Tenis

Donna Vekić poražena u drugom kolu Monterreyja

Branimir Korać • petak, 07.04.2017.
Donna Vekić poražena u drugom kolu Monterreyja
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela proći u četvrtfinale turnira u Monterreyu. U drugom kolu poražena je od Alize Cornet, Francuskinje koja je trenutno 44. igračica svijeta i to sa 6:3, 6:4...

Iako izgleda kao gladak poraz, Donna Vekić nije bila bez šanse protiv Alize Cornet. U prvom setu ispustila je break prednosti dok je u drugom Cornet dosta više griješila, ali Vekić to nije znala iskoristiti.

Cornet je početkom godine igrala polufinale u Brisbaneu gdje je pobjeđivala Vesninu, McHale, Cibulkovu, ali nakon toga nije uspjela povezati dvije pobjede sve do turnira u Monterreyju gdje je prvo nadigrala Hromačevu, a zatim i Vekić.

Cornet - Vekić

Asevi: 1 - 2

Dvostruke pogreške: 4 - 5

Postotak prvog servisa: 61% - 55%

Osvojeni poeni nakon prvog servisa: 69% - 71%

Break lopte: 2/4 - 1/5

Poeni na reternu: 34 - 21

U ovom meču Donna je dobro krenula i stigla je do breaka u trećem gemu kada je povela s 2:1, ali nakon toga Cornet je zaigrala dosta bolje, nanizala četiri gema u nizu i bez većih problema privela set kraju.

U drugom setu Cornet nije zadržala tako visoku razinu igru, ali bez obzira na to imala je prednost, Vekić nije koristila njezine pogreške i nakon što je propustila priliku oduzeti joj servis, našla se u minus. Cornet je povela s breakom, Vekić se vratila na 4:4, ali odmah nakon toga ponovno izgubila servis iako je imala 40:0.

Bez većih problema Cornet je privela meč kraju i sa 6:3, 6:4 izborila prvo četvrtfinale nakon početka sezone i dobrog starta u Brisbaneu.

U drugom kolu igrat će protiv četvrte nositeljice Carle Suarez Navarro koja je u prva dva kola bez izgubljenog seta svladala Alison Van Uytvanck i Saru Sorribes Tormo.

Cornet i Suarez Navarro često su se susretale, a u posljednjem meču prošle godine u Cincinnatiju Španjolka je prošla u osminu finala nakon što joj je Cornet predala meč kod 6:2, 1:0.

WTA Monterrey, drugo kolo:
Alize Cornet (Francuska, 7) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!