Tenis

Pliškova uzela prvi set pa uhvatila dva gema u ostatku meča

Branimir Korać • četvrtak, 30.03.2017.
Pliškova uzela prvi set pa uhvatila dva gema u ostatku meča
Foto: EPA

Caroline Wozniacki prva je finalistica turnira u Miamiju. Dankinja je u polufinalu nadigrala Karolinu Pliškovu, svladala ju je s 5:7, 6:1, 6:1 i prvi put u karijeri ušla u finale ovog turnira...

Šest godina Caroline Wozniacki čeka na titulu na Premier Mandatory & Premier 5 turnirima, od Indian Wellsa 2011. godine kada je svladala Marion Bartoli u tri seta. Do turnira u Dubaiju ove godine čekala je čak četiri godine samo na ulazak u finale, a sada je ponovno u prilici, drugi put ove godine, prekinuti šestogodišnji post.

Wozniacki - Pliškova

Asevi: 7 - 5

Dvostruke pogreške: 7 - 7

Postotak prvog servisa: 59% - 50%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 71% - 66%

Break lopte: 6/14 - 2/8

Poeni na reternu: 47 - 37

U Miamiju nikada ranije nije došla do finala, no ove godine je u odličnoj formi, vraća se i u Top 10 te je s razlogom bila blagi favorit u polufinalnom dvoboju protiv Karoline Pliškove. Čehinja ju je svladala ove godine u finalu turnira u Dohi, međutim Wozniacki je u Miamiju igrala sjajan tenis i to joj se na kraju vratilo ulaskom u finale.

Prvi set otišao je na stranu Čehinje sa 7:5 iako je priliku imala i Wozniacki koja je kod vodstva 5:4 imala tri set lopte, ali nije ih iskoristila. Nakon što se izvukla, Pliškova je odmah napravila break i uzela prvi set.

Umjesto da nastavi u tom ritmu, Pliškova je potpuno pala. Javila se nervoza, počela je puno griješiti, a Wozniacki je naplaćivala svaku pogrešku. U drugom i trećem setu Pliškova je odmah ulazila u break zaostatka, nije imala dovoljno strpljenja za vratiti se u set, a s druge strane Wozniacki je podigla samopouzdanje i jurila prema pobjedi.

U ta dva seta Čehinja je uzela ukupno samo dva gema i oprostila se od nada za ulazak u finale gdje će Wozniacki igrati protiv pobjednice meča između Johanne Konte i Venus Williams.

Miami, polufinale:
Carline Wozniacki (Danska, 12) - Karolina Pliškova (Češka, 2) 5:7, 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!