Košarka

VIDEO: Blazersi bez Nurkića upisali tijesan poraz u Minneapolisu

Branimir Korać • utorak, 04.04.2017.
VIDEO: Blazersi bez Nurkića upisali tijesan poraz u Minneapolisu
Foto: EPA

Samo jedan NBA dvoboj bio je na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak i u njemu je Minnesota svladala Portland te prekinula seriju od šest uzastopnih pobjeda Blazersa...

Portland Trail Blazersi do kraja regularnog dijela sezone igrat će bez Jusufa Nurkića, a kako su u tom tradeu u kojem je stigao Nurkić morali dati Masona Plumleeja, praktički do kraja sezone igraju bez centra.

Centre će tako glumiti Meyers Leonard i Al-Farouq Aminu kojima to nisu prirodne pozicije, međutim unatoč tom hendikepu Blazersi su imali priliku slaviti u Minneapolisu protiv Minnesote i tako napraviti veliki korak prema hvatanju doigravanja.

Minnesota je ipak na kraju izvukla pobjedu 110:109, Portland je imao dovoljno vremena za zadnji napad za pobjedu, ali pokušaj Damiana Lillarda nije bio precizan i Wolvesi su slavili. Lillard je imao dosta dobru poziciju, otvorio si je prostor za šut, ali nije ušlo i Blazersi su poraženi nakon šest uzastopnih pobjeda.

Upravo Lillard proglašen je za najboljeg igrača Zapadne konferencije u ožujku dok je Terry Stotts bio najbolji trener u ožujku nakon što je Portland završio mjesec s omjerom 13-3 i vratio se u igru za doigravanje.

"Očekuju nas dvoboji protiv puno visokih igrača do kraja regularnog dijela sezone, a mi smo tu trenutno tanki. Meyers i Aminu prisilno će igrati petice, u teškoj smo poziciji, ali nema vremena za izgovore. Moramo izaći van i odigrati najbolje što možemo te vidjeti što možemo izvući", poručuje CJ McCollum.

Minnesotu su do pobjede predvodili Karl-Anthony Towns s 34 poena u 12 skokova, Andrew Wiggins s 29 poena i Ricky Rubio s 11 poena, 16 asistencija i sedam skokova. Kod poraženih Lillard je bio na 25 poena i šest asistencija, a Aminu je dodao 20 poena, sedam skokova i pet asistencija.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 110:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!