Tenis

Junački se borio Berdych, ali Federer je Federer

Dario Dodić • petak, 31.03.2017.
Junački se borio Berdych, ali Federer je Federer
Foto: EPA

Roger Federer se u dramatičnom meču protiv Tomaša Berdycha izborio za polufinale ATP turnira u Miamiju, nakon što je u napetoj završnici spašavao meč-lopte...

Federer - Berdych

Asevi: 11 - 9

Dvostruke pogreške: 5 - 4

Postotak prvog servisa: 60% - 54%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 71% - 78%

Break lopte: 3/8 - 2/4

Poeni na reternu: 34 - 30

Tomaš Berdych imao je Rogera Federera serviranog na pladnju, samo ga je jedan poen dijelio od velike pobjede, ali Berdych je Berdych, a Federer je Federer.

Mora se češkom tenisaču priznati, dao je sve od sebe. Borio se junački, došao na milimetar velikom Rogeru, teško da ga je više od nekolicine vidjelo toliko blizu. Borio se protiv vjerojatnosti, koristio svaku Federerovu pogrešku, ali ni to nije bilo dovoljno. Švicarac nije ni trepnuo i kao od šale spasio je dvije meč-lopte. Kad je trebalo ulazio je as, ako nije bio as onda je bio servis-winner. Nije igrao Federer sjajno, ali kad je trebalo bio je sjajan.

Teško da je itko vidio ovaj meč u trećem setu, pogotovo nakon što je odmah na otvaranju Federer uzeo servis Berdychu. Brzo je zube pokazao i Čeh, odmah uzvraća break-loptom, ali Švicarac se provlači, na 4:2 ponovno krade servis Berdychu i prvom set-loptom dolazi do 6:2 i velike prednosti.

U drugom se setu diže Berdych, pada Federer. Češki tenisač, inače deseti nositelj turnira, vrebao je do osme igre priliku, a onda glatko uzima servis Švicarcu i sa 6:3 šalje dvoboj u treći set.

A tek tamo je bilo svega. Pri vodstvu Federera 2:1 Berdych se nekako spasio breaka, ali pri 3:2 pomoći nije bilo, Federer odlazi na 4:2. Čovjek bi pomislio da je gotovo, neće valjda FedEx izgubiti servis u ovako važnom trenutku, ali kad je već Berdych postao prvi koji je protiv Federera uzeo set u Miamiju, zašto ne bi bio prvi koji je srušio Švicarca?

I umalo bi tako. Servirao je za set Federer, Berdych mu glatko oduzima servis, zatim na svom servisu spašava meč-loptu i uz puno muke vodi meč u tie-break.

U pripetavanju festival izgubljenih servisa. U prva četiri poena, dva mini-breaka jednog, dva mini-breaka drugog. Prvi se stabilizirao Berdych, uzima poen na Federerovom servisu i s vodstvom 5:4 kreće servirati. Prvi pogađa, 6:4, dvije meč lopte. Spašava Federer kako samo on zna, bez da je trepnuo, nikakvog znaka uznemirenosti na Švicarčevom licu. Na svom je servisu siguran, nema više meč-lopti za Berdycha, ali ima za Federera. Doduše na servisu Čeha.

Nije pošteno da je na ovakav način završilo, jer previše je Ivaniševićev pulen pokazao da bi se oprostio dvostrukom servis-pogreškom, ali dogodilo se upravo to, Federer prolazi u polufinale bez da je reketom dotaknuo lopticu.

ATP Miami, četvrtfinale:
Roger Federer (ŠVI, 4) - Tomaš Berdych (ČEŠ, 10) 6:2, 3:6, 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.03.2017. u 15:49
    Pa bas dobra usporedba, Berdych i Cilic su tu negdje po kvaliteti.solidni tenisači nisu sam vrh svjetskog tenisa realno su obojica top 20 po kvaliteti Cilic je imao 2-3 kratka bljeska u karijeri, i to je to nista ekstra.
    Obrisan korisnik
  • interreg31.03.2017. u 14:09
    cekaj jel ti to ozbiljno? hoces reci nista od covijeka koji je bio godinama u top 10? nemogu se nacuditi ovakvim prilozima. istina, nisu na nivou ovih velikana niti to itko tvrdi, ali tko to jeste, osim ponekad Wavrinke? Da je meni bila takva sportska karijera kao sto je ima Berdich ili Marin odmah... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik31.03.2017. u 11:01
    Junački???, dupla greska na mec lopti; dvije mec-lopte upropasto i poklonio mec Federeru. Bolje receno, stariji brat naseg Cilica; tesko ce Ivanisevic nesto od njega napraviti :(
    Obrisan korisnik