Košarka

Luwawu-Cabarrot: "Želim osvajati medalje i naslove s reprezentacijom"

Petar Jenjić • četvrtak, 13.04.2017.
Luwawu-Cabarrot: "Želim osvajati medalje i naslove s reprezentacijom"
Foto: Kristijan Komarica

U razgovoru za službenu Fibinu stranicu igrač Philadelphia 76ersa Timothe Luwawu-Cabarrot istaknuo je kako se veseli mogućem pozivu u reprezentaciju. Smatra kako Francuska ima jako talentiranu generaciju koja može ispisati povijest osvajajući trofeje i medalje...

Završila je sezona za novaka Philadelphije Timothea Luwawu-Cabarrota koji se itekako nada pozivu francuskog izbornika Vincenta Colleta na pripreme reprezentacije uoči predstojećeg Eurobasketa.

"Naravno da mi je cilj poziv u reprezentaciju, u kontaktu sam s Francuskim košarkaškim savezom i nadam se da će me uskoro pozvati da nastupim. I dalje ne znam što mogu očekivati i hoću li uopće dobiti poziv, ali ako dobijem borit ću se za mjesto na završnom rosteru.", rekao je Luwawu Cabarot.

Nakon sezone u srpskom Mega Leksu francuski je košarkaši izabran kao 24. na prošlom draftu od strane već spomenute Philadelphije. Nakon nešto kraće minutaže u prvom dijelu sezone, Luwawu je zahvaljujući ozljedama i skraćenoj rotaciji dobio više prostora pa je tako u posljednjih šest utakmica ubacivao nešto više od 19 poena u prosjeku.

Objavom Nicolasa Batuma kako će preskočiti ovo reprezentativno ljeto otvorilo se mjesto za Luwawua koji je posljednji put za nacionalnu selekciju nastupio 2015. godine na U-20 Europskom prvenstvu.

"Napravit ću sve da zaslužim mjesto na konačnom rosteru. Znam da mogu jako puno pomoći svojoj reprezentaciji i da mogu napraviti veliki utisak. Cilj mi je osvajati medalje i naslove. Želim igrati za Francusku svako ljeto i osvojiti koliko god trofeja bude moguće jer imamo mnogo talentiranih igrača i možemo ispisati povijest.", zaključio je Luwawu-Cabarrot.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!