Košarka

VIDEO: Westbrookova večer za pamćenje, Hawksi opet šokirali Cavse, Bender umalo do double-doublea

Dario Dodić • ponedjeljak, 10.04.2017.
VIDEO: Westbrookova večer za pamćenje, Hawksi opet šokirali Cavse, Bender umalo do double-doublea
Foto: EPA

Russell Westbrook napokon je došao do 42. triple-doublea ove sezone i tako preskočio Oscara Robertsona na vječnoj listi, no dodao je i mali začin sjajnoj večeri na kraju dvoboja s Nuggetsima. Cleveland Cavaliersi ponovno su izgubili od Atlanta Hawksa, a imali su ogromnu prednost u posljednjoj četvrtini. Dragan Bender dobio je veliku minutažu i umalo upisao double-double učinak...

Atlanta Hawksi su, čini se, crna mačka Cleveland Cavaliersima. Nakon što su ih s rezervama svladali u petak, sinoć su Hawksi u najjačem sastavu izveli pravo malo čudo i ponovno porazili aktualne prvake. Naime, Cavsi su na kraju treće četvrtine imali ogromnih 26 koševa razlike da bi se Hawksi u posljednjoj četvrtini izborili za produžetak (44:18) i na kraju došli do pobjede 126:125.

Nakon što su igrači početne petorke zakazali u dobrom dijelu susreta, trener Hawksa Mike Budenholzer na parketu je ostavio Paula Millsapa i Tima Hardawaya Jr.-a s rezervistima, što se pokazalo kao pun pogodak. "Pripišite im sve zasluge, to je ono što nas je vratilo u utakmicu", rekao je Millsap nakon utakmice.

Cavse su zahvaljujući porazu dostigli Celticsi na vrhu Istoka. Ukoliko obje momčadi pobijede obje utakmice do kraja regularne sezone prednost domaćeg parketa sve do eventualnog finala imat će Cavsi zbog boljeg međusobnog omjera.

Do druge pobjede protiv Cavsa u tri dana Atlantu je predvodio Millsap s 22 koša i devet skokova. Hardaway je dodao 21 koš i devet skokova, Dwight Howard se zaustavio na 19 koševa.

Cavse je s 45 koševa i devet asistencija predvodio Kyrie Irving, LeBron James susret je završio šestim prekršajem u produžetku, dotad je prikupio novi triple-double s 32 koša, 16 skokova i deset asistencija.

Russell Westbrook ušao je u povijest. I to na kakav način! Nakon što je prije par dana osigurao da će regularnu sezonu završiti s triple-double prosjekom, što je u NBA povijesti uspjelo tek jednom igraču, Oscaru Robertsonu, sinoć je tog istog Robertsona prestigao po ukupnom broju triple-double učinaka u sezoni. U gostima kod Denver Nuggetsa Russ je upisao 42. triple-double i postao po toj brojci najbolji u povijesti.

Ali to nije sve. Dalekometnom tricom sa zvukom sirene donio je i pobjedu 106:105 Thunderima i slomio srca svima u dvorani jer to je značilo da Nuggetsi sigurno neće vidjeti doigravanje.

Westbrook je povijesnu utakmicu završio s 50 koševa, 16 skokova i deset asistencija. Dugo se mučio dohvatiti desetu asistenciju, suigrači su ga ubijali u pojam neefikasnošću, no kad ju je napokon dohvatio zapljeskala mu je i domaća publika, nesvjesna što ih čeka u samoj završnici.

Ubacio je posljednjih 15 koševa svoje momčadi, kao i posljednjih osam poena bilo koje momčadi, Oklahoma je nadoknadila sedam koševa prednosti i čudesnom tricom došla do pobjede.

Još su dvojica Thundera bila dvoznamenkasta, Enes Kanter s 15 koševa i osam skokova te Steven Adamas s deset koševa i deset skokova.

Nuggetse je predvodio Danilo Gallinari s 34 koša i deset skokova, ali bez ijednog poena u posljednjoj četvrtini. 23 je koša dodao Nikola Jokić, na 17 poena i deset skokova zaustavio se Wilson Chandler.

Phoenix Sunsi stigli su do pobjede 124:111 protiv Dallas Mavericksa na domaćem parketu. U dvoboju mladih snaga u drugom poluvremenu kao pobjednici izašli su mladi igrači Phoenixa.

Iako nije igrao gotovo uopće u posljednjoj četvrtini Sunse je do pobjede predvodio Devin Booker s 21 košem u 23 minute. Prestigao je na ljestvici najboljih strijelaca lige svih vremena prije 21. rođendana Kobea Bryanta i s 2.774 poena našao se na četvrtom mjestu iza Carmela Anthonyja, Kevina Duranta i LeBrona Jamesa.

T.J. Warren također je u pobjedu ugradio 21 poen, na 20 koševa i deset asistencija zaustavio se Tyler Ulis. Vrlo dobar je nastup s klupe imao i Dragan Bender. Proveo je čak 35 minuta na parketu i umalo došao do double-double učinka, zaustavio se na devet poena (3/4 za 2, 1/6 za 3), osam skokova, tri asistencije, ukradenom loptom i blokadom.

Yogi Ferrell i Dwight Powell predvodili su Mavse sa po 21 košem.

NBA, rezultati:
New York - Toronto 97:110 (Hernangomez 24 koša, 11 skokova/DeRozan 36 koševa)
Atlanta - Cleveland 126:125p
Denver - Oklahoma City 105:106
Phoenix - Dallas 124:111
Sacramento - Houston 128:135 (Labissiere 25 koševa/Harden 35 koševa, 11 skokova, 15 asistencija)
Memphis - Detroit 90:103 (Gasol 13 koševa/Marjanović 14 koševa, 10 skokova)
L.A. Lakers - Minnesota 110:109 (Ennis 20 koševa/Towns 40 koševa, 21 skok)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10810.04.2017. u 14:53
    sigurno nije najomiljeniji igrač NBA-a, ali čestitke su na mjestu. Čovjek cjelu sezonu ide punim gasom kao Lamborghini na njemačkom autobahnu, i onda mu još uđe takva ubitačna clutch-trica.
    narada108