Košarka

Zubčić dvoznamenkast u domaćem porazu Novgoroda, prva pobjeda Parme

Branimir Korać • nedjelja, 02.04.2017.
Zubčić dvoznamenkast u domaćem porazu Novgoroda, prva pobjeda Parme
Foto: EPA

Tri nedjeljna dvoboja VTB lige donijela su nastupe momčadi koje se bore za osmu poziciju i ulazak u doigravanju, a obje momčadi upisale su poraz...

Dvoboj Jeniseja i Astane najavljen je kao susret tjedna zbog važnosti koju je taj dvoboj vukao sa sobom za obje momčadi. Jenisej je u odličnoj formi i upisao je šestu pobjedu u zadnjih sedam utakmica. S ovakvim nastupima doveo se u poziciju da može razmišljati o visokom plasmanu uoči doigravanja, u igri je čak za četvrtu poziciju.

S druge strane Astana je u borbi za osmu poziciju, trenutno je u prednosti nad Novgorodom, međutim u sljedećem kolu ide upravo njemu u goste i može si zakomplicirati situaciju eventualnim porazom.

"Bilo je pogrešaka kao i u svakoj utakmici, ali odradili smo posao. Zonom smo usporili Astanu, tražili smo od igrača da budu agresivni od početka i oni su to ispoštovali", istaknuo je trener Jeniseja Oleg Okulov.

U pobjedu 88:78 istaknuli su se Tony Taylor s 21 poenom i šest asistencija i Andrej Koščeev s 13 poena. Kod poraženih Ian Miller ubacio je 31 poen (5/11 trica) uz sedam asistencija, a Leonidas Kaselakis dodao je 16 poena i šest skokova.

U derbiju začelja Parma je stigla do prve ovosezonske pobjede. Gostovala je u Minsku kod Cmokija i upisala pobjedu 71:62. Bjelorusi su tek neznatno bolji, oni imaju "čak" četiri, ali ovo im je šesti poraz u nizu.

U dresu Parme Domagoj Samac upisao je pet minuta i za to vrijeme promašio jedan šut za tricu. Inače najučinkovitiji bili su Sergej Černov s 23 poena i Konstantin Bulanov s 12 poena i pet skokova. Kod domaćina bivši Cibos Antonio Graves ubacio je 15 poena, Aliaksandr Kudraucau ubacio je 13 poena, a Aliaksandr Semianiuk dodao je 11 poena i sedam skokova.

Novgorod je trebao pobjedu s kojom bi pritisnuo osmoplasiranu Astanu, međutim imao je težak posao na svom parketu, ugostio je snažni Himki koji je ipak bio bolji s 99:90. U završnici susreta nakon što je Zubčić promašio slobodno bacanje, Sergej Monja pogodio je tricu i gosti su se odvojili te mirno priveli dvoboj kraju.

Aleksej Šved bio je nezaustavljiv s 32 poena, šest skokova i pet asistencija, a EJ Rowland upisao je 20 poena, osam skokova i osam asistencija. Na suprotnoj strani Kenny Boynton ubacio je 27 poena (5/8 trica) uz osam asistencija i pet skokova, Dijon Thompson ubacio je 19 poena uz devet skokova i šest asistencija, a Tomislav Zubčić za 17 minuta dodao je 13 poena (2/5 za dva, 2/4 za tri) uz dva skoka.

VTB liga:
Jenisej - Astana 88:78
Cmoki Minsk - Parma Perm 62:71
Nižnji Novgorod - Himki 90:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!