Košarka

Cavaliersima prednost u seriji, Miles promašio šut za pobjedu Indiane

Petar Jenjić • nedjelja, 16.04.2017.
Cavaliersima prednost u seriji, Miles promašio šut za pobjedu Indiane
Foto: EPA

Teško izborenom pobjedom Cleveland Cavaliersi su otvorili ovogodišnje doigravanje. Vodili su većim dijelom susreta, Indiana je uvijek bila vrlo blizu, ali kako se na kraju pokazalo, ne dovoljno za pobjedu. Cavsi su slavili rezultatom 109:108 nakon što je CJ Miles promašio šut za pobjedu...

Cavaliers - Pacers 109:108 (34:29, 32:30, 26:25, 17:24)

Prva runda doigravanja, Istočna konferencija:

Cleveland: James 32, Love 17, Thompson 8, Smith 6, Irving 23, Felder, Frye 11, Jefferson 5, Dahntay Jones, James Jones, Korver 2, Shumpert, Tavares, Deron Williams 5, Derrick Williams

Indiana: George 29, Thaddeus Young 8, Turner 11, Ellis 11, Teague 15, Allen, Brooks 5, Christmas, Jefferson, Miles 5, Niang, Robinson III, Seraphin 8, Stephenson 16, Joe Young

Iako nisu briljirali u posljednjih mjesec dana kada su upisali nekoliko iznenađujućih poraza, Cleveland Cavaliersi u doigravanje su ušli u punom sastavu i kao jedan od glavnih kandidata za obranu naslova. Čekala ih je Indiana predvođena sjajnim Paulom Georgeom koji je u svoju momčad uveo u doigravanje.

Utakmica je u potpunosti opravdala očekivanja za sve neutralne gledatelje, na kraju i navijače Cavaliersa koji su vodili gotovo cijeli susretu, tek u nekoliko navrata dvoznamenkastom razlikom. Indiana se u završnici primiče, dolazi do poena zaostatka (109:108) i ima napad za pobjedu, no CJ Miles promašuje šut u posljednjoj sekundi.

Obje su momčadi šuterski krenule u utakmicu, Kevin Love je u ranoj fazi ubacio dvije trice, ukupno deset poena bez promašaja čime su domaćini imali tek tri poena viška (16:13). U svojoj 200. utakmici doigravanja LeBron James je prvi šut uputio tek u devetoj minuti utakmice. Upravo je svojim četvrtim poenom donio svojoj momčadi najvećih šest razlike (29:23) pretkraj vrlo efikasne četvrtine s obje strane.

Igra bez obrana se nastavila i u drugoj četvrtini gdje su se bolje snalazili Cavaliersi koji su održavali stečenu prednost. Paul George nije mogao sam protiv raspoloženog trojca James-Love-Irving koji je stvarao najviše problema protivničkoj obrani, međutim, niti to nije pomoglo braniteljima naslova da se odvoje na značajniju razliku pa su na poluvremenu vodili 66:59.

Držali su se gosti jako dobro do završnih minuta treće četvrtine, Myles Turner smanjio je s linije slobodnih bacanja na samo dva razlike, međutim Cleveland uzvraća serijom 12:0 kojom prvi puta na utakmici dolazi do dvoznamenkaste prednosti (90:80).

Iako su gotovo cijeli susret držali prednost na svojoj strani, Indiana se u samoj završnici potpuno primiče, zatim i dolazi do dva poena prednosti nakon trice Jeffa Teaguea tri i pol minute prije kraja. Cavaliersi uzvraćaju sa šest vezanih poena i vraćaju vodstvo na svoju stranu (109:105). Paul George tricom smanjuje na minimalan zaostatak, James na drugoj strani promašuje pa Indiani ostaje 20 sekundi za posljednji napad, no CJ Miles nije bio precizan.

LeBron James je zaključio susret s 32 poena (10/17 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 6/9), šest skokova i 13 asistencija, dok je Kyrie Irving dodao 23 koša (10/18 za dva, 1/9 za tricu, slobodna bacanja 0/1) i šest asistencija.

Najbolji je kod Indiane bio Paul George s 29 poena (3/13 za dva, 6/8 za tricu, slobodna bacanja 5/7), pet skokova i sedam asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!