igrao je dvije minute više i upisao deset poena (3/8 za dva, 4/4 slobodna), četiri skoka, dvije osvojene lopte te po asistenciju i blokadu.

Wizardsi su do pobjede došli zahvaljujući sjajnoj završnici utakmice, uoči posljednje četvrtine zaostajali su čak 95:82, ali zadnju dionicu dobili su s ogromnih 37:13 i upisali 48. ovosezonsku pobjedu.

John Wall predvodio ih je s 34 poena i 14 asistencija, a po 16 poena dodali su Otto Porter i Bradley Beal. Kod Lakersa D'Angelo Russell ubacio je 28 poena uz devet asistencija i šest skokova, a Jordan Clarkson dodao je 22 poena.

Charlotte Hornetsi bore se za ulazak u doigravanje i svaki poraz im je veliki minus, a posebno ostvaren na domaćem parketu. Ovaj put nadigrali su ih Milwaukee Bucksi i to zahvaljujući igraču "iz sjene". Tony Snell iz drugog plana predvodio je Milwaukee i s rekordom sezone od 26 poena bio prvo ime susreta. Isti broj koševa na drugoj strani upisao je Kemba Walker, ali ostali starteri domaćina nisu bili na toj razini.

Timberwolvesi su na kontroverzan način došli do pobjede kod Pacersa 115:114. Tri sekunde prije kraja dosuđen je prekršaj Teaguea na trici prilikom pokušaja šuta Rickyja Rubija, Pacersi se nisu slagali s odlukom, tvrdili su da se Rubio zabio u Gorguija Dienga, a u prilog tome idu i izjave gostiju nakon susreta koji nisu kategorički tvrdili da je prekršaja bilo. Izuzev Rubija. Španjolac je pospremio sva tri bacanja i donio pobjedu svojoj momčadi. Karl-Anthony Towns predvodio je Wolvese s 37 poena i 12 skokova, a na drugoj strani Paul George imao je 37 poena i sedam skokova.

U dramatičnoj završnici u Detroitu Miami je odnio veliku pobjedu 97:96 zahvaljujući ubačaju sa sirenom Hassana Whitesidea. Pistonsi su imali priliku doći do pobjede, ali nikako nisu znali završiti posao da bi u posljednjem napadu Heat uzeo dva skoka u napadu te nakon drugog Whiteside osigurao Miamiju jako važnu pobjedu. Pistonse ovaj poraz dodatno udaljuje od doigravanja. Bio je to Whitesideov deveti skok i 17. poen dok je najbolji kod pobjednika bio Goran Dragić s 28 poena. Kod Pistonsa Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 25 poena, ali uz lošu tricu 2/10.

Seriji poraza Hawksa došao je kraj, dočekali su pobjedu na svom parketu protiv Sunsa. Oslabljeni Sunsi nisu mogli računati niti na Devina Bookera, ali bez obzira na to Hawksi su se pošteno namučili i jedva slavili predvođeni s 27 poena i devet asistencija Dennisa Schrödera. TJ Warren s 24 poena i osam skokova predvodio je Sunse.

Houston Rocketsi i Golden State Warriorsi očekivano su ponudili tricaško napucavanje u kojem su zajedničkim snagama ispucali čak 72 trice, a pogodili tek 16. Posebno neprecizni bili su Rocketsi koji su za tri poena šutirali 5/31, James Harden ponovno je upisao triple-double s 24 poena, 11 skokova i 13 asistencija, ali i šutom iz igre očajnih 5/20. Steph Curry s 32 poena, deset skokova i sedam asistencija predvodio je Warriorse.

Posebnu pozornost budio je dvoboj između Blazersa i Nuggetsa, momčadi koje se bore za osmu poziciju na Zapadu. Blazersi su odnijeli pobjedu 122:113, a Neil Olshey može biti posebno zadovoljan. Naime Jusuf Nurkić došao je u Portland u zamjenu za Masona Plumleeja i protiv bivše momčadi ostvario je učinak karijere od 33 poena i 16 skokova dok je Plumlee na drugoj strani imao nula poena i dva skoka. Nurkiću se pridružio s 39 poena CJ McCollum i Nuggetsi nisu imali šanse čime je Portland došao do osmog mjesta s pobjedom prednosti.

NBA Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 101:106
Los Angeles Lakers - Washington Wizards 108:119
Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 108:118
Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 114:115
Detroit Pistons - Miami Heat 96:97
Atlanta Hawks - Phoenix Suns 95:91
Houston Rockets - Golden State Warriors 106:113
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 122:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.03.2017. u 16:44
    I kad dovedu startnog PG-a, McConnel mora imat svoje minute, odlicno razigrava ekipu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2017. u 09:50
    Sigurno, ekipa 76-ersa s najvecim talentom u ligi samo da se ne rasipaju, i da dovedu jos boljeg playa..
    Obrisan korisnik