Tenis

VIDEO: Nijemac iznenadio Dimitrova, pobjede Murrayja, Wawrinke i Nadala

Mihaela Bradovski • srijeda, 19.04.2017.
VIDEO: Nijemac iznenadio Dimitrova, pobjede Murrayja, Wawrinke i Nadala
Foto: EPA

Dovršeni su susreti drugog kola na velikom turniru u Monte Carlu gdje su dvojica nositelja upisali neočekivane poraze i to od igrača koje bi trebali bez većih muka svladati...

Veteran Tommy Haas nije tako često nastupao na turniru u Monte Carlu, ove godine upisao je jednu pobjedu protiv Benoita Pairea, ali nakon toga izgubio je od Tomaša Berdycha u tri seta. Igrač kojeg vodi Goran Ivanišević izgubio je prvi set sa 6:3, ali nakon toga došao je do preokreta.

Pablo Carreno Busta nije došao u Monte Carlo u odličnoj formi, ali je dobro krenuo i u prvom kolu upisao je tijesnu pobjedu protiv Fabija Fogninija. Nakon toga odigrao je još bolji meč u drugom kolu te je bez velikih problema svladao Karena Hačanova, mladog ruskog igrača kojem predviđaju lijepu budućnost. U trećem kolu Carreno Busta imat će najveći ispit, igrat će protiv Novaka Đokovića.

Vrlo dobar početak turnira imao je Dominic Thiem koji je u dva seta svladao Robina Haasea. Austrijanac je odnio pobjedu 6:3, 6:2 i tako stigao do trećeg kola. "Igrao sam jako agresivno i stavljao ga konstantno pod pritisak. Retern je posebno dobro funkcionirao, jednostavno sam bio bolji", istaknuo je Thiem.

Osvajač Monte Carla iz 2014. godine Stan Wawrinka trebao je tri seta protiv Čeha Jirija Veselog, ali na kraju je slavio i prošao u treće kolo. "Sve u svemu bio je to dobar meč s obzirom da mi je prvi ove godine na zemljanoj podlozi. Fizički sam dobro, znam da sam na visokoj razini i vidjet ćemo koliko mogu napraviti", istaknuo je Švicarac.

Prvi nastup Andyja Murrayja nakon ozljede lakta završen je pobjedom protiv Gillesa Müllera s dva puta po 7:5. Zbog te ozljede Murray je propustio turnir u Miamiju i Davis Cup dvoboj protiv Velike Britanije, ali sada se vraća i spreman je za nastavak sezone. "Prvi servis gem bio je užasan, ali to je obično tako kada dugo ne servirate i vraćate se nakon pauze. Kasnije je bilo lakše, lakat još boli, ali to je ona normalna bol koja je stalna", istaknuo je Murray.

Startnu pobjedu upisao je i Rafael Nadal i to vrlo tešku, uz puno muke protiv Kylea Edmunda: nakon što je dobio prvi set sa 6:0, činilo se da će odjuriti do pobjede, ali Edmund je uzvratio i poravnao na 1-1 u setovima te pao tek u završnici trećeg seta. "Danas na Touru laganog meča nema, meni je najvažnije da se osjećam dobro, ulazim u serije pobjeda i podižem samopouzdanje. Stvar je jednostavna, ako ću igrati dobro pobjeđivat ću, u suprotnom gubit ću."

Neočekivane poraze upisala su dvojica nositelja, Roberto Bautista Agut i Grigor Dimitrov koji su izgubili od Diega Sebastiana Schwartzmana i Jan-Lennarda Struffa.

Ivan Dodig i Marcel Granollers svladali su Francuze i u četvrtfinalu idu ponovno na Francuze. Ovaj put na druge nositelje Pierre-Hugues Herberta i Nicolasa Mahuta.

ATP Monte Carlo, drugo kolo:
Tomaš Berdych (Češka, 9) - Tommy Haas (Njemačka) 3:6, 6:1, 6:4
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 13) - Karen Hačanov (Rusija) 6:4, 6:4
Dominic Thiem (Austrija, 6) - Robin Haase (Nizozemska) 6:3, 6:2
Stan Wawrinka (Švicarska, 3) - Jiri Vesely (Češka) 6:2, 4:6, 6:2
Alexander Zverev (Njemačka, 14) - Feliciano Lopez (Španjolska) 6:0, 6:4
Andy Murray (Velika Britanija, 1) - Gilles Müller (Luksemburg) 7:5, 7:5
Albert Ramos (Španjolska, 15) - Carlos Berlocq (Argentina) 6:2, 6:2
Lucas Pouille (Francuska, 11) - Paolo Lorenzi (Italija) 6:2, 6:4
Rafael Nadal (Španjolska, 4) - Kyle Edmund (Velika Britanija) 6:0, 5:7, 6:3
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 12) 6:3, 7:6(2)
Jan-Lennard Struff (Njemačka) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 8) 4:6, 6:3, 6:2

ATP Monte Carlo, parovi osmina finala:
Ivan Dodig/Marcel Granollers (Hrvatska/Španjolska, 6) - Benoit Paire/Edouard Roger Vasselin (Francuska/Francuska) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2017. u 19:14
    auuu,popušio Zverev od Nadala, gledao highlights malo prije, Zverev neprepoznatljiv, prva dva kola je igrao odlično, danas mu očito nije bio dan, jadna 2 gema je uhvatio za roćkas:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2017. u 18:10
    nebi me čudilo da Zverev napravi iznenađenje, ako bi to uopće bilo iznenađenje jer jako dobro i brzo sazrijeva i odlično igra...najbolji je mladi tenisač za mene, no to je samo moje mišljenje...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2017. u 10:17
    Zverev danas slavi 20. ti rodjendan, a slavlje ce se odrzati na centralnom terenu sa nitko manjim nego "kraljem zemlje"; samo se bojim da ne dobije isti poklon kao Edmund jucer ;)
    Obrisan korisnik