Tenis

Federer u epskom trosatnom meču izborio finale s Nadalom i poručuje: "Bit ću spreman u nedjelju"

Dario Dodić • subota, 01.04.2017.
Federer u epskom trosatnom meču izborio finale s Nadalom i poručuje: "Bit ću spreman u nedjelju"
Foto: EPA

Tri sata i deset minuta trajao je ogled Rogera Federera i Nicka Kyrgiosa u polufinalu ATP turnira u Miamiju. Nakon velike borbe pobjedu je dohvatio Federer i izborio novu poslasticu, finale protiv Rafe Nadala...

Federer - Kyrgios

Asevi: 10 - 14

Dvostruke pogreške: 3 - 4

Postotak prvog servisa: 61% - 64%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 85% - 75%

Break lopte: 1/7 - 1/2

Poeni na reternu: 49 - 31

Roger Federer i Nick Kyrgios igrali su dvaput međusobno, oba su meča odigrali na turnirima na kojima se pobjeđivalo s dva dobivena seta, oba meča završila su u tri tie-breaka, napetije od toga ne postoji.

U Madridu 2015. godine slavio je Kyrgios, sinoć mu se osvetio Federer, slavivši 7:6, 6:7, 7:6 u meču u kojem je bilo spašenih set i meč-lopti.

Više se u prvom setu sa servisom mučio Kyrgios, u dvije je igre spasio ukupno tri break-lopte, da bi pri rezultatu 3:3 oduzeo servis Švicarcu. Veselje je trajalo tek do 5:4, servirao je za set Australac, ali nije stigao do set-lopte, Federer glatko vraća servis, a zatim i svoju igru rutinski rješava, Kyrgios je morao servirati za ostanak u setu.

I umalo je napravio krivi korak. Federer je dohvatio set-loptu na Australčev servis, ali Kyrgios se provlači i njihov četvrti međusobni set odlazi u četvrto pripetavanje.

Uzvraćali su i jedan i drugi mini-breakom na mini-break, set-loptom na set-loptu, na kraju ključan krivi korak radi Kyrgios. Nakon što je propustio set-loptu na 9:8, pri rezultatu 9:9 previše riskira na drugom servisu i poklanja set-loptu Švicarcu, iz četvrtog pokušaja Federer uzima set.

Samo je jednom u opasnost u drugom setu došao servis jednog od igrača, pri rezultatu 3:3 ponovno je prijetio Federer, ali i ovaj je set otišao u 13. igru. Spasio je Kyrgios dvije meč-lopte, spasio je Federer dvije set-lopte, na kraju istovjetnim rezultatom kao i u tie-breaku prvog seta, 11:9, Australac uzima set pogodivši as u ključnom trenutku.

Kao da su se obojica trudila izmožditi onog drugog i olakšati posao Rafi Nadalu u finalu, bez break-prilike dogurali su i do trećeg tie-breaka. Ponovno je u krivom trenutku riskirao Australac, pri 5:5 prejakim drugim servisom ne pogađa polje i dvostrukom servis-pogreškom poklanja meč-loptu Federeru, koju četvrti nositelj koristi i osigurava još jedan ogled s Nadalom.

"Osjećaj je odličan, jer ne igra se često meč u tri tie-breaka. Lijepo je pobijediti u takvom meču, uvijek je uzbudljivo pobjeđivati u tie-breaku. Super je pobijediti na ovakav način, pogotovo jer se sjećam poraza protiv njega prije nekoliko godina, bilo je teško. Bio je rođendan mojih sinova. Nisam mogao biti s njima, imao sam taj meč, zbog toga je lijepo što sam pobijedio večeras", rekao je Federer.

"Osjećam kao da je Rafa planina koju moram osvojiti. Dosad nije osvojio ovaj turnir. Sigurno je da se osjeća svježije nego što se ja trenutno osjećam, ali to nije problem. Bit ću spreman u nedjelju. Definitivno će biti vrlo posebno igrati protiv Rafe ponovno. Oduševljen sam što se vratio na način na koji se vratio nakon povratka od ozljede i svih problema koje je imao prošle godine. Osjećaj je kao u dobra stara vremena. Igramo jedan protiv drugog svakog tjedna, ne možemo se zasititi jedan drugoga. Nadam se da ovo nije naš posljednji meč", zaključio je FedEx.

"Osjećam kao da je razina mojeg tenisa bila uvijek prilično visoka, ali sada se mentalno borim za svaki poen. To čini razliku. Pokazao sam puno borbenog duha. Očito je da sam emotivan momak. Imao sam uspone i padove, kao na vožnjama u lunaparku, ali mislim da sam na kraju pružio dobru partiju", rekao je Kyrgios nakon meča.

Bit će ovo 37 međusobni ogled Rafe i Federera, Španjolac vodi 23:13, ali oba je puta u 2017. godini slavio Švicarac, u finalu Australian Opena i na Indian Wellsu.

ATP Miami, polufinale:
Roger Federer (ŠVI, 4) - Nick Kyrgios (AUS, 12) 7:6 (9), 6:7(9), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ronaldo902.04.2017. u 21:15
    danchy a kaj se trudiš? pa pusti nek pišu kaj žele,, vidiš da seru.. napišeš da su mu svi cijelu karijeru puštali meceve i da je zato tak uspiješan i svi sretni..
    Ronaldo9
  • danchy02.04.2017. u 17:29
    Čuj neke trofeje nije zaslužio?! Pa kakve sve gluposti čovjek neće pročitati ovdje... Što? Suci su mu pomogli?
    danchy
  • Obrisan korisnik02.04.2017. u 10:24
    Beston and Greenway? @BestonGreenway ? Volgen ? Meer Low class move from Mirka Federer whistling at Kyrgios, has always been rude, glad cameras caught her #ATPMiami #Kyrgios #Federer
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2017. u 09:26
    burgess1 slazem sa tobom. Federer je dobar, ali ne i najbolji; neke trofeje nije zasluzio, nego se provukao, zahvaljujuci njegovim pristrasnim navijacima. To su vecinom "starci" koji u "finom" Federeru vide produzetak "svoje osobne mladosti". Zbog toga nerado gledam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2017. u 21:58
    Tko kaze da je najbolji svih vremena,on je najtrofejniji svih vremena samim tim ne znaci da je i najbolji,za mene osobno je Sampras najveci mada je osvojio 4 grand slama manje tko moze reci da je Federer recimo bolji tenisac od Samprasa po cemu samo zato jer je uzeo 4 naslova vise,ne slazem se s... [više na forumu]
    Obrisan korisnik