Tenis

Tena Lukas za samo 50 minuta izbacila 11. nositeljicu i prošla u drugo kolo kvalifikacija

Mihaela Bradovski • subota, 01.04.2017.
Tena Lukas za samo 50 minuta izbacila 11. nositeljicu i prošla u drugo kolo kvalifikacija
Foto: Kristijan Komarica

Odličan nastup Tene Lukas u prvom kolu kvalifikacija na WTA turniru u Charlestonu. Za samo 50 minuta i uz tek dva izgubljena gema eliminirala je 11. nositeljicu Samanthu Crawford...

Nekadašnja osvajačica juniorskog US Opena i prije manje od godinu dana članica Top 100 svjetskog tenisa glatko je poražena od Tene Lukas u prvom kolu kvalifikacija turnira u Charlestonu. Samantha Crawford danas je ipak daleko od te prošlogodišnje forme, trenutno je 160. igračica svijeta, a s obzirom na ovosezonsku formu bila je dobar izbor za Lukas na startu ovog turnira.

Lukas - Crawford

Asevi: 2 - 1

Dvostruke pogreške: 1 - 8

Postotak prvog servisa: 62% - 40%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 79% - 47%

Break lopte: 5/8 - 0/2

Poeni na reternu: 26 - 13

Bio je to njihov tek drugi međusobni dvoboj u karijeri, u prošlom je uspješnija bila Amerikanka koja je prije dvije godine slavila s 1:6, 6:2, 6:0, a ovaj put Lukas je ponovno uzela prvi set sa 6:1 da bi isto napravila i u drugom te nije dopustila Crawford preokret.

Amerikanka je tako ostala na samo dvije pobjede u ovoj godini, u prvom kolu Australian Opena u tri seta svladala je Lauren Davis dok je također u tri seta svladala u Indian Wellsu Aliaksandru Sasnovič. Sve ostale mečeve je izgubila, a ovo joj je najteži poraz ove godine.

Lukas je s druge strane prije dva tjedna nastupila na Futuresu u Heraklionu gdje je došla do polufinala, međutim protivnice nisu bile visoke kategorije.

U drugom kolu kvalifikacija u Charlestonu igrat će protiv druge nositeljice Silvije Soler Espinose, iskusne Španjolke s kojom se još nije susretala.

WTA Charleston, kvalifikacije prvo kolo:
Tena Lukas (Hrvatska) - Samantha Crawford (SAD, 11) 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!