Tenis

Pavljučenkova i Kerber za titulu u Monterreyju

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.04.2017.
Pavljučenkova i Kerber za titulu u Monterreyju
Foto: EPA

Anastasija Pavljučenkova i Angelique Kerber plasirale su se u finale WTA turnira u Monterreyju. U polufinalu bile su bolje od Caroline Garcije i Carle Suarez Navarro u dva seta...

Anastasija Pavljučenkova prva je dohvatila finale u Monterreyju svladavši u polufinalu Caroline Garciju s glatkih 6:2, 6:4. Garcia jednostavno nema rješenje za Pavljučenkovu, ovo im je bio treći međusobni dvoboj i treća pobjeda Ruskinje bez izgubljenog seta.

Nakon loše prošle godine, Pavljučenkova je dohvatila prvo finale od listopada 2015. i to na svom omiljenom mjestu. Naime dosad je igrala tri puta u finalu Monterreyja i sva tri puta slavila je.

2013. godine u svom trećem finalu na ovom turniru svladala je upravo Angelique Kerber s kojom će igrati u finalu i ove godine.

Kerber je teže došla do finala računajući da joj je Carla Suarez Navarro stvorila dosta problema u prvom setu. Nakon velike borbe Kerber je ipak uzela set u 13. igri.

Poslije toga sve je bilo lakše. Španjolka je pala, Kerber je nastavila s dobrom igrom i lakoćom je uzela drugi set sa 6:1.

Zanimljivo, iako je ponovno zasjela na svjetski broj jedan, za Kerber je ovo prva ovogodišnja pobjeda protiv igračice iz svjetskog Top 35.

WTA Monterrey, polufinale:
Anastasija Pavljučenkova (Rusija, 2) - Caroline Garcia (Francuska, 3) 6:2, 6:4
Angelique Kerber (Njemačka, 1) - Carla Suarez Navarro (Španjolska, 4) 7:6(6), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!