Košarka

Mozgov: "Zubac nije spreman za startnu petorku"

Branimir Korać • petak, 14.04.2017.
Mozgov: "Zubac nije spreman za startnu petorku"
Foto: EPA

Centar Los Angeles Lakersa Timofej Mozgov od ove sezone oprostio se razgovorom za medije u kojem se dotaknuo i svoje pozicije u startnoj petorci te Ivice Zupca...

Timofej Mozgov pod ugovorom je s Lakersima još tri sezone nakon što je ljetos potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan čak 64 milijuna dolara. Većina s pravom tvrdi kako je Mozgov preplaćen, posebno kada se vidi napredak Ivice Zupca koji je tijekom sezone sa svakom utakmicom sve više rastao i prijeti Mozgovu izbacivanjem iz petorke.

Rus je završnicu sezone propustio dogovorno s Lukeom Waltonom, trener Lakersa htio je pružiti priliku Zupcu i onima koji su budućnost franšize te su Mozgov i Luol Deng ranije završili sezonu.

Međutim iskusni centar ne predaje se, tvrdi kako neće izgubiti startnu poziciju i da Zubac još nije spreman zauzeti njegovo mjesto u startnoj petorci.

"Razgovarao sam s Waltonom, ali detalji nisu bitni. Ponekad je potrebno da razgovor između trenera i igrača ostane između njih. Mislim da sam dobro odrađivao posao. Zubac me impresionirao napretkom od odlaska u NBDL do završnice sezone, ali mislim da još uvijek nije spreman zauzeti mjesto u startnoj petorci", kaže Mozgov.

Mozgov je možda u pravu kada tvrdi da Zubac u ovom trenutku još uvijek treba vremena da bi postao legitimni NBA centar starter, ali koliko i kako hrvatski centar napreduje, to vrijeme doći će vrlo brzo, a i pozicija Mozgova vrlo brzo bit će ugrožena. Toga je zasigurno i on svjestan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2017. u 17:05
    Zubac >>>>>>>> Prevara (Mozgov)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2017. u 08:51
    Bitno da ti jesi, panj samo takvi Lakersi za njega dali 64 milijuna dolara za 4 godine nevjerojatno glupi potez, i bacen novac.
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina15.04.2017. u 02:10
    huahhhahahaha Mozgov se trese
    pikepiletina