Tenis

Johanna Konta preokrenula Simonu Halep za povijesni uspjeh britanskih tenisačica

Dario Dodić • srijeda, 29.03.2017.
Johanna Konta preokrenula Simonu Halep za povijesni uspjeh britanskih tenisačica
Foto: EPA

Britanska tenisačica Johanna Konta plasirala se u svoje prvo polufinale WTA turnira u Miamiju svladavši u tri seta treću nositeljicu turnira, Simonu Halep...

Konta - Halep

Asevi: 3 - 3

Dvostruke pogreške: 6 - 7

Postotak prvog servisa: 54% - 56%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 75% - 61%

Break lopte: 4/16 - 3/8

Poeni na reternu: 51 - 38

Johanna Konta postala je prva britanska tenisačica u povijesti koja se plasirala u polufinale WTA turnira u Miamiju. Konti je to pošlo za rukom u sjajnom meču protiv pete igračice svijeta, Rumunjke Simone Halep. Halep je imala set prednosti, servirala je za meč u drugom, ali sjajna Konta preokrenula je dvoboj u svoju korist.

Drugi međusobni ogled dviju tenisačica bolje je otvorila treća nositeljica turnira, Halep. Nakon što je u četvrtoj igri oduzela servis Konti, Rumunjka je tek jednom dovela svoj servis u opasnost, pri vodstvu 4:2. Uspjela je spasiti break-loptu Konte i više je ništa nije moglo zaustaviti. Dvije set-lopte propušta na Kontin servis, no na svojem servisu koristi treću i sa 6:3 privodi set kraju.

Drugi je set donio puno neizvjesniju borbu, Konta je pojačala igru, uzela rano servis Halep, ali Rumunjka vrlo brzo uzvraća breakom. Nakon što se pri vodstvu Konte 4:3 Halep poprilično pomučila kako bi zadržala svoj servis, u idućoj je igri dobila zlatnu priliku. Oduzima servis Britanki i pri rezultatu 5:4 servira za meč.

Ali ne da se Konta, odigrava odličan gem, triput dolazi do break-lopte, treća sreća bila je na strani Britanke i stvari se vraćaju na početak. Set odlazi u tie-break u kojem Halep ponovno propušta iskoristiti prednost. Imala je 5:3, ali Konta se s nekoliko sjajnih poena još jednom vraća u meč, okreće tie-break na svoju stranu i trećom set-loptom s konačnih 9:7 šalje meč u treći set.

U trećem je setu sve postalo vrlo brzo jasno. Sjajna Konta rasla je iz poena u poen, dok je Rumunjki koncentracija sve više padala. Izvukla se u prvoj igri, ali dvaput tijekom seta gubi servis, Konta koristi prvu meč-loptu i sa 6:2 osigurava svoje prvo polufinale Miamija, gdje čeka pobjednicu dvoboja između Angelique Kerber i Venus Williams.

WTA Miami, četvrtfinale:
Johanna Konta (VB, 10) - Simona Halep (RUM, 3) 3:6, 7:6(9), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!