Košarka

VIDEO: 800. pobjeda Riversa, Hezonja slab u porazu od Netsa, Blazersi slave i bez Nurkića

Dario Dodić • nedjelja, 02.04.2017.
VIDEO: 800. pobjeda Riversa, Hezonja slab u porazu od Netsa, Blazersi slave i bez Nurkića
Foto: EPA

U novom ogledu dvaju klubova iz Los Angelesa ponovno su slavili Clippersi i donijeli svom treneru 800. pobjedu karijere. Chicago je u neizvjesnoj završnici svladao Atlantu, Netsi su pobijedili Magic uz slab nastup Marija Hezonje, Portland je na 50 posto i drži mjesto u doigravanju...

Los Angeles Clippersi pobijedili su i treću uzastopnu utakmicu gradskog ogleda s Los Angeles Lakersima, sinoć su slavili 115:104 i donijeli 800. pobjedu treneru Docu Riversu. Kao i već nekoliko puta ove sezone, imali su Clippersi komotnu prednost, Rivers je izvadio startere u završnici susreta, a onda ih je morao vraćati u igru kako bi sačuvao pobjedu.

"Sviđa mi se ovaj ti i nastavit ću to govoriti. Mislim da smo se dokazali, pogotovo u velikim utakmicama, kad smo zdravi igramo jako dobro", rekao je Rivers nakon jubilarne pobjede.

Na otvaranju posljednje četvrtine Clippersi su imali 21 koš prednosti, no njihovi rezervisti dopustili su Lakersima povratak u susret, tri minute prije kraja stigli su na samo osam poena zaostatka. U igru se vraćaju Blake Griffin i Chris Paul, kombinirano ubacuju sedam koševa za Clipperse i rješavaju pitanje pobjednika.

Griffin je u pobjedu Clippersa ugradio 36 koševa, osam skokova i pet asistencija, postao je tek drugi igrač u povijesti kluba s 10.000 koševa u karijeri. Paul se zaustavio na 29 koševa i 12 asistencija. J.J. Redick pridodao je 19 koševa, a DeAndre Jordan 11 koševa i 12 skokova.

Lakersi su igrali bez ozlijeđenog Ivice Zupca, bila je to 23. različita startna petorka ove sezone. Predvodio ih je rookie David Nwaba s 19 koševa, poen manje ubacio je Brandon Ingram, Thomas Robinson upisao je 16 koševa i devet skokova.

Chicago Bullsi kasnim su preokretom u neizvjesnoj utakmici svladali Atlanta Hawkse sa 106:104. U završnici posljednje dionice Bullsi su napravili seriju 15:4 i došli do preokreta i pobjede. Ključan je za Bullse bio Jimmy Butler, ubacio je posljednjih devet koševa domaćina, uključujući dva slobodna bacanja za pobjedu dvije sekunde prije kraja.

Tim Hardaway Jr. pokušao je sa zvukom sirene tricom donijeti pobjedu Hawksima, no promašio je, Bullsi bilježe treću uzastopnu pobjedu.

Butler je susret okončao s 33 poena i osam asistencija. Odličan je bio i Rajon Rondo, ubacio je 25 koševa, najviše ove sezone, i dodao 11 skokova i šest asisntecija.

Najbolji kod Hawksa bio je Dennis Schroder s 29 ubačaja, Hardaway Jr. dodao je 20, a Ersan Ilyasova i Dwight Howard (12 skokova) po 13 poena.

Brooklyn Netsi na domaćem su parketu svladali Orlando Magic 121:111 i tako prekinuli dva uzastopna poraza. Dvoboj je presudila bolja klupa Netsa koja je nadigrala klupu Magica sa 72:16.

Brook Lopez predvodio je Netse po tko zna koji put ove sezone, ubacio je 30 koševa i dodao sedam skokova. Trevor Booker ostvario je najbolji učinak sezone, s klupe je upisao 23 koša i osam skokova. Sean Kilpatrick dodao je 15 koševa, Justin Hamilton 13.

Kod Magica valja istaknuti Nikolu Vučevića s 27 koševa i 11 skokova, Aaron Gordon dodao je 22 koša i 15 skokova. Peti triple-double učinak sezone ostvario je Elfrid Payton (20 koševa, 11 skokova, 11 asistencija), isto toliko poena ubilježio je i Evan Fournier.

Mario Hezonja uklopio se u sivilo klupe Magica, odigrao je vrlo slabih 17 minuta, s nulom na kontu koševa (0/1 za 2, 0/1 za 3), uz skok, tri asistencije i ukradenu loptu. Damjan Rudež nije ulazio u igru.

Klupa je pomogla i Sacramento Kingsima, koji su u Minneapolisu završavali naporan niz od pet utakmica u sedam noći. Slavili su Kingsi kod Minnesota Timberwolvesa 123:117.

Buddy Hield je predvodio Kingse učinkom karijere (22 koša). Pratila su ga trojica igrača s klupe koja je u pobjedu ugradila 66 poena. Ty Lawson ubacio je 21 koš uz 11 asistencija, Langston Galloway dodao je 17 poena, Arron Afflalo 16. Uz Hielda je samo još jedan igrač početne petorke bio dvoznamenkast, Willie Cauley-Stein ubacio je 15 koševa uz deset skokova.

Andrew Wiggins bio je najbolji u redovima domaćina, susret je završio s 32 poena. Karl-Anthony Towns pridodao je 26 koševa uz 11 skokova. Preostali trojac iz početne petorke (Dieng-Rubio-Rush) ubacio je po 11 koševa.

Portland Trail-Blazersi na domaćem su parketu svladali Phoenix Sunse sa 130:117 i tako došli do šeste uzastopne pobjede, koja ih zasad drži u doigravanju ispred Denver Nuggetsa.

"Osjećamo kao da smo trenutno momčad kakva smo trebali biti čitavo vrijeme, s obzirom na način na koji igramo. Jedino je važno ostvariti plasman u doigravanje. Super je biti na 50 posto pobjeda, ali nitko ne ulazi u sezonu i kaže 'Igrajmo košarku za 50 posto.' Željeli bismo biti u boljoj poziciji", rekao je nakon susreta Damian Lillard.

Bila je to prva utakmica Blazersa bez Jusufa Nurkića, koji će zbog frakture desne noge propustiti ostatak regularne sezone. Domaćine je predvodio Lillard s 31 košem. Odličan je bio i C.J. McCollum s 29 ubačaja. Evan Turner s klupe je dodao 18 poena.

Devin Booker predvodio je Sunse s 31 košem, T.J. Warren zaustavio se na 25 poena. Marquese Chriss utakmicu je okončao s 19 koševa i 13 skokova.

NBA, rezultati:
L.A. Clippers - L.A. Lakers 115:104
Chicago - Atlanta 106:104
Brooklyn - Orlando 121:111
Minnesota - Sacramento 117:123
Portland - Phoenix 130:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2017. u 13:58
    Ovaj Booker kad uđe u luđačku seriju ne bi ga Isus zaustavio.. all star igrač već dogodine.
    Obrisan korisnik