Tenis

VIDEO: Uspjeh karijere Johanne Konte u Miamiju

Dario Dodić • subota, 01.04.2017.
VIDEO: Uspjeh karijere Johanne Konte u Miamiju
Foto: EPA

Britanska tenisačica Johanna Konta došla je do najveće titule u karijeri nakon što je u dva seta svladala Dankinju Caroline Wozniacki u finalu Miamija...

Konta - Wozniacki

Asevi: 5 - 1

Dvostruke pogreške: 2 - 3

Postotak prvog servisa: 59% - 63%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 66% - 55%

Break lopte: 6/13 - 3/8

Poeni na reternu: 34 - 29

Lakše od očekivanog britanska tenisačica Johanna Konta došla je do najvećeg uspjeha karijere, u finalu WTA turnira u Miamiju bila je prejaka za dansku tenisačicu Caroline Wozniacki, u dva je seta došla do titule koja će je idući tjedan gurnuti na sedmo mjesto ljestvice najboljih.

Veliki je ovo uspjeh za Kontu koja uživa u godini iz snova, ali i za britanski ženski tenis koji je ovakav uspjeh čekao još od davne 1977. godine kada je Virginia Wade osvojila Wimbledon.

Deseta nositeljica trebala je nešto više od sat i pol igre kako bi došla do titule najbolje u Miamiju. Odlično je počela, već u prvoj igri oduzima servis Dankinji bez izgubljenog poena. Opasno je Britanka prijetila i na drugom servisu, ali Wozniacki se spašava, a zatim vraća stvari na početak oduzevši servis Konti.

Još jednom Wozniacki gubi servis i vraća break, na 4:4 po treći put Konta radi break, servira za set, spašava dvije break-lopte i prvom set-loptom dolazi do velike prednosti.

Drugi set ponovno počinje loše za Wozniacki, odmah gubi servis, ali ga odmah i vraća. Bio je to posljednji put da je Dankinja ugrozila servis Britanke, Konta je do kraja držala svoj servis suvereno, a dvaput je oduzela servis Wozniacki, uključujući onaj za meč, s konačnih 6:4, 6:3 osvaja Miami.

WTA Miami, finale:
Johanna Konta (VB, 10) - Caroline Wozniacki (DAN, 12) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!