Tenis

Viktor Galović, Mate Delić i Tereza Mrdeža izborili prolaze

Branimir Korać • četvrtak, 20.04.2017.
Viktor Galović, Mate Delić i Tereza Mrdeža izborili prolaze
Foto: EPA

Uz Marina Čilića na turniru u Monte Carlu, dio Hrvata ovog tjedna nastupa na ITF turnirima diljem svijeta, a u srijedu uspješni su bili Mate Delić, Viktor Galović i Tereza Mrdeža...

Viktor Galović pobjedom je nastavio nastup na turniru u talijanskog Santa Margheriti Di Puli. Prvi protivnik bio mu je Brazilac sa švedskom putovnicom Christian Lindell kojeg je Galović svladao sa 6:4, 7:6. U oba seta Lindell je imao break prednosti, u drugom dva puta, ali Galović se ipak vraćao.

Četvrtfinale donosi mu petog nositelja Nijemca Yannicka Madena protiv kojeg je igrao 2014. godine na ovom istom mjestu i svladao ga u polufinalu sa 6:0, 6:2.

Mate Delić u Antalyji odigrao je susret prvog kola i lakoćom je za samo sat vremena svladao Japanca Ryuseija Makiguchija. Svega tri izgubljena gema, od toga dva na svom servisu za lagan prolaz dalje.

U drugom kolu čeka ga puno teži posao, igrat će protiv prvog nositelja Yannika Reutera koji se namučio u prvom kolu s Francuzom Ronanom Joncourom.

Kod tenisačica Tena Lukas uspješno je prošla kroz kvalifikacije jakog turnira u Dothanu, ali zaustavila ju je u prvom kolu Poljakinja Paula Kania pobjedom u dva seta. Kania je bolja u paru nego u singlu, ali i tu je imala uspjeha na ovoj kategoriji, osvojila je ukupno pet ITF titula i bila je 128. igračica svijeta.

Mlada Talijanka s pozivnicom Tatiana Pieri stvorila je dosta problema Terezi Mrdeži u Santa Margheriti di Puli, ali na kraju je hrvatska igračica ipak slavila u tri seta. Svaka je imala po čak 22 break lopte, Mrdeža je svoje bolje iskoristila i prošla dalje.

U drugom kolu čeka je još jedna Talijanka i to Cristiana Ferrando, inače 365. igračica svijeta. Njih dvije susrele su se 2015. godine u Monterreyu gdje je Ferrando bila bolja sa 6:4, 3:6, 6:3.

Njemica Dana Kremer lakoćom je svladala Teu Faber na turniru u Kairu. Faber je kroz kvalifikacije ušla u glavni turnir gdje je upisala težak poraz uz samo tri osvojena gema i to sva tri na reternu.

ITF Santa Margherita Di Pula, drugo kolo:
Viktor Galović (Hrvatska) - Christian Lindell (Švedska) 6:4, 7:6(5)

ITF Antalya, prvo kolo:
Mate Delić (Hrvatska) - Ryusei Makiguchi (Japan) 6:1, 6:2

ITF Dothan, prvo kolo:
Paula Kania (Poljska) - Tena Lukas (Hrvatska, Q) 6:3, 6:4

ITF Santa Margherita Di Pula, prvo kolo:
Tereza Mrdeža (Hrvatska, 7) - Tatiana Pieri (Italija, WC) 4:6, 6:2, 6:2

ITF Kairo, prvo kolo:
Dana Kremer (Njemačka, 5) - Tea Faber (Hrvatska, Q) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2017. u 18:22
    ajde naše curke, napravite neki malo veći rezultat, za samopouzdanje, krivo mi je za Terezu da ne igra bolje jer je cura jako zgodna :)
    Obrisan korisnik