MAXtv Prva liga, 27. kolo, 08.04.2017, 19:00 h, Rujevica, gledatelja: 6004
Suci: Mario Zebec, Borut Križarić, Jerko Crnčić
Rijeka
Rijeka
Franko Andrijašević 68'
1:1 Dinamo
El Arbi Hillel Soudani 86'
Dinamo

VIDEO: Briljantan pogodak Soudanija u završnici donio Dinamu bod na Rujevici

Branimir Korać • subota, 08.04.2017.
VIDEO: Briljantan pogodak Soudanija u završnici donio Dinamu bod na Rujevici
Foto: FaH

Još u 87. minuti dvoboja na Rujevici činilo se da Rijeka može početi slaviti naslov prvaka. Međutim fantastičan pogodak Soudanija donio je Dinamu bod, zadržao ga na minus četiri i Modri će i dalje čekati na kiks Riječana...

Dvoboj koji su mnogi proglasili ključnim u borbi za naslov prvaka još uvijek nije donio nikakvu odluku. Rijeka i Dinamo odigrali su 1:1, ostavili utrku za naslov prvaka otvorenom, ali Riječani su ti koji imaju sve u svojim rukama i ako izdrže bez kiksa do posljednjeg kola, Dinamu neće značiti niti sve pobjede do kraja prvenstva.

U ovom dvoboju Rijeka je bila dosta bolja u prvom dijelu, u nastavku susreta Dinamo je uspostavio ravnotežu, međutim sveukupno gledano domaćin je imao bolje prilike i ne bi bilo nezasluženo da je upisao pobjedu. Na kraju su Riječani ipak skupo platili povlačenje nakon postignutog gola i nisu zadržali sva tri boda.

Već u trećoj minuti odlična prilika za Rijeku koja je pritisnula Modre od samog početka. Gavranović je dobio loptu na desnoj strani i ušao u kazneni prostor, dobro je pucao, ali Livaković je odlično obranio.

Dinamo je nakon početnih loših pet minuta uspio uspostaviti ravnotežu, ali je za razliku od domaćina puno komplicirao i igrao dosta sporo. Uz to Modri su i dosta griješili u dodavanjima pa je jedno takvo dodavanje unazad Matela moglo završiti i pogotkom domaćina, Gavranović je uzeo loptu, krenuo prema golu, ali na kraju je Perić spasio uklizavanjem u posljednji trenutak.

Čisti zicer u 13. minuti imao je Andrijašević. Antolić je reagirao jako loše i izgubio loptu na 25 metara od svog gola, uzeo ju je Mišić, Gavranović je gurnuo loptu u prostor za Andrijaševića kojem sjajno nogom skida Livaković.

Iako je Dinamo imao veći posjed lopte, Rijeka je izgledala dosta opasnije. Domaćin je igrao puno okomitije, kada je imao loptu tražio je put prema golu uz što manje dodira i sa što bržim prijenosom, a gosti su se odlučili na strpljivo građenje igre što nije prolazilo.

Livaković je bio raspoložen i u nekoliko navrata kvalitetnim obranama držao je goste na životu. Još jednu dobru obranu upisao je i u 29. minuti kada je lijep volej Gorgona sa 16 metara uspio ukrotiti i ponovno spriječiti pogodak.

Pet minuta kasnije velika pogreška Pivarića ostala je nekažnjena, Livaković je još jednom spasio izbivši loptu Bezjaku u posljednji trenutak, Slovenac je ostao u posjedu, ali nije uspio pogoditi okvir gola.

Prvi udarac Dinama prema golu Prskala bio je tek u 35. minuti kada je Pivarić pucao iz slobodnog udarca s 25 metara, nije bilo loše, ali Prskalo je bio spreman da bi tri minute kasnije prvi put na susretu pobjegao Hodžić, bio u dobroj poziciji, ali lopta mu je pobjegla.

Rijeka je bila bolja u prvih 45 minuta, međutim nije materijalizirala to i rezultatski te se na odmor otišlo bez pogodaka.

U drugom poluvremenu prvi je zaprijetio Dinamo i to u 50. minuti iz slobodnog udarca s više od 20 metara, Matel je gađao bliži kut, no lopta je otišla malo pokraj vratnice.

Petev je korigirao neke stvari što se tiče defenzive na odmoru, Riječani nisu tako lako dolazili do prilika, ali 20 minuta prije kraja Dinamova obrana je zaspala i domaćin je stigao do vodstva.

Nakon ubačaja s lijeve strane lopta je preletjela sve igrače, na kraju došla do Mišića na 20 metara malo iskosa, on ubacuje na drugu vratnicu gdje je potpuno sam Franko Andrijašević koji glavom lakoćom zabija. Lešković je ostao uz Gavranovića i dobro ga zatvorio, a Antolić nije ispratio Andrijaševića koji Rijeku dovodi nadomak naslova prvaka.

Petev je odmah na travnjak poslao Guilhermea umjesto Matela, Kek je izvadio Gavranovića, a uveo Čanađiju, svaki trener s jasnom idejom što želi do kraja susreta.

Svejedno Dinamo je jako teško dolazio do prilike, ali je u 87. minuti došao do poravnanja i to na kakav način! Gojak je ubacio s lijeve strane, dotad praktički nevidljivi Soudani primio je loptu okružen domaćim braničima i onda škaricama s 14 metara neobranjivo pogodio gornji kut gola Prskala.

Do kraja susreta promjena nije bilo, pokušao je Dinamo doći do potpunog preokreta, ali nije bilo niti pravih prilika za to.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Rijeka 3671:23+4888
2Dinamo 3668:24+4486
3Hajduk 3670:31+3969
4Osijek 3652:37+1566
5Lokomotiva 3641:38+344
6Istra 1961 3633:49-1639
7Slaven Belupo 3636:45-938
8Inter-Zaprešić 3626:57-3128
9Cibalia 3626:79-5321
10Split 3612:52-4018
11Gorica 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.04.2017. u 21:51
    Bravo za Mr.Derbya!
    Obrisan korisnik