Košarka

VIDEO: Cavsi slavili u borbi za prvo mjesto na Istoku, Benderu 11 minuta u porazu od Warriorsa

Branimir Korać • četvrtak, 06.04.2017.
VIDEO: Cavsi slavili u borbi za prvo mjesto na Istoku, Benderu 11 minuta u porazu od Warriorsa
Foto: EPA

Samo Dragan Bender od hrvatskih igrača bio je na parketu noćas, a njegovi Phoenix Sunsi očekivano su poraženi od Golden State Warriorsa. U utakmici večeri Cleveland je u gostima bio bolji od Bostona u izravnoj borbi za jedinicu na Istoku...

U izravnom dvoboju za prvo mjesto na Istoku, Cleveland Cavaliersi visoko su svladali Boston Celticse u gostima sa 114:91. LeBron James i društvo poručili su da se neće tako lako odreći prvog mjesta na Istoku iako su padom forme nakon odličnog niza Bostona ušli u tijesnu završnicu po pitanju plasmana.

Cavsi su ovdje bili dosta bolji protivnik, odigrali su pravu utakmicu i već nakon tri četvrtine imali su čistu situaciju. Celticsi su bili u visokom zaostatku i nije bilo dvojbe tko će na kraju slaviti. Cleveland sada ima pobjedu više, ali i 3-1 u međusobnom omjeru što ga stavlja dosta ispred Celticsa.

"Mislim da su jednostavno bili brži i bolji u svakom aspektu igre. Nismo im dobro parirali u nijednom segmentu", istaknuo je nakon susreta razočarani trener Bostona Brad Stevens.

Najbolji kod Cavsa bili su James s 36 poena, deset skokova i šest asistencija te mu je ovo 22. ovosezonska utakmica s 30 ili više poena, Kyrie Irving dodao je 19 poena i šest asistencija, a Kevin Love 15 poena i 16 skokova.

Bostonu je ovo tek treći ovosezonski poraz s 20 ili više poena razlike, šutirao je tek 7/33 za tricu, a predvodili su ga Isaiah Thomas s 26 poena i šest asistencija i Jae Crowder s 13 poena.

Houston Rocketsi svladali su Denver Nuggetse sa 110:104 i osigurali treću poziciju na Zapadu. Dok su Rocketsi to uspjeli, Nuggetsi su zaradili udarac u borbi za osmu poziciju s Blazersima za doigravanje.

Domaćin se rano odvojio, ali Denver se uspio vratiti i smanjiti zaostatak kada je u završnici ubačajem Jokića došao na samo minus dva. Međutim odmah nakon toga James Harden ubacio je tricu za 106:101 čime je riješio pitanje pobjednika.

"Još uvijek imamo šanse i nastavit ćemo se boriti ove četiri utakmice do kraja. Nećemo se predati dok postoji ikakva nada", istaknuo je Danilo Gallinari nakon susreta.

Rocketsi su još jednom igrali bez Ryana Andersona koji pauzira od 24. ožujka, no mogao bi biti spreman za sljedeći dvoboj. Nakon utakmice pauze zbog viroze vratio se Harden i ubacio 31 poen uz deset asistencija i sedam skokova, Nene Hilario ubacio je 16 poena, Clint Capela 15 uz 11 skokova, a Trevor Ariza 15 uz deset skokova.

Kod Denvera Gallinari je ubacio 23 poena, Gary Harris dodao je 17 poena, a Nikola Jokić 12 uz 19 skokova, devet asistencija i pet osvojenih lopti.

Russell Westbrook ostao je za jedan skok kratak u pokušaju rušenja rekorda Oscara Robertsona po broju triple-double učinaka u jednoj sezoni. Međutim u dvoboju protiv Memphisa ipak je napravio važnije za momčad, ubacio je ključne poene koji su riješili pitanje pobjednika.

U završnici susreta pogodio je tricu koja je odvela Thunder na 101:97, Andrew Harrison ubacio je tricu u posljednjoj sekundi za dolazak na poen zaostatka da bi Westbrook s linije slobodnih bacanja zaključio priču.

"Spriječili smo ga u ostvarivanju triple-double, ali to je nevažno. On je igrač koji ima utjecaj na cijelu ligu i upisuje se u povijesne knjige", rekao je nakon susreta David Fizdale, trener Memphisa.

Bila je ovo 100. pobjeda za Billyja Donovana, Westbrook je susret završio s 45 poena, deset asistencija i devet skokova (8/13 trica), a Victor Oladipo dodao je 15 poena. Kod poraženih Marc Gasol ubilježio je 23 poena, pet skokova i pet asistencija, a Zach Randolph 20 poena i devet skokova.

Golden State Warriorsi stigli su do 13. uzastopne pobjede i osigurali su najbolji omjer na kraju regularnog dijela sezone treći put zaredom. Do njega su došli pobjedom u Phoenixu koji je svladan sa 120:111.

Dragan Bender odigrao je 11 minuta za domaćina i za to vrijeme upisao dva promašena šuta za tri poena, skok u napadu i promašaj za dva ostavši bez poena.

"Samo smo htjeli što duže ostati u utakmici. Oni su momčad koja se bori za naslov prvaka i htjeli smo da naši mladi igrači što duže imaju priliku i uče od ovakvog protivnika", istaknuo je Jared Dudley nakon susreta.

Sunsi su upisali deseti uzastopni poraz od Warriorsa koje su predvodili Stephen Curry s 42 poena (8/13 trica), 11 asistencija i pet skokova te Klay Thompson s 22 poena i sedam skokova. Sunsi ne znaju za pobjedu već mjesec dana, ovo im je 13. poraz u nizu, a ovdje su ih predvodili Devin Booker s 21 poenom i pet asistencija, Tyler Ulis s 20 poena, šest asistencija i pet skokova te Alan Williams sa 16 poena i 17 skokova.

Miami Heat upisao je važnu pobjedu u borbi za doigravanje, svladao je u gostima Charlotte Hornetse sa 112:99 uz rekordnu 21 tricu. Heat je trenutno izjednačen s Chicagom i Indianom, sve tri momčadi od sedmog do devetog mjesta imaju po 38 pobjeda i 40 poraza. Goran Dragić bio je prvo ime susreta s 33 poena i tricom 5/9.

Raptorsima se nakon ozljede vratio Kyle Lowry i u prvom nastupu nakon što je propustio 21 utakmicu upisao je 27 poena i deset asistencija. Toronto je slavio u gostima kod Detroita 105:102 i to nakon što je zaostajao na poluvremenu čak 20 koševa razlike.

Gregg Popovich podijelio je minutažu i manje je koristio one najbolje, a Spursi su poraženi na svom parketu protiv Los Angeles Lakersa u utakmici bez velikog značaja. "Nisam htio nikog posebno umarati, gledajući na duže staze to nema smisla", poručio je Popovich nakon susreta koji je završio neočekivanim porazom za domaćina.

I druga momčad iz Los Angelesa bila je uspješna, Clippersi su očekivano svladali Maverickse koji se polako pripremaju za odmor i ljeto. Clippersi su glatko slavili sa 112:101 uz 32 poena sve boljeg Blakea Griffina koji uoči doigravanja ulazu u pravu formu.

NBA:
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 91:114
Houston Rockets - Denver Nuggets 110:104
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 100:103
Phoenix Suns - Golden State Warriors 111:120
Charlotte Hornets - Miami Heat 99:112
Detroit Pistons - Toronto Raptors 102:105
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 95:102
Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 112:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!