Tenis

Mirjana Lučić-Baroni nakon velike borbe ostala bez finala u Charlestonu

Branimir Korać • nedjelja, 09.04.2017.
Mirjana Lučić-Baroni nakon velike borbe ostala bez finala u Charlestonu
Foto: EPA

Nakon velike borbe i povratka iz minusa u drugom setu, Mirjana Lučić-Baroni ipak je upisala poraz u polufinalu Charlestona. U finale odlazi Latvijka Jelena Ostapenko koja je slavila sa 6:3, 5:7, 6:4...

Najbolja latvijska tenisačica Jelena Ostapenko igrat će u finalu WTA turnira u Charlestonu. Ostapenko je na putu do finala svladala Mirjanu Lučić-Baroni od koje je bila bolja nakon nešto više od dva sata borbe sa 6:3, 5:7, 6:4.

Ovo je treće finale za Ostapenko u karijeri, 2015. godine u finalu Quebeca poražena je 6:2, 6:2 od Annike Beck dok je prošle godine u finalu Dohe izgubila od Carle Suarez Navarro s 1:6, 6:4, 6:4.

U Charlestonu igrat će protiv Ruskinje Darije Kasatkine, vršnjakinje kojoj je ovo prvo finale na WTA Touru u karijeri.

Mirjana Lučić-Baroni bez obzira na poraz može biti zadovoljna, iza nje je još jedan dobar tjedan, igrala je u polufinalu i borila se do posljednjih trenutaka meča.

Nakon što je izgubila prvi set, u drugom je gubila s 5:3, ali uspjela je nanizati četiri gema i izboriti treći set. Tamo nije počelo dobro, Ostapenko je povela s 4:1 uz dupli break, Lučić-Baroni vratila je jedan izgubljeni servis, ali nije se i u potpunosti vratila u meč.

U konačnici upisala je poraz i još će malo pričekati na svoje prvo ovogodišnje finale.

WTA Charleston, polufinale:
Jelena Ostapenko (Latvija) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) 6:3, 5:7, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.04.2017. u 22:58
    Igra tenis zivota,mogu si samo zamisliti kakvu bi karijeru imala da nije prosla sve to sto je prosla steta sto je karijera na zalasku ipak ima dosta godina vec,ali svejedno ona je to zasluzila apsolutno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.04.2017. u 10:11
    Na početku 2017. godine 82. igračica a sada nakon uspjeha u Charlestonu vjerojatno ulazak u Top 20. Sve cestitke, Mikice :)))
    Obrisan korisnik