Vodeni sportovi

Barakude glatkom pobjedom potvrdile prolazak na završnicu Svjetske lige

Petar Jenjić • utorak, 11.04.2017.
Barakude glatkom pobjedom potvrdile prolazak na završnicu Svjetske lige
Foto: FaH

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osigurala je plasman na završnicu Svjetske lige. Večeras su na Crnici u Šibeniku bili bolji od Nizozemske s glatkih 17:7...

Kao što se i moglo očekivati, Barakude nisu imale prevelikih problema protiv slabašne Nizozemske. Izabranici Ivice Tucka bili su bolji od spomenute reprezentacije rezultatom 17:7 kojim su osigurali prvo mjesto u skupini B i plasman na završnicu Svjetske lige, natjecanja koje su osvojili još 2012. godine.

Unatoč izostancima nekoliko važnih igrača poput Sukna, Bušlje i Garcije, Hrvatska je slavila gotovo identičnim rezultatom kao i u prvom međusobnom susretu odigranom u Eindhovenu. Podsjetimo, tada su bili bolji s 18:7.

Na samom su početku utakmice Nizozemci prvi i posljednji put došli do vodstva. Uzvratili su Joković i Lončar nakon čega je prednost Hrvatske polako počela rasti. Mogla je razlika nakon prvog poluvremena biti i veća (5:2) da Fatović nije propustio realizirati dvije kontre. Ipak, u nastavku susreta prevelikih problema nije bilo pa je Hrvatska upisala uvjerljivu pobjedu.

Barakude je predvodio Anđelo Šetka s tri pogotka, dok su kod Nizozemaca po dva gola postigli Lindhout i Muller.

Završnica se igra od 20. do 26. lipnja u ruskoj Ruzi.

Svjetska liga, šesto kolo:
Hrvatska – Nizozemska 17:7 (3:1, 2:1, 6:2, 6:3)

Hrvatska: Bijač (10 obrana), Šparada; Macan, Buljubašić 1, Bašić 2, Vukičević 2, Zović 2, Joković 2, Petković 2, Lončar 2, Krapić, Šetka 3, Fatović 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!