Tenis

Fognini šokirao Nishikorija i plasirao se u prvo polufinale Miamija u karijeri

Dario Dodić • srijeda, 29.03.2017.
Fognini šokirao Nishikorija i plasirao se u prvo polufinale Miamija u karijeri
Foto: EPA

Talijan Fabio Fognini prvi je polufinalist ATP turnira u Miamiju, u četvrtfinalu je u dva seta svladao drugog nositelja, Keija Nishikorija...

Fognini - -Nishikori

Asevi: 4 - 1

Dvostruke pogreške: 1 - 0

Postotak prvog servisa: 61% - 56%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 67% - 50%

Break lopte: 5/7 - 2/6

Poeni na reternu: 26 - 24

Fabio Fognini tek je drugi put u karijeri ostvario plasman u polufinale Masters 1000 turnira, prvi put na tvrdoj podlozi. U četvrtfinalu turnira u Miamiju iznenadio je drugopostavljenog Japanca Keija Nishikorija svladavši ga u dva seta. Japanca prema nekim navodima muči ozljeda, no to ne umanjuje sjajnu igru koju je prikazao talijanski tenisač protiv Nishikorija.

Pobjedom protiv Nishikorija Fognini je postao prvi nepostavljeni igrač u polufinalu Miamija nakon 2007. godine, kada je polufinale iz kvalifikacija izborio Guillermo Canas.

U njihovom trećem međusobnom meču Fognini, inače 40. igrač svijeta, prvi je put uspio poraziti Nishikorija. Iako nije dobro počelo za Talijana, već je u prvoj igri spašavao break-loptu, prvi je uspio oduzeti servis protivniku. Pri vodstvu 2:1 glatko dolazi do breaka. Japanac u ključnim trenucima podiže igru, Fognini je servirao za set pri 5:3, Nishikori koristi drugu break-loptu u igri i vraća stvari na početak.

Barem se tako činilo, jer četvrti igrač svijeta nije uspio zadržati svoj servis i novim breakom Fognini osvaja set sa 6:4.

U drugom se setu Nishikorijeva igra poprilično raspala, Fognini mu odmah oduzima servis, a pri vodstvu 4:1 dolazi i do novog breaka. Uspio je Nishikori vratiti jedan servis zaostatka, ali bilo je to samo kupovanje vremena, trećim breakom u setu Fognini dolazi do konačnih 6:2 i prolaska u polufinale turnira.

Prvi polufinalist Miamija uskoro će doznati i svog protivnika, ide na pobjednika dvoboja Nadal - Sock.

ATP Miami, četvrtfinale:
Fabio Fognini (ITA) - Kei Nishikori (JAP, 2) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!