Košarka

VIDEO: Ivica Zubac zbog ozljede nakon dvije minute završio s nastupom, novi poraz Cavsa

Branimir Korać • petak, 31.03.2017.
VIDEO: Ivica Zubac zbog ozljede nakon dvije minute završio s nastupom, novi poraz Cavsa
Foto: EPA

Ivica Zubac kratko je bio na parketu protiv Minnesote, vrlo brzo morao je napustiti igru zbog ozljede gležnja. Lakersi su poraženi, jednako kao i Cavsi koji su napravi još jedan korak unazad u borbi za prvo mjesto na Istoku unatoč dobroj večeri LeBrona Jamesa koji je preskočio Shaqueillea O'Neala na sedmom mjestu ljesvice strijelaca svih vremena...

Ivica Zubac neće po dobrom pamtiti dvoboj protiv Minnesote. Lakersi su gostovali u Minneapolisu, a Zubac je na parketu proveo samo dvije minute prije nego je napustio igru i više se nije vraćao zbog ozljede.

Naime Zubac je u samom početku dvoboja uganuo gležanj te je šepajući napustio parket nakon čega se odmah zaputio u svlačionicu. Ubrzo je obavljeno snimanje koje je pokazalo da nema frakture te će po povratku u Los Angeles biti podvrgnut novim pretragama nakon čega će biti poznato kolika ga pauza očekuje.

"Nisam siguran što se dogodilo, jesam li možda stao na nečiju nogu. Samo sam osjetio kako se gležanj zarotirao", govorio je mladi hrvatski centar nakon utakmice. Tijekom te dvije minute upisao je dva poena (1/2) i osobnu pogrešku.

Lakersi su bez njega glatko poraženi 119:104 u utakmici u kojoj je briljirao Ricky Rubio koji je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u NBA karijeri.

Odlični Španjolac za 38 minuta ubacio je 33 poena (12/20 iz igre, 3/5 za tricu) i tome dodao deset asistencija i pet skokova. Pratili su ga Karl-Anthony Towns s 32 poena i devet skokova, Andrew Wiggins s 27 poena i Gorgui Dieng s 11 poena, 15 skokova i šest asistencija.

Kod Lakersa Jordan Clarkson ubacio je 18 poena uz sedam asistencija, Tarik Black 15 poena uz devet skokova te Julius Randle 12 poena uz 13 skokova.

Detroit Pistonsi svladali su na svom parketu Brooklyn Netse, teškom mukom 90:89 i tako ostavili nadu u ulazak u doigravanje živom. Unatoč pobjedi, forma Pistonsa nije obećavajuća što je pokazao i ovaj dvoboj.

Ish Smith odigrao je ključnu ulogu u završnici, prvo je ubacio tricu kojom su Pistonsi preuzeli vodstvo, a zatim je s linije slobodnih bacanja odvojio ih na plus tri. Netsi su vrlo brzo prosuli napad, a Marcus Morris jednim slobodnim bacanjem samo je stavio točku na i. Trica Justina Hamiltona sa sirenom samo je uljepšala poraz Netsa.

Morris je odigrao vrhunsku utakmicu s 28 poena i 14 skokova, a Ish Smith odlično je zamijenio Reggieja Jacksona koji je propustio treću utakmicu u nizu. Smith je susret završio s 21 poenom, šest skokova i pet dodavanja.

Sean Kilpatrick s 15 poena te s po 14 Rondae Hollis-Jefferson (devet skokova) i Jeremy Lin (pet skokova) bili su najefikasniji kod Netsa.

Chicago Bullsi pridružili su se onima koji zadaju udarce Cleveland Cavaliersima u borbi za doigravanje. Cavsi su potpuno pali u formi u završnici sezone, gube bitku za prvo mjesto na Istoku i moraju pod hitno podići kvalitetu igre jer su do početka doigravanja ostala još samo dva tjedna.

Novi poraz uslijedio je u Illinoisu gdje su Bullsi slavili 99:93 uz jednu od najboljih utakmica Nikole Mirotića u NBA karijeri. Mirotić je ubacio šest trica i uz Jimmyja Butlera bio prvo ime susreta.

Cavaliersi se muče, Kevin Love nije u dobroj formi, LeBron James pokušava na svojim leđima nositi momčad, ali treba mu veća podrška. Ovdje je nešto bolje odigrao Kyrie Irving, ali nedovoljno za pobjedu.

Bullsi su slavili uz Mirotićevih 28 poena i deset skokova te Butlerovih 25 poena dok je James bio prvo ime gostiju s 26 poena i deset skokova. Irving je upisao 20 poena.

Clippersi su očekivano slavili u Arizoni protiv Phoenix Sunsa kojima nije pomogla još jedna dobra večer Devina Bookera. Mladi bek Sunsa ubacio je 33 poena uz devet asistencija, s 20 poena pomogao mu je Marquese Chriss, ali su Clippersi ipak slavili.

Blake Griffin ubacio je 31 poen uz sedam skokova, a Chris Paul 29 poena uz deset asistencija.

U odličnoj formi su Portland Trail Blazersi koji nižu pobjede, a posljednja žrtva su im Houston Rocketsi. Blazersi su slavili u Moda Centreu i odvojili se od Denver Nuggetsa na osmom mjestu s pobjedom i pol više.

Protiv Rocketsa bilo je jasno kako su dramatično podigli formu u odnosu na raniji dio sezone, igraju s puno samopouzdanja, a stvari su za njih krenule nabolje od dolaska Jusufa Nurkića kojeg su ukrali Nuggetsima u zamjenu za Masona Plumleeja.

Nurkić je protiv Rocketsa bio na 19 poena i 11 skokova, a Damian Lillard ubacio je 31 poen uz 11 asistencija. Kod Rocketsa po običaju prvo ime bio je James Harden s 30 poena i osam skokova.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 119:104
Detroit Pistons - Brooklyn Nets 90:89
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 99:93
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 118:124
Portland Trail Blazers - Houston Rockets 117:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!