Tenis

Mirjana Lučić-Baroni krenula pobjedom u tri seta protiv kvalifikantice iz Srbije

Mihaela Bradovski • utorak, 04.04.2017.
Mirjana Lučić-Baroni krenula pobjedom u tri seta protiv kvalifikantice iz Srbije
Foto: FaH

Mirjana Lučić-Baroni igrat će u drugom kolu turnira u Charlestonu. U prvom kolu igrala je protiv Srpkinje Aleksandre Krunić i svladala ju je sa 6:1, 4:6, 6:3...

Mirjana Lučić-Baroni od ovog tjedna je 23. igračica svijeta, na renkingu je karijere i tijekom cijele godine igra odličan tenis. Nakon što je u Miamiju dogurala do četvrtfinala, odlično je krenula i u Charlestonu gdje je u prvom kolu za protivnicu imala Aleksandru Krunić.

Lučić-Baroni - Krunić

Asevi: 4 - 4

Dvostruke pogreške: 6 - 7

Postotak prvog servisa: 62% - 60%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 73% - 65%

Break lopte: 6/17 - 3/4

Poeni na reternu: 50 - 31

Lučić-Baroni slavila je u tri seta, za pobjedu je trebala nešto manje od dva sata i bez obzira na gubitak drugog seta, nije prućila pravu priliku Srpkinji. Treći set potpuno je otišao na stranu Lučić-Baroni koja je dobro servirala i Krunić tu nije imala nijednu break priliku.

Prvi i treći set bili su dosta slični. Lučić-Baroni je u oba seta po dva puta uzela servis protivnici, a da pritom nije dopustila nijednu break priliku. U drugom setu nije bila tako uvjerljiva na svom servisu i imala je više problema što je Krunić iskoristila i produžila nadu.

Inače Krunić za razliku od Lučić-Baroni ne igra u sjajnoj formi, ovdje je do glavnog turnira došla kroz kvalifikacije i odnos nije bio kao prošle godine kada je Krunić u Hertogenboschu svladala Lučić-Baroni u dva seta.

U drugom kolu hrvatska tenisačica igrat će protiv Mone Barthel, Njemice koja je u dva seta bila bolja od Jennifer Brady. Lučić-Baroni i Barthel već su se susrele ove godine, a bolja je bila hrvatska igračica koja je u Aucklandu slavila sa 6:3, 3:6, 6:3.

WTA Charleston, prvo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska, 11) - Aleksandra Krunić (Srbija, Q) 6:1, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.04.2017. u 09:23
    Ajmo Mikice; sredi i Njemicu Monu Barthel :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2017. u 23:20
    krunić je dovoljno poznata teniskoj publici da je komotno mogla u naslov umjesto "kvalifikantice iz srbije", cura se nije pojavila jučer. no dobro..
    Obrisan korisnik