Automoto

Fernando Alonso propušta utrku u Monte Carlu zbog nastupa na Indianapolis 500

Branimir Korać • srijeda, 12.04.2017.
Fernando Alonso propušta utrku u Monte Carlu zbog nastupa na Indianapolis 500
Foto: EPA

Niti početak nove sezone nije donio ništa dobro za Fernanda Alonsa i McLaren, a suradnja će kratko biti prekinuta u svibnju ove godine kada Alonso neće nastupiti na Velikoj nagradi Monaka već će voziti na utrci Indianapolis 500...

Prošlo je više od deset godina kako je Fernando Alonso povezao dva naslova svjetskog prvaka u Formuli 1 i od tada stvari baš ne idu kako je zamislio. Posebno se to odnosi na posljednje dvije sezone u bolidu McLaren Honde koji je nekonkurentan i Alonso redovno završava na pozicijama na kakve nije naviknuo.

Niti nova sezona nije počela ništa bolje, prve dvije utrke nije završio zbog mehaničkih kvarova ostavši tako bez plasmana i u Australiji i u Kini.

Stoga i ne čudi što je prihvatio ponudu za nastup na utrci Indianapolis 500 koja je na rasporedu 28. svibnja. Isti dan održava se i Velika nagrada Monaka u Monte Carlu na kojoj Alonso neće nastupiti, a sve uz dozvolu i blagoslov McLaren Honde.

Umjesto Alonsa u bolidu McLarena u Monte Carlu mogao bi se naći Jenson Button koji je jedan od kandidata za nastup uz Stoffela Vandoornea.

Alonso će na Indianapolis Motor Speedwayju nastupiti za Andretti Autosport koji ima Hondine motore, a osim njega od bivših F1 vozača nastupit će i Takuma Sato, Alexander Rossi, Max Chilton, Sébastien Bourdais, Juan Pablo Montoya...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!