Automoto

Hamiltonu pobjeda u Kini, sjajnom Verstappenu borba Red Bullova

Dario Dodić • nedjelja, 09.04.2017.
Hamiltonu pobjeda u Kini, sjajnom Verstappenu borba Red Bullova
Foto: EPA

Završena je odlična utrka u Šangaju za Veliku nagradu Kine, Lewis Hamilton zadržao je prednost iz kvalifikacija i slavio ispred Sebastiana Vettela i Maxa Verstappena...

Britanac Lewis Hamilton nije dozvolio ponavljanje iznenađenja iz Australije, održao je prednost ostvarenu u kvalifikacijama i s više od šest sekundi prednosti došao do pobjede u Šangaju na Velikoj nagradi Kine. Nitko nije kao Britanac kad je u pitanju Šangaj, ovo mu je šesta pobjeda u Kini.

Kaotičan je bio start utrke u Kini, Hamilton je zadržao prednost iz startnog reda, a najviše je profitirao Max Verstappen, koji se sa 16. pozicije u jednom trenutku probio na drugu. Loše su startali Ferrariji, staza se brzo počela sušiti pa su bolidi krenuli vrlo brzo u bokseve na promjenu guma.

Sebastian Vettel s nekoliko se sjajnih poteza probio do trećeg mjesta, a zatim je prestigao i Verstappena u 29. krugu, dok je Hamilton povećavao prednost s praznom stazom ispred sebe.

Ustabilili su se na prve dvije pozicije Hamilton i Vettel, a prava se borba vodila za treće mjesto između Verstappena i njegovog momčadskog kolege Ricciarda. Australac je opasno pritiskao, ali Verstappen uz puno muke zadržava mjesto na podiju. Nakon osvojenog trećeg mjesta Verstappen je oduševljen prokomentirao: "Mislim da sam u prvom krugu prestigao devet bolida. Osjećaj je bio kao da igram video igricu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!