Košarka

Mulaomerović: “Jako sam sretan zato što smo pobijedili velikog protivnika”, Mršić: “Zaslužena pobjeda Cibone”

Nikola Raič • srijeda, 05.04.2017.
Mulaomerović: “Jako sam sretan zato što smo pobijedili velikog protivnika”, Mršić: “Zaslužena pobjeda Cibone”
Foto: FaH

Nakon plasmana u finale ABA lige, Cedevita je doživjela tijesan poraz u gradskom derbiju protiv Cibone u sklopu A-1 lige…

Nakon teške utakmice s Partizanom i bez ozlijeđenih Arapovića i Boatrighta, Cedevita nije uspjela u napetoj utakmici doći do pobjede protiv Cibone. Domaćini su u egal završnici slavili sa 71:69, a tragičar susreta bio je Miro Bilan koji je promašio ključna slobodna bacanja pred sam kraj utakmice.

Cibonu su do pobjede vodili Šakić s 19 poena i 13 skokova, Žorić je dodao 18 poena, a Marinelli 14 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Kod Cedevite najefikasniji je bio James s 15 poena, a Katić je upisao 13 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Trener Cibone, Damir Mulaomerović iznimno je sretan pobjedom protiv gradskih rivala: “Moram priznati da sam jako sretan zato što smo pobijedili velikog protivnika, bez obzira na to što su oni došli malo prazni poslije pobjede nad Partizanom i ulaska u finale ABA lige. Činjenica je da je njima nedostajao Boatright, a nama Reynolds što je bio možda i veći hendikep za nas. Paolo Marinellu bio je stvarno dobar i ako pričamo o zadnjem košu, mene najviše raduje odluka i odlučnost koju je on u tom trenutku donio. I da je promašio, ja ne bih imao ništa protiv.”

Mladi razigravač Cibone, Marinelli, istaknuo je momčad ispred pojedinaca: “Utakmica je bila teška. Na kraju mislim da smo zasluženo pobijedili. Od prvog do zadnjeg igrača svi smo bili odlični i svi su dali doprinos. Ovo nam je veliki plus i idemo se dalje pripremiti za nove utakmice.”

Veljko Mršić čestitao je Ciboni na zasluženoj pobjedi: “Zaslužena pobjeda Cibone, bili su koncentriraniji. Mi nismo ušli dovoljno koncentrirano u utakmicu i to se vidjelo u nekoliko navrata kada smo imali priliku prelomiti utakmicu, kao što su promašaji kontranapada dva na jedan kad smo imali pet razlike. U zadnjoj četvrtini smo bili napadački jako impotentni. Postigli smo samo 12 poena uz dominaciju Cibone u skoku i nema se što puno pričati.”

Najbolji igrač Cedevite u porazu, Ra’Shad James za poraz je okrivio loš ulazak u utakmicu: “Izgubili smo, moramo krenuti čvršće od početka utakmicae. Odlučila je jedna lopta. Moramo se više fokusirati na detalje i da bi pobijedili. Sada se trebamo okrenuti budućnosti, ovo je već prošlost.”

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!