Košarka

VIDEO: Briljantni Wall predvodio Wizardse do pobjede, skroman učinak Bogdanovića

Petar Jenjić • nedjelja, 16.04.2017.
VIDEO: Briljantni Wall predvodio Wizardse do pobjede, skroman učinak Bogdanovića
Foto: EPA

Repriza polufinala Istoka 2015. godine ove je sezone malo uranila i za razliku od tada favoriti su bili Wizardsi. Upravo je Washington obranio domaći teren u prvoj utakmici i slavio protiv Atlanta Hawksa rezultatom 114:107...

Wizards - Hawks 114:107 (25:29, 20:19, 38:28, 31:31)

Prva runda doigravanja, Istočna konferencija

WASHINGTON: Porter Jr. 10, Morris 21, Gortat 14, Beal 22, Wall 32, Bogdanović 4, Burke, Jennings, McClellan, Ochefu, Oubre Jr. 11, Satoransky, Smith

ATLANTA: Prince 14, Millsap 19, Howard 7, Hardaway Jr. 7, Schröder 25, Bazemore 12, Calderon 2, Delaney, Dunleavy 4, Humphries, Ilyasova 9, Muscala 8, Sefolosha

Washington Wizardsi ušli su u prvu rundu doigravanja smatrani velikim favoritom. Iako ih je Atlanta porazila prije dvije godine u polufinalu Istoka, puno se toga do danas promijenilo, prije svega motiv tadašnjih članova Wizardsa željnih osvete. Posebno Johna Walla koji je seriju od sedam utakmica zbog ozljede bio prisiljen zaključiti u trećoj.

Najveće je bilo pitanje koliko će Wizardsi dopustiti Hawksima da se razigraju i eventualno zaprijete pobjedi u prvoj utakmici. Nakon vrlo slabog prvog poluvremena upravo je Wall upalio motore, pokazao zašto je jedan od najboljih razigravača u ligi i odveo svoju momčad na veću razliku. U samoj se završnici Atlanta uspjela približiti, ali ipak je ostala prekratka, izgubivši 114:107.

Bolje su krenuli domaćini koji su koristili greške Atlante na startu utakmice. Problem za Hawkse svakako su bile dvije osobne pogreške Tima Hardawaya Jr. nakon samo šest minuta igre. Stvarajući veliki problem na napadačkom skoku, domaćini su napravili seriju 9:0 i nakon sjajnog zakucavanja Markieffa Morrisa došli do prve dvoznamenkaste prednosti na susretu (18:8). Ipak, gosti se bude u završnici pa nakon poena Ersana Ilyasove dolaze do prvog vodstva na utakmici (26:25).

Energični Wizardsi s početka utakmice kao da su nestali s terena, šest poena u šest minuta druge četvrtine dovoljno govori o tome. Atlanta je igrala vrlo dobru obranu, tjerajući svoje protivnike da uzimaju teže šuteve, no niti Hawksima napad nije najbolje funkcionirao pa se nisu uspjeli značajnije odvojiti. Morris je u završnici poluvremena smanjio na tri koša minusa domaćina (48:45) što je ujedno bio i konačan rezultat.

Upravo je Morris bio važan kotačić početkom nastavka, igrač Washingtona ubacio je sedam poena u kratkom roku i njegova je momčad ubrzo vodila s pet razlike (57:52). Isti je igrač nakon sjajnog dodavanja Johna Walla još bolje zakucao za povratak Wizardsa na dvoznamenkastu razliku (65:55). Upravo će se spomenuta minuta najviše vrtjeti na snimkama TOP 10 poteza dana. Nezaustavljivog je Walla bilo svugdje po terenu jer, što god napravio, polazilo mu je za rukom. U cijeloj su četvrtini imali tek jednu izgubljenu loptu i uoči posljednjih 12 minuta su imali sedam razlike (83:76).

Posljednja je četvrtina krenula jurnjavom s obje strane, gubile su se lopte, napadi završavali nakon tek nekoliko sekundi i promašivali se lagani šutevi. U tom se bolje snašao domaćin, ubacio nekoliko šuteva izvana i održavao dvoznamenkastu prednost. Dvije minute prije kraja Hawksi su došli na pet poena zaostatka, ali više od toga nije išlo.

Sjajni John Wall zaključio je susret s 32 poena (10/20 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 6/6), četiri skoka i 14 asistencija, Bradley Beal je dodao 22 koša (7/10 za dva, 2/11 za tricu, slobodna bacanja 2/3). Bojan Bogdanović odigrao je skromnih 13 minuta za Wizardse i ostvario učinak od četiri poena (2/7 za dva, 0/1 za tricu), dva skoka, jedne asistencije i ukradene lopte.

Najbolji je kod Atlante bio Dennis Schröder s 25 poena (5/11 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 6/6) i devet asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!