Tenis

VIDEO: Venus iznenadila najbolju tenisačicu svijeta i uzela posljednje polufinalno mjesto

Dario Dodić • četvrtak, 30.03.2017.
VIDEO: Venus iznenadila najbolju tenisačicu svijeta i uzela posljednje polufinalno mjesto
Foto: EPA

Amerikanka Venus Williams iznenadila je u polufinalu WTA turnira u Miamiju najbolju igračicu svijeta Angelique Kerber i osvojila posljednju kartu za polufinale...

V. Williams - Kerber

Asevi: 2 - 2

Dvostruke pogreške: 6 - 5

Postotak prvog servisa: 45% - 71%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 58% - 51%

Break lopte: 5/13 - 3/5

Poeni na reternu: 33 - 36

U dvoboju bivšeg i sadašnjeg svjetskog broja 1 slavila je nekadašnja najbolja tenisačica svijeta, Venus Williams. Amerikanka je u dva seta, sa 7:5 i 6:3, svladala njemačku tenisačicu Angelique Kerber, prvu tenisačicu svijeta i prvu nositeljicu turnira u Miamiju.

Meč nije dobro počeo za Venus, odmah u prvoj igri gubi servis, ali brzo ga i vraća, trebale su joj tri break-lopte da bi odmah vratila stvari na početak. Nakon još dvije izmjene breaka igračice su stabilizirale svoje servise, sve do 6:5 za Venus kada Amerikanka koristi prvu break, odnosno set-loptu i sa 7:5 dolazi do velike prednosti.

U drugom setu slična priča kao u prvom. Amerikanka gubi servis, odmah i Njemica, ali nakon toga Venus podiže u brzinu više, pri vodstvu 2:1 glatko uzima servis Kerber i drži prednost do kraja seta. Mogla je već pri vodstvu 5:2 novim breakom osigurati polufinale, ali Kerber spašava tri meč-lopte. Na 5:3 Venus koristi ukupno petu meč-loptu i prolazi u polufinale Miamija.

"Bio je to interesantan meč. Kontrolirala sam ga. Imala sam više pogrešaka nego što bih htjela i niži postotak prvog servisa od onoga što bih htjela. Za mene je važno uočiti stvari koje mogu popraviti. Angelique je igrala jako dobro pa sam morala pronaći način kako zaigrati mrvicu bolje", rekla je Venus nakon meča.

"Igrala je vrlo agresivno od početka, udarala je loptice zaista snažno. Mislim da se nisam dobro kretala danas, puno sam griješila, što nije tipično za moju igru. Nije ovo bila moja najbolja igra, ali Venus je igrala zaista dobro i zaslužila je pobjedu", rekla je nakon poraza prva igračica svijeta.

Venus će put do finala tražiti protiv najbolje Britanke, Johanne Konte, koja je sinoć preokretom protiv Rumunjke Simone Halep došla do polufinala: "Igrala je dobro i servirala dobro. Sutra je za mene prilika izaći na teren i nadam se igrati bolje nego danas. Postoje neke stvari koje želim popraviti. Mimo toga, najvažnije je izaći na teren naspavana, odmorena i pogađati velike udarce. To je moj plan", najavila je polufinale starija sestra Williams.

WTA Miami, četvrtfinale:
Venus Williams (SAD, 11) - Angelique Kerber (NJEM, 1) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.03.2017. u 15:20
    Bravo stara, nedaj se kakva sjajna i duga karijera steta sto nije tu jos barem 3 grand slam naslova vise.
    Obrisan korisnik