Tenis

Petra Martić i Lea Bošković pobjednice turnira u Santa Margheriti Di Puli i Tučepima

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.04.2017.
Petra Martić i Lea Bošković pobjednice turnira u Santa Margheriti Di Puli i Tučepima
Foto: EPA

Petra Martić i Lea Bošković otišle su do kraja na ovotjednim ITF turnirima u Santa Margheriti Di Puli i Tučepima. Martić je odnijela pobjedu na 25 tisuća dolara vrijednom turniru u Italiji dok je Bošković bila najbolja u Tučepima...

Petra Martić vratila se tenisu osvajanjem ITF turnira u Santa Margheriti Di Puli gdje je upisala prvi nastup još od kvalifikacija Wimbledona prošle godine.

Danas je izvan prvih 500 i očekuje ju velika borba za povratak na nekadašnje pozicije, no početak je bio dobar, iz kvalifikacija otišla je sve do kraja u Italiji.

U glavnom ždrijebu ovog turnira svladala je redom Kaju Juvan, Bernardu Peru, Viktoriju Kamenskaju, Oliviju Rogowsku i na kraju u finalu Kathinku von Deichmann iz Lihtenštajna.

Tenisačica iz Lihtenštajna imala je teži put do finala, morala je svladati Valeriju Solovjevu, Mariju Teresu Torro-Flor, Danielu Hantuchovu... U finalu je Martić ipak bila bolja i upisala je pobjedu 6:4, 7:5.

U Tučepima je pak do kraja otišla 17-godišnja Lea Bošković koja je u turnir ušla s pozivnicom organizatora i nakon potopa hrvatskih igračica već na startu, osvojila je turnir.

U finalu je igrala protiv treće nositeljice Lenke Jurikove iz Slovačke koja ju je svladala uz samo dva izgubljena gema prije dvije godine u Bolu, no ovaj put Bošković je bila bolja sa 6:3, 1:6, 6:1. Ovo je za nju bio prvi seniorski nastup ove godine, prošle godine imala je tek dva nastupa na ITF turnirima, još uvijek je koncentrirana na juniorski tenis. No, ovaj osvojeni turnir pokazatelj je kako se može polako prebaciti na višu razinu.

ITF Santa Margherita Di Pula, finale:
Petra Martić (Hrvatska, Q) - Kathinka von Deichmann (Lihtenštajn) 6:4, 7:5

ITF Tučepi, finale:
Lea Bošković (Hrvatska, WC) - Lenka Jurikova (Slovačka, 3) 6:3, 1:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!