Tenis

Čilić i Mektić propustili veliku priliku protiv sjajnih blizanaca, Bryani idu u polufinale

Branimir Korać • četvrtak, 30.03.2017.
Čilić i Mektić propustili veliku priliku protiv sjajnih blizanaca, Bryani idu u polufinale
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić i Nikola Mektić zaustavljeni su u četvrtfinalu turnira u Miamiju. Uspješniji su bili treći nositelji braća Bob i Mike Bryan koji su slavili u dramatičnom dvoboju...

Jedan od najboljih parova u povijesti tenisa braća Bob i Mike Bryan bili su kobni za Marina Čilića i Nikolu Mektića u četvrtfinalu turnira u Miamiju.

Čiliću nedostaje mečeva, a i igra u parovima dobro mu dođe za uvježbavanje igre na mreži dok Mektić pokušava podići ranking u parovima te tako imaju obostranu korist. Čini se i da dobro funkcioniraju, u Miamiju su svladali Schwartzmana i Zeballosa te Isnera i Johnsona dok su protiv Bryana bili potpuno ravnopravni.

Bryan/Bryan - Čilić/Mektić

Asevi: 2 - 9

Dvostruke pogreške: 4 - 2

Postotak prvog servisa: 57% - 58%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 65% - 70%

Break lopte: 3/7 - 2/6

Poeni na reternu: 30 - 30

U prvom setu imali su break prednosti i kod 5:3 servirali za set, ali Amerikanci su se izvukli da bi u 13. igri hrvatski par ipak bio bolji sa 7:4.

I u drugom setu Čilić i Mektić došli su do breaka prednosti te poveli s 3:2, ali opet nisu zadržali prednost, a ovaj put to su i skupo platili. U završnici seta pali su pod pritiskom Amerikanaca i izgubili servis koji je Bryanima donio set sa 6:4.

Odluka je pala u match tie-breaku gdje su Bryani bolje krenuli i poveli sa 6:2, ali Čilić i Mektić napravili su seriju 6:1 i došli do preokreta. Međutim u završnici su Bryani ipak imali dvije meč lopte, prvu kod 9:8 nisu iskoristili, ali zato jesu onu kod 10:9 i prošli su u polufinale.

Tamo ih očekuje dvoboj protiv američkog dvojca Nick Monroe/Jack Sock koji je u četvrtfinalu svladao Ivana Dodiga i Marcela Granollersa.

Miami, četvrtfinale parova:
Bob Bryan/Mike Bryan (SAD/SAD, 3) - Marin Čilić/Nikola Mektić (Hrvatska/Hrvatska) 6:7(4), 6:4, 11:9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2017. u 20:33
    ajmee, šteta....
    Obrisan korisnik