Tenis

Nezaustavljivi Roger Federer slomio Nadala u dva seta i ponovno slavio u Miamiju

Branimir Korać • nedjelja, 02.04.2017.
Nezaustavljivi Roger Federer slomio Nadala u dva seta i ponovno slavio u Miamiju
Foto: EPA

Roger Federer stigao je do treće ovosezonske titule i po treći put u karijeri povezao je titule u Indian Wellsu i Miamiju. U finalu je bio bolji od Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4...

91. titula u karijeri, treća ovogodišnja, 26. Masters 1000 i treća Sunshine Double za Rogera Federera. 2005. i 2006. godine osvajao je i Indian Wells i Miami, a isto je napravio i ove godine sjajnim nastupom u finalu Miamija protiv Rafaela Nadala.

Nije dugo trebalo čekati na Rogerov povratak u sami vrh svjetskog tenisa, osvajanjem Miamija od ponedjeljka će biti četvrti igrač svijeta, a u kakvoj je formi i kako igra ove godine, tko može tvrditi da će se tu i zaustaviti.

"Napredujem u rankingu i samo želim što duže ostati zdrav. Kada sam zdrav, onda se i osjećam dobro te mogu pružati ovakve igre. Bilo bi sjajno da ponovno budem svjetski broj jedan, ali do tamo je još dugačak put", istaknuo je Federer nakon meča.

Bio je ovo treći ovogodišnji dvoboj Federera i Nadala i treća pobjeda za Švicarca koji je u finalu Australian Opena u epskom meču slavio u pet setova, a u osmini finala Indian Wellsa bio je bolji sa 6:2, 6:3. Nadal je tražio uzvrat za ta dva poraza, ali nije išlo, Federer je ponovno bio prejak.

Sjajna sezona za Federera tako se nastavlja, u sezonu je ušao s 19 pobjeda i samo jednim porazom koji mu je nanio igrač daleko od njegove kvalitete, Evgenij Donskoj. Od 2006. godine Federer nije imao bolji ulazak u sezonu, tada je krenuo s 33 pobjeda i samo jednim porazom, a sada je na najboljem putu da sruši taj doseg.

U oba seta današnjeg finala Federeru je bio dovoljan po jedan break u završnici. U prvom setu spašavao je break lopte u tri gema dok je u drugom setu bio vrlo uvjerljiv i ostavio je Nadala bez šanse.

Ovo je bio njihov 37. međusobni dvoboj i 14. pobjeda Švicarca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios03.04.2017. u 10:44
    To što nije stari Nadal, to je njegov problem. Federer s 35 godina pobjeđuje decu od 23/24 u naponu snage. U prosjeku su svi mlađi od njega 5 i više godina. Broj međusobnih ogleda nije mjerilo tko je bolji tenisač. Da se tako mjeri, Paul Haarhuis i Fabrice Santoro bi bili bolji igrači od... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik03.04.2017. u 10:00
    37. međusobni ogled i tek 14. pobjeda Federera wink smajlić;) Nije igrao protiv "starog" Nadala :(
    Obrisan korisnik
  • rios03.04.2017. u 09:06
    Ronaldo, zar zaista misliš da sam ozbiljan? Kaj se ne kuži sarkazam u mojem komentaru!?!?
    rios
  • Ronaldo903.04.2017. u 09:00
    imas pravo sretno je sve osvojio, evo tolko ti je komentar glup da cu ti stavit like
    Ronaldo9
  • rios03.04.2017. u 06:38
    Nije da su mu pustili svi, nego je imao sreće opet. Djokovica i Muraya nema, a Kyrgiosa je sje publika...uglavnom, on je sretno osvojio svih 18 gs-ova i 26 mastersa i pitam se što bi bilo da su tada igrali Djokovic i Murray.
    rios