Nogomet

Tuchel: "Nitko nas nije kontaktirao oko odgode utakmice, samo smo dobili SMS poruku"

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.04.2017.
Tuchel: "Nitko nas nije kontaktirao oko odgode utakmice, samo smo dobili SMS poruku"
Foto: EPA

Igrači dortmundske Borussije poraženi su u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka protiv Monaca na svom stadionu s 3:2, a na njihovoj izvedbi zasigurno je ostavio traga napad od dana ranije u kojem je stradao Marc Bartra...

Dvoboj između Borussije i Monaca trebao je biti odigran u utorak, međutim napad na autobus njemačke momčadi u kojem je stradao Marc Bartra doveo je do odgode susreta. Iako bi bilo logično da je dvoboj u takvim okolnostima odgođen za barem nekoliko dana kasnije, zgusnut raspored natjerao je Uefu da ga pomjeri tek za 22 sata kasnije.

S odlukom da se susret igra ovu srijedu, nije bio zadovoljan niti Borussijin trener Thomas Tuchel koji tvrdi kako njih nije apsolutno nitko kontaktirao i tražio mišljenje o terminu odigravanja utakmice.

"Nas nitko nije ništa pitao, samo smo dobili SMS poruku. Nismo imali dobar osjećaj, trebalo nam je više vremena. Samo je stigla ta poruka da je u Švicarskoj tako odlučeno. Bilo je to grozno iskustvo, trebali smo pomoći svim igračima da prebole to što se dogodilo i da se riješe straha", nimalo zadovoljno govorio je nakon susreta Tuchel.

Tu je njemački stručnjak potpuno u pravu, dogodio se napad na autobus njegove momčadi u kojoj je stradao ne baš lakše jedan od igrača, a ostatak momčadi pretrpio je veliki strah. Igrati samo 22 sata kasnije nije bilo lako.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • johnny00813.04.2017. u 11:08
    "Da ga pomjeri tek za 22 sata kasnije..." Oprostite, ali kad je glagol "pomjeriti" ušao u hrvatski standardni jezik kao sinonim za odgoditi ili premjestiti? Razumio bih da je riječ o citatu nekog stručnjaka s našeg područja, ali ovo je smiješno, ovakva konstrukcija ne postoji u jeziku kojim se pišu... [više na forumu]
    johnny008