Košarka

VIDEO: Dario Šarić rođendan proslavio povijesnim učinkom, sjajan povratak Kevina Duranta

Dario Dodić • nedjelja, 09.04.2017.
VIDEO: Dario Šarić rođendan proslavio povijesnim učinkom, sjajan povratak Kevina Duranta
Foto: EPA

Dario Šarić radno je proslavio 23. rođendan i došao do povijesnog učinka koji nije pošao za rukom nijednom drugom rookieju. Bojan Bogdanović i Mario Hezonja bili su solidni u porazima, Golden State Warriorse razveselio je sjajan povratak Kevina Duranta, borba za posljednja mjesta na Istoku je vrlo neizvjesna...

AUTOR: Lovre Bilonić

Chicago Bullse razveselio je povratak Dwyanea Wadea na parkete. U pravom trenutku, borba za doigravanje u završnoj je fazi, a Bullse čeka grčevita borba. Sretan je bio i Wade, nakon tri tjedna pauze zaželio se lopte, bio je odličan. Imao je Chicago šest koševa prednosti u važnoj utakmici protiv Brooklyn Netsa, otišao je Wade na klupu, a njegova momčad je prokockala vodstvo i upisala opasan poraz 107:106.

S obzirom da je Miami Heat dobio svoju utakmicu, sad su izjednačeni na osmom mjestu Istoka. Imaju Bullsi prednost pred Heatom zbog boljeg međusobnog skora pa situacija još uvijek nije kritična, ali više nemaju pravo na krivi korak.

Netse je do pobjede predvodio igrač kojeg su se Bullsi odrekli ove sezone, Spencer Dinwiddie, igrao je s posebnim žarom sinoć i ubacio Bullsima 19 koševa. Isto je toliko poena dodao i Caris LeVert, 16 koševa uz 12 skokova upisao je Rondae Hollis-Jefferson.

Najbolji kod Bullsa bio je Jimmy Butler, koji je ujedno promašio šut za pobjedu Bullsa. Susret je okončao s 33 poena. Robin Lopez dodao je 16 koševa, Grant 15, a Wade 14 uz sedam skokova.

Opasno su se poigravali Boston Celticsi u gostima kod Charlotte Hornetsa. U završnici treće i početkom četvrte četvrtine prokockali su prednost od čak 19 koševa i došli u zaostatak od sedam poena. Onda se u igru vratio Isaiah Thomas i riješio utakmicu, Celticsi su slavili 121:114 i nastavili pritisak na Cleveland Cavalierse za prvo mjesto na Istoku.

Ubacio je Thomas 32 poena, uključujući gotovo sve ključne koševe u završnici susreta. Kompletna prva petorka Bostona bila je dvoznamenkasta, Horford je ubacio 16 koševa, Bradley i Crowder (9 skokova) po 15, Olynyk je večer zaključio s 13 poena i 11 skokova.

Sjajan je bio Nicolas Batum kod Hornetsa, ubacio je 31 poen uz osam skokova, ali i rastužio francuske navijače obznanivši kako neće nastupati na Europskom prvenstvu ovog ljeta jer se želi u potpunosti posvetiti klubu. Kemba Walker dodao je 23 poena.

Indiana Pacersi igraju sjajno u završnici sezone. U gostima kod Orlando Magica upisali su treću uzastopnu pobjedu, prekinuli niz od osam uzastopnih poraza u gostima, slavili su 127:112 i učvrstili sedmu poziciju na Istoku. Imaju pobjedu prednosti ispred Bullsa i Heata, čeka ih gostovanje u Philadelphiji pa u Atlanti, neće biti lako, ali Pacersi su na dobrom putu ka doigravanju.

Nepremostiva prepreka Magicovoj obrani bio je Paul George, ubacio je 37 poena uz sedam skokova i šest asistencija, radio je što je htio u napadu, svi su se domaći igrači mučili čuvajući ga. Posebno je razočaran obranom svojih igrača bio trener Orlanda Frank Vogel, koji je pet godina proveo u Indiani. Myles Turner dodao je 23 poena i 10 skokova, vrlo dobar je bio i Thaddeus Young s 14 poena.

Kod Magica valja istaknuti 29 koševa Terrencea Rossa, na 23 se poena zaustavio Evan Fournier, dok je 17 koševa ubilježio Aaron Gordon. Mario Hezonja odigrao je korektnu utakmicu, s nekoliko pozitivnih i negativnih bljeskova, u 17 minuta na parketu upisao je devet koševa, uz skok i asistenciju. Damjan Rudež igrao je manje od minute i za to vrijeme upisao asistenciju.

Milwaukee Bucksi dohvatili su mjesto u doigravanju relativno laganom pobjedom u gostima kod Philadelphia 76ersa, 90:82. Do pobjede ih je predvodio Giannis Antetokounmpo s 20 koševa, deset skokova i šest asistencija, drugo je to doigravanje Bucksa u posljednje tri sezone.

"Osjećaj je dobar. Radiš čitavu sezonu za ovakve trenutke. Ovo je tek početak, želimo dogurati daleko u doigravanju", rekao je Antetokounmpo nakon pobjede.

Na parketu i oko parketa bila su trojica glavnih kandidata za rookieja godine, ali samo jedan je igrao. Dok su Malcolm Brogdon i Joel Embiid sjedili ozlijeđeni na klupama Dario Šarić je imao radni 23. rođendan.

Iako se statistike oko broja njegovih skokova ove sezone nisu slagale Dario je i službeno sinoć došao do 500+ skokova i postao prvi rookie u povijesti NBA lige s 1000+ koševa, 500+ skokova i 150+ asistencija. Zbog ozljede je bio limitiran na 24 minute, ubacio je 14 poena (1/1 za 1, 5/6 za 2, 1/6 za 3) uz osam skokova, četiri asistencije, dvije ukradene lopte.

Podijelili su 76ersi 2.500 majica sa Šarićevom slikom, navijači su mu čestitali rođendan, a bilo je i komentara vezanih uz to tko treba dobiti nagradu za rookieja godine.

Najbolji kod Sixersa bio je Richaun Holmes sa 17 koševa i deset skokova. 12 je dodao Luwawu-Cabarrot, na deset koševa i deset asistencija zaustavio se T.J. McConnell.

Uz puno su sreće košarkaši Miami Heata došli do pobjede 106:103 u gostima kod Washington Wizardsa, pobjede koja im daje nadu da će vidjeti doigravanje. Bio bi to sjajan pothvat s obzirom na način kako su otvorili sezonu (11-30), ali još je izazova pred njima, Borba na Istoku je vrlo neizvjesna.

Sjajan je u redovima Heata bio Hassan Whiteside, ubacio je 30 poena i u posljednjim sekundama blokirao šut Bradleyja Beala za tri poena, kojim bi Wizardsi došli do izjednačenja. Prije toga dva je slobodna bacanja ubacio Josh Richardson za tri poena prednosti Heata, zahvaljujući lošem potezu Oubrea Jr.-a, koji je loptu poklonio gostima.

Whiteside je susret završio s tri blokade i 12 skokova. Odličan je bio i Goran Dragić, Slovenac je u pobjedu Heata ugradio 18 koševa i sedam skokova. 19 poena dodao je Tyler Johnson s klupe.

S 21 poenom Wizardse je predvodio Markieff Morris, po 16 su ubacili Beal i John Wall, koji je uz osam asistencija prikupio i razočaravajućih osam izgubljenih lopti. Bojan Bogdanović odigrao je 25 minuta i za to vrijeme prikupio devet poena (2/2 za 1, 2/5 za 2, 1/2 za 3), skok i asistenciju.

Los Angeles Clippersi love četvrto mjesto na Zapadu s nadom da će biti domaćini prve runde doigravanja protiv Utah Jazza. Pobijede li obje momčadi sve utakmice do kraja prednost domaćeg terena imat će Jazzeri. Clippersi daju sve od sebe, sinoć su u gostima kod San Antonio Spursa slavili 98:87.

Predvodio ih je Chris Paul s 19 koševa, osam skokova i osam asistencija. 18 je koševa uz osam skokova pridodao Blake Griffin, odličan je bio i DeAndre Jordan sa 17 koševa i isto toliko skokova.

Spurse je s 28 koševa predvodio Kawhi Leonard, 18 je poena u poraz ugradio LaMarcus Aldridge, još je samo Pau Gasol s 15 poena bio dvoznamenkast.

Portland Trail Blazersi svoj lov na doigravanje odrađuju na sjajan način, iako već neko vrijeme igraju bez Jusufa Nurkića (pet utakmica) Blazersi drže osmo mjesto Zapada. Sinoć su na krilima fenomenalnog Damiana Lillarda svladali Utah Jazz 101:86.

Lillard je s 59 koševa postavio novi rekord franšize po broju poena, postigao je gotovo 60 posto svih koševa Portlanda. Tek je Maurice Harkless uz njega bio dvoznamenkast, ubacio je 12 poena.

Gordon Hayward predvodio je Jazzere s 21 košem, po 13 su dodali Rudy Gobert (11 skokova) i Joe Johnson.

Golden State Warriorsi na domaćem su parketu svladali New Orleans Pelicanse 123:101, ali ono najvažnije sinoć bio je povratak Kevina Duranta nakon pet tjedana pauze.

I to kakav povratak! Prvi potez bio mu je elegantan ulazak i zakucavanje, u 31 minuti na parketu upisao je 16 koševa, deset skokova i šest asistencija. Bila je to 14. uzastopna pobjeda Golden Statea, za Warriorse zbog ozljede nije nastupio Steph Curry.

Klay Thompson predvodio je Warriorse s 20 poena, 17 je dodao Ian Clark, 16 je ubacio Javale McGee.

Pelicanse je s 22 koša predvodio Quinn Cook, poen manje ubilježio je Jordan Crawford, Alexis Ajinca zaustavio se na 17 poena. Zbog ozljeda nisu nastupili Davis i Cousins.

NBA, rezultati:
Brooklyn - Chicago 107:106
Charlotte - Boston 114:121
Orlando - Indiana 112:127
Philadelphia - Milwaukee 82:90
Washington - Miami 103:106
San Antonio - L.A. Clippers 87:98
Portland - Utah 101:86
Golden State - New Orleans 123:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!