Košarka

Ključna trica Tomislava Zubčića u pobjedi Nižnji Novgoroda nedovoljna za ostanak u borbi za doigravanje

Petar Jenjić • nedjelja, 09.04.2017.
Ključna trica Tomislava Zubčića u pobjedi Nižnji Novgoroda nedovoljna za ostanak u borbi za doigravanje
Foto: FaH

Odigrane su još četiri utakmice u regionalnoj VTB ligi iz kojih vrijedi izdvojiti važnu pobjedu Nižnji Novgoroda protiv Astane u borbi za doigravanje. Slavili su rezultatom 76:72, a ključnu je tricu postigao Tomislav Zubčić osam sekundi prije kraja. U dvoboju za drugo mjesto Zenit je slavio na gostovanju kod Himkija 74:66...

Košarkaši Nižnji Novgoroda imali su izravan dvoboj kod kuće s Astanom za osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje. Trebala im je pobjeda od deset ili više razlike, međutim, nisu uspjeli. Pobijedili su rezultatom 76:72, što nije dovoljno eventualnom konačnom omjeru jer je Astana u prvom međusobnom dvoboju slavila s devet razlike.

Gosti su igrali jako dobro, posebno iza linije za tricu s koje su stvarali velike probleme obrani Nižnjija. Većim su dijelom utakmice bili u prednosti, sve do 38. minute kada Siim-Sander Vene pogađa tricu za poravnanje (66:66). Momčadi su se izmjenjvale u vodstvu sve do posljednje minute. Robert Lowery ubacio je tricu za minimalnu prednost Astane (72:71), ali Tomislav Zubčić osam sekundi prije kraja uzvraća na isti način. Pobjedu domaćina potvrdio je Kenny Boynton nakon što je Leonidas Kaselakis promašio oba slobodna bacanja.

Do pobjede ih je predvodio Kenny Boynton sa 17 koševa (3/5 za dva, 1/5 za tricu, slobodna bacanja 8/8) i devet skokova. Tomislav Zubčić je za 25 minuta na terenu ostvario učinak od sedam poena (2/4 za tricu, slobodna bacanja 1/2), osam skokova i dvije asistencije.

Najbolji je kod gostiju bio Robert Lowery s 20 koševa (1/7 za dva, 4/9 za tricu, slobodna bacanja 6/8) i sedam skokova.

U derbi susretu cijelog vikenda Zenit St. Peterburg je slavio na gostovanju kod Himkija rezultatom 74:66 čime je vrlo vjerojatno okončao borbu za drugo mjesto u svoju korist. Sada imaju dvije pobjede više od svojih današnjih protivnika i u eventualnom će polufinalu imati prednost domaćeg terena.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena u kojem se nijedna momčad nije pretjerano odvajala, Zenit vrlo dobrom trećom četvrtinom okreće rezultat u svoju korist i uoči posljednjih deset minuta ima osam poena prednosti (61:53). Ubačajem Demontea Harpera u 37. minuti gosti su došli do dvoznamenkaste prednosti (69:59) koju su bez većih poteškoća zadržali do kraja utakmice.

Do pobjede ih je predvodio Sergej Karašev s 23 poena (3/5 za dva, 3/8 za tricu, slobodna bacanja 8/8) i pet skokova, dok je Stefan Marković dodao 18 koševa (4/6 za dva, 2/6 za tricu, slobodna bacanja 4/6), šest skokova i šest asistencija. Spomenimo i kako je srpski košarkaš osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača ožujka.

Najbolji je kod Himkija bio Aleksej Šved s 18 koševa (4/8 za dva, 1/7 za tricu, slobodna bacanja 7/7).

VTB liga:
Jenisej - VEF Riga 88:71 (Suleiman Braimoh 18p, 7sk / Mareks Mejeris 16p, 9sk)
Nižnji Novgorod - Astana 76:72
Saratov - Parma Perm 110:99 (Nicolas Minnerath 25p, 8sk, 7as / Sergej Černov 23p, Domagoj Samac ostao bez učinka)
Himki - Zenit St. Peterburg 66:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!