Tenis

VIDEO: Nadal izdržao Sockove nalete i izborio polufinale protiv Fogninija

Dario Dodić • četvrtak, 30.03.2017.
VIDEO: Nadal izdržao Sockove nalete i izborio polufinale protiv Fogninija
Foto: EPA

Poznat je prvi polufinalni par ATP turnira u Miamiju, Rafael Nadal pridružio se Fabiju Fogniniju nakon što je u dva seta svladao Amerikanca Jacka Socka...

Nadal - Sock

Asevi: 2 - 2

Dvostruke pogreške: 1 - 2

Postotak prvog servisa: 69% - 56%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 71% - 63%

Break lopte: 4/5 - 1/7

Poeni na reternu: 22 - 21

Rafael Nadal nije dopustio iznenađenje u četvrtfinalnom dvoboju ATP turnira u Miamiju protiv Amerikanca Jacka Socka, Španjolac je slavio u dva seta, sa 6:2, 6:3.

Iako rezultat daje naslutiti laganu pobjedu Nadala, nije niti Sock bio bez šansi u drugom setu. Španjolac je bolje otvorio meč, dvaput je oduzeo servis Socku i na kraju s laganih 6:2 priveo set kraju.

No, u drugom setu Sock pokazuje zube petom nositelju, odmah oduzima servis Nadalu, a nakon što je sigurno zadržao svoj gem ponovno ozbiljno prijeti na Nadalovoj servi. Imao je Sock četiri break-prilike, ali Španjolac se izvlači, smanjuje na 1:2, a zatim odmah u sljedećoj igri breakom vraća stvari na početak.

Pri sljedećem Sockovom servisu ponovno dolazi do breaka i sa 6:3 osigurava prolaz u novo polufinale Miamija, turnira koji nikad nije osvojio iako je četiri puta bio u finalu.

"Mislim da sam prvi set držao pod kontrolom. U drugom je setu bilo zaista važno spasiti igru pri zaostatku 0:2 i 15:40, a zatim doći do breaka u sljedećoj igri. Bile su to dvije pozitivne stvari u dvije uzastopne igre koje su vjerojatno stvorile puno štete kod njega", rekao je Nadal nakon meča.

Nadal je izborio polufinale protiv Fabija Fogninija, nepostavljenog Talijana koji je sinoć u dva seta svladao Keija Nishikorija. Dobro se poznaju Nadal i Fognini, igrali su međusobno čak deset puta, sedam je mečeva otišlo na stranu Nadala, uključujući njihov ogled u Miamiju 2014. (6:2, 6:2).

Ipak, Nadala treba zabrinuti činjenica da su u posljednjih šest mečeva na skoru 3-3: "Poznajem ga jako dobro, kao i on mene. Igrali smo nekoliko puta, znao me je pobijediti. Bit će to težak meč. Fabio igra dobro, bit će to dobar izazov. Moram igrati najbolje što mogu, igrati agresivno kao danas i nadati se da ću iskoristiti prilike", zaključuje Nadal.

ATP Miami, četvrtfinale:
Rafael Nadal (ŠPA, 5) - Jack Sock (SAD, 13) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!