Tenis

Rafa Nadal poprilično lagano riješio Fogninija za finale Miamija

Dario Dodić • petak, 31.03.2017.
Rafa Nadal poprilično lagano riješio Fogninija za finale Miamija
Foto: EPA

Rafael Nadal očekivano se plasirao u finale ATP turnira u Miamiju svladavaši u dva seta jedinog preostalog nepostavljenog igrača, Fabija Fogninija...

Nadal - Fognini

Asevi: 6 - 5

Dvostruke pogreške: 0 - 6

Postotak prvog servisa: 70% - 55%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 83% - 71%

Break lopte: 3/8 - 0/0

Poeni na reternu: 35 - 9

Rafael Nadal nije se previše namučio u polufinalu ATP turnira u Miamiju gdje je po 11. put odmjerio snage s talijanskim tenisačem Fabiom Fogninijem. Nakon nekoliko dobrih partija na turniru, uključujući četvrtfinalnu pobjedu protiv Keija Nishikorija, Fognini je osmi put morao priznati Nadalu premoć.

U prvom se setu Nadal nije niti oznojio. Samo 26 minuta trebalo mu je kako bi došao do 1-0 u setovima. Samo je četiri poena izgubio na svom servisu, dvaput je oduzeo servis Talijanu i s laganih 6:1 priveo set kraju.

U drugom je setu ipak Fognini popravio igru protiv petog nositelja turnira, točnije, bio je uspješniji u spašavanju Nadalovih break-lopti. Na gotovo svakom se svom servisu mučio Fognini, Nadalov praktički nijednom nije ozbiljnije ugrozio, ali držao se u meču sve do 5:5.

Tada Nadal ipak oduzima servis Talijanu i sigurno i dominantno servira za meč, ostavlja Fogninija na nuli i sa 7:5 ulazi u finale Miamija. Preko sat vremena trajao je drugi set, više nego dvostruke duže od prvog.

Nadal će protivnika u finalu saznati noćas, u 1 iza ponoći po hrvatskom vremenu Roger Federer i Nick Kyrgios borit će se za drugu kartu za finale.

ATP Miami, polufinale:
Rafael Nadal (ŠPA, 5) - Fabio Fognini (ITA) 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!