Ostali sportovi

Azinović upisao jedinu pobjedu prvog dana Europskog prvenstva

Sportnet • četvrtak, 20.04.2017.
Azinović upisao jedinu pobjedu prvog dana Europskog prvenstva

Prvog dana Europskog prvenstva za judaše i judašice u Poljskoj nastupilo je troje hrvatskih predstavnika. Ždrijeb ih nije pomazio te su Topolovec, Azinović i Šikić ispali na početku natjecanja, uz jednu pobjedu koju je upisao Bernard Azinović.

Jedan od dva vrhunca judo sezone u 2017. godini je Europsko prvenstvo u Poljskoj, koje počinje u četvrtak 20. travnja i traje do nedjelje 23. travnja.

Tena Šikić (do 52 kg) borila se protiv neugodne Ruskinje Kuznjecove. Uz ozljedu rebra, Šikić je hrabro ušla u borbu, ali je Ruskinja iskoristila priliku te ipponom (zahvat) prošla dalje.

"Iako smo se pripremali za Kuznjecovu i njen parter, Tena se nažalost nije snašla i napravila pogrešku nepotpunim zatvaranjem što je Ruskinja iskoristila", prokomentirao je trener reprezentacije Hrvoje Petranović.

18-godišnja Tihea Topolovec (do 57 kg) za protivnicu je na početku imala prvu nositeljicu Receveaux (FRA). Kako je i najavio izbornik ženskih reprezentacija, Vladimir Preradović, Topolovec je protiv favoritkinje ušla neopterećeno te je pokazala talent i napredak iz turnira u turnir. Francuskinja je slavila ipponom (zahvat) i pokazala zašto je nositeljica u svojoj kategoriji.

Jedini hrvatski judaš na tatamiju Varšave prvog dana natjecanja bio je Bernard Azinović (do 60 kg). Protiv Francuza Manquesta je bio u zaostatku (wazari), imao i kaznu, ali zatim odlično reagirao i slavio ipponom (lijevi morote seoi nage) za prolaz u drugo kolo.

"Nakon lošeg starta protiv Francuza, Bernard je uspio preokrenuti situaciju. Prvenstveno na psihološkom polju", rekao je Petranović.

U borbi s Rusom Mšvidobadzeom, Azinović je imao izglednu situaciju za bacanje, ali nije imao dobru kontrolu rukama, Rus je imao više strpljenja te slavio ipponom (kouchi gari).

"Protiv Rusa nije ušao u borbu na pravi način i nije našao rješenje za protivnikov gard", prisjetio se borbe Azinovićev trener.

U petak nastupaju Marijana Mišković Hasanbegović i Maja Blagojević, obje u kategoriji do 63 kg, te Barbara Matić (do 70 kg), koja je i druga nositeljica turnira. Mišković Hasanbegović u prvom kolu ide na Valkovu (RUS), a Blagojević na Davidovu (RUS). Matić će put prema možebitnoj medalji započeti protiv bolje iz dvoboja Peković (MNE) – Teltsidou (GRE).

Dominik Družeta (do 81 kg) zaključit će nastupe hrvatskih judoka drugog dana EP-a, a u prvom kolu ide na Mikuckisa (LAT).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!