Tenis

Škugor bez šansi protiv Lacka na Challengeru u Saint Brieucu

Dario Dodić • srijeda, 29.03.2017.
Škugor bez šansi protiv Lacka na Challengeru u Saint Brieucu
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Franko Škugor oprostio se od nastupa na Challengeru u Saint Brieucu već u prvom kolu, bolji od njega u dva seta bio je Slovak Lukaš Lacko...

Lacko - Škugor

Asevi: 7 - 5

Dvostruke pogreške: 1 - 2

Postotak prvog servisa: 62% - 52%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 77% - 79%

Break lopte: 3/4 - 0/3

Poeni na reternu: 19 - 20

Nakon poraza u kineskom Shenzhenu prije dva tjedna u drugom kolu, hrvatski tenisač Franko Škugor poražen je i na Challengeru u francuskom Saint Brieucu. Već u prvom kolu lako se s njim obračunao 114. igrač svijeta i četvrti nositelj turnira, Slovak Lukaš Lacko.

Slavio je 29-godišnji Slovak u dva seta, sa 6:2 i 6:3, za što mu je trebalo tek nešto više od sat vremena igre.

Dobro je ušao u meč Škugor, svoj je servis držao čvrsto, dok je pri 1:1 opasno prijetio Lacku na njegovom servisu, no Slovak spašava dvije break-lopte i u najdužoj igri meča uspijeva sačuvati servis. S druge strane, iz prve prave prilike Lacko uzima servis Škugoru, pri vodstvu 3:2 dolazi do dvije break-lopte, prvu Franko spašava, ali ne i drugu, Lacko dolazi do velike prednosti u prvom setu.

Svoj je servis uz nešto muke slovački tenisač zadržao i pri 5:2 ponovno napao Škugora na servisu i prvom break odnosno set-loptom došao do 6:2.

U drugom se setu ponovila priča iz prvog, Škugor ne koristi break-loptu na Lackov servis, Lacko uzvraća breakom, prednost drži do kraja seta i pri vodstvu 5:3 koristi treću meč-loptu i prolazi u osminu finala turnira u Saint Brieucu.

Challenger Saint Brieuc, 1. kolo:
Lukaš Lacko (SVK, 4) - Franko Škugor (HRV) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!