Nogomet

VIDEO: Ajax razmontirao Schalke, velika pogreška vratara donijela Lyonu pobjedu protiv Bešiktaša

Branimir Korać • četvrtak, 13.04.2017.
VIDEO: Ajax razmontirao Schalke, velika pogreška vratara donijela Lyonu pobjedu protiv Bešiktaša
Foto: EPA

Odigrani su prvi susreti četvrtfinala Europske lige nakon kojih ništa nije odlučeno. Nitko nije stvorio dovoljnu prednost da bi mogao mirno dočekati uzvrat...

Anderlecht - Manchester United 1:1

Manchester United na gostovanju u Bruxellesu imao je vodstvo do 85. minute, a onda je Anderlecht ipak došao do poravnanja. Bez obzira na primljeni gol, United ima dobar rezultat uoči uzvrata na Old Traffordu gdje će tražiti potvrdu prolaza u polufinale Europske lige.

Uoči ovog četvrtfinala United je bio favorit i to i ostaje s obzirom na pozitivan rezultat iz prvog dvoboja. rano je Mourinhova momčad mogla do prednosti, već u 17. minuti Ibrahimovićev udarac je blokiran, lopta se odbila do Lingarda koji je umjesto mreže zatresao vratnicu.

20 minuta kasnije gosti su ipak poveli. Rashford je pucao, Ruben je odbio njegov pokušaj, ali na odbijenu loptu natrčao je Mhitarjan i iz blizine je poslao u mrežu.

U drugom dijelu obje momčadi stvorile su nekoliko prilika, ali do 86. minute mreža se nije ponovno tresla. Tada Anderlecht dolazi do poravnanja. Obradović je odlično ubacio s desne strane, Dendoncker je u punom naletu prvi došao do lopte i glavom je poslao u mrežu.

Taj pogodak otvorio je uzvrat, odluka će pasti na Old Traffordu.

Ajax - Schalke 2:0

Ajax je u Amsterdamu potpuno nadigrao Schalke i zasluženo nosi prednost 2:0 na uzvrat. Domaćin je odigrao jako dobru utakmicu, stvorio je niz prilika i ne bi bilo nezasluženo da je i uvjerljivije slavio.

Ralf Fahrmann bio je najbolji pojedinac kod Schalkea, njemački vratar upisao je nekoliko velikih obrana i ostavio svojoj momčadi kakvu-takvu nadu uoči uzvrata gdje će morati odigrati daleko bolje.

Sjajni Fahrmann prvi put svladan je u 23. minuti iz kaznenog udarca koji je Davy Klaassen pretvorio u pogodak. Schopf je u 16 metara srušio Younesa, a Karašev je opravdano dosudio kazneni udarac.

U 52. minuti Klaassen je još jednom poslao loptu u mrežu, ovaj put na dodavanje Kluiverta, pucao je iz prve i uhvatio Fahrmanna na krivoj nozi.

Do kraja susreta Ajax je nizao prilike, pogađao okvir gola, Fahrmann je sjajno odrađivao svoj posao i na kraju je ostalo 2:0. Prema viđenom, Schalke će teško do prolaza.

Celta - Genk 3:2

Prava golijada u Vigu gdje je Celta s 3:2 svladala Genk. Belgijci su otvorili i zaključili seriju pogodaka i u konačnici mogu biti zadovoljni ovim rezultatom koji ih ne ostavlja bez šanse uoči uzvrata.

Celta je imala dovoljno prilika, postigla je tri pogotka, ali pogreške u obrambenoj fazi stajale su je boljeg rezultata.

Već u desetoj minuti gosti su stigli do pogotka kada je Trossard ubacio s lijeve strane, Boetius je ostao potpuno sam u sredini i glavom je zakucao loptu u mrežu.

Do odlaska na odmor domaćin je postigao čak tri pogotka i došao do preokreta. U 15. minuti Sisto je poravnao na 1:1 nakon lijepe akcije s Guidettijem, a u 18. minuti Iago Aspas odličnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio je suprotni kut.

U završnici prvog dijela Aspas je proigrao Guidettija, a ovaj s 15 metara ne pretjerano snažnim udarcem zabija za 3:1.

U 67. minuti dvije velike obrambene pogreške dovele su do smanjenja na 3:2 i mogućih problema za Celtu. Prvo je Trossard uzeo loptu Cabralu i ubacio prema drugoj vratnici gdje ju promašuje Jonny, prvi pokušaj Buffela obranio je Alvarez, ali u ponovljenom pokušaju nije imao šanse.

Genk na svoj stadion odnosi obećavajućih 3:2.

Lyon - Bešiktaš 2:1

Dvoboj između Lyona i Bešiktaša počeo je s više od pola sata zakašnjenja zbog nereda na stadionu koje su izazvali navijači Bešiktaša. Nakon sukoba na tribinama, bacanja pirotehnike prema navijačima Lyona, situacija se smirila i dvoboj je počeo.

Turci na kraju ne mogu biti zadovoljni rezultatom iako je on još uvijek aktivan. Imali su vodstvo do 83. minute i u završnici dopustili domaćinu preokret.

Već u 15. minuti obrana domaćina se raspala i nakon dodavanja Talisce, lopta je došla do Ryana Babela koji pogađa domaću mrežu.

Lyon je nakon toga bio bolji protivnik, stvorio je niz prilika, ali tek u zadnjih deset minuta došao je do preokreta.

Prvo je u 83. minuti Tolisso pobjegao Uysalu i nakon ubačaja u 16 metara poravnao na 1:1. Dvije minute kasnije velika pogreška vratara Fabrija koji je pokušao driblingom izaći iz neugodne situacije, ali Morel mu je uzeo loptu i pogodio za 2:1.

U gostujućem sastavu do 64. minute igrao je Matej Mitrović, a zamijenio ga je upravo Uysal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor14.04.2017. u 08:00
    Man utd nastavlja sa lošom realizacijom trebali su zabit barem još dva gola
    qvestor