Košarka

Odličan nastup Tomića nije spasio Barcelonu kod Gran Canarije

Branimir Korać • subota, 01.04.2017.
Odličan nastup Tomića nije spasio Barcelonu kod Gran Canarije
Foto: EPA

Prvi susret 27. kola španjolskog košarkaškog prvenstva odigrali su Gran Canaria i Barcelona, a domaćin je potvrdio sjajnu formu pobjedom 95:82 unatoč odličnom nastupu Ante Tomića na drugoj strani...

Odlično otvaranje 27. kola priuštili su Gran Canaria i Barcelona, zanimljiv dvoboj, ne toliko rezultatski koliko s igračke strane. Barcelona još uvijek ima velike oscilacije u svim natjecanjima dok je Gran Canaria stabilizirala formu i ušla u pobjedničku seriju.

Ovaj susret dočekala je s četiri uzastopne pobjede i to vrlo uvjerljive. Obradoiro je svladala s 34 koša razlike, po 19 razlike bilo je u dvobojima protiv Manrese i Real Betisa, a najimpresivnija bila je u prošlom kolu kada je u Zaragozi ponizila domaćina s čak 102:57.

S druge strane Barcelona je pobjeđivala one koje je trebala pobijediti, ali u jačim dvobojima ipak nije briljirala pa je tako i ovdje upisala poraz.

U ovom dvoboju rano je ušla u probleme i već na polovici prve četvrtine bila je u dvoznamenkastom zaostatku. Domaćin je igrao odlično u prvom poluvremenu, imao je i više od 20 poena prednosti te je sigurno putovao prema pobjedi.

Tek dvije minute prije kraja susreta Barcelona se uspjela spustiti na neki opasniji zaostatak, Juan Carlos Navarro s linije slobodnih bacanja smanjio je na 88:81, ali tu je i stala te do kraja susreta ubacila još samo jedan poen.

Nije joj pomogao sjajan nastup Ante Tomića koji je ostvario double-double učinak, Gran Canaria je imala više raspoloženih igrača i to je u konačnici presudilo. Ovom pobjedom uhvatila je Barcelonu na ljestvici, na omjeru je 18-8 dok Barcelona ima također osam poraza, ali i pobjedu manje.

Španjolsko prvenstvo, 27. kolo:

Gran Canaria - Barcelona 95:82 (29:18, 25:19, 21:21, 20:24)

Gran Canaria: Darko Planinić 10 (2sk), Bo McCalebb 13, Sasu Salin 6, Royce O'Neale 7 (5sk, 5as), Pablo Aguilar 14, Richard Hendrix 2 (5sk), Albert Oliver 11 (7as), Anžejs Pasečniks 7, Oriol Pauli, Xabi Rabaseda 6, Kyle Kuric 13, Eulis Baez 6

Barcelona: Tyrese Rice 7, Victor Claver 6, Brad Oleson 3, Stratos Perperoglou 9, Ante Tomić 19 (14sk), Xavier Munford, Juan Carlos Navarro 19, Aleksandar Vezenkov, Markus Eriksson 7, Moussa Diagne 2, Petteri Koponen 5, Alex Renfroe 5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2017. u 00:39
    Ova Barcelona je razbijena vojska u zadnje vrijeme.. Hezonja bi im legao ko budali pleska.
    Obrisan korisnik