Ostali sportovi

AFC East i North: Patriotsi idu po obranu naslova, posljedni ples Bena Roethlisbergera?

Sportnet • petak, 21.04.2017.
AFC East i North: Patriotsi idu po obranu naslova, posljedni ples Bena Roethlisbergera?
Foto: EPA

Dva mjeseca nakon Super Bowla i mjesec dana nakon početka razdoblja potpisivanja slobodnih igrača na tržištu, približava se vrhunac post-sezone u NFL-u, NFL Draft. Donosimo pregled najzanimljivijih događanja u tom razdoblju i pokušavamo odgonetnuti buduće planove momčadi...

AUTOR: Antonio Jukić

AFC East

Buffalo Bills

Billsi su slično kao i Ramsi bili jedna od najzanimljivijih franšiza za pratiti tijekom prošle sezone. Prije svega zbog medijima zanimljivog glavnog trenera Rexa Ryana. No, kako nije uspio donijeti doigravanje Billsima otpušten je i na njegovo mjesto je doveden Sean McDermott, bivši koordinator obrane u Panthersima. Cilj je da se s postojećim obrambenim talentom i odličnom igrom probijanjem pokuša izboriti doigravanje. Bit će to teško zbog divizije u kojoj se nalaze, jer i Patriotsi i Dolphinsi su u ovom trenutku bolje ekipe. Imali su dosta FA igrača, a suradnju su produžili s: RB Mike Gillislee, OG Ryan Groy, RT Jordan Mills i OLB Lorenzo Alexander.

FA dolasci: FB Mike Tolbert (Panthers); FB Patrick DiMarco (Falcons); SS Mycah Hyde (Packers); FS Jordan Poyer (Browns); K Steven Hauschka (Seahawks); WR Andre Holmes (Raiders)

FA odlasci: WR Marquise Goodwin (49ers); WR Robert Woods (Rams); SS Aaron Williams ( - ); CB Corey Graham ( - ); ILB Zach Brown (Redskins); CB Stephon Gilmore (Patriots);

Potpisali su dobre zamjene u Gillisleeju i Groyu, dok su Mills kao prosječni starter na svojoj poziciji i Alexander kao otkrivenje prošle sezone odlični potpisi. Odlascima Goodwina i Woodsa za nerazumno visoke ugovore koje su dobili u timovima iz Kalifornije nema se što prigovoriti, preplaćeni igrači, a na draftu će vrlo vjerojatno pronaći zamjene za jednog od njih, dok je Holmes doveden kao zamjena za drugog. Dovođenje dvojice FB-a, od kojih će Tolbert biti RB broj 3 u ekipi iza LeSeana McCoya i Gillisleeja, a DiMarco glavni FB samo je naznaka što će biti glavna snaga napada Billsa. CB Gilmore je otišao u mrske rivale Patriotse u, za većinu analitičara, čudnom potezu za Belichicka, jer on ne daje velike ugovore u post-sezoni tuđim FA igračima. Njegovim odlaskom je ostala rupa u secondaryju i taj problem će morati riješiti preko drafta.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Tyrod Taylor – RB LeSean McCoy – FB Patrick DiMarco – TE Charles Clay – LT Cordy Glenn – LG Richie Incognito – C Eric Wood – LG Vlad Ducasse – RT Jordan Mills – WR Sammy Watkins – WR Andre Holmes.
Obrana: DE Adolphus Washington – DT Marcell Darreus – DE Kyle Williams – OLB Jerry Hughes – ILB Reggie Ragland – ILB Preston Brown – OLB Lorenzo Alexander – CB Ronald Darby – CB Keyvon Seymour – FS Mycah Hyde – SS Jordan Poyer.
Specijalni timovi: LS Garrison Sonborn – K Steven Hauschka – P Colton Schmidt – KR Brandon Tate.

Vidljivo je da imaju dosta dobru blocking ofenzivnu liniju, što pomaže i njihovim RB-ima, ali i QB-u Tayloru koji je tzv. dvostruka opasnost, jer može i otrčati za prvi pokušaj, ako nema slobodnog hvatača. Potreban im je hvatač, a dosta analitičara spominje da bi mogli izabrati i QB-a, jer nisu bili zadovoljni Taylorom. Obrana je prošle sezone bila dosta slaba izuzev Alexandera, no treba reći da su izbori u prve dvije runde drafta lani, ILB Ragland i ovdje nespomenuti OLB Shaq Lawson bili ozlijeđeni pa bi njihov povratak i dodatak CB-a u jednoj od prve dvije runde obranu trebao vratiti u vrh lige.

Draft potrebe: WR, CB, DE.

Miami Dolphins

Dupini su se nakon sedam godina bez doigravanja napokon vratili tamo. Iako su izgubili u prvoj rundi doigravanja, sezona je za njih bila jako uspješna. Mladi glavni trener Adam Gase je odmah u prvoj sezoni uspio u svom cilju te sada Dolphinsi pucaju na vrh divizije. Odlazak koordinatora obrane u Broncose na mjesto glavnog trenera ih neće puno usporiti. Imali su zanimljivu post-sezonu gdje su sve bitne FA igrače produžili, a to su: DE Cameron Wake, WR Kenny Stills, DE Andre Branch, SS Reshad Jones i ILB Kiko Alonso. Potpis Jonesa kao jednog od najboljih safetyja lige im je bio prioritet.

FA dolasci: TE Julius Thomas (Jaguars – via trade); FS Nate Allen (Raiders); ILB Lawrence Timmons (Steelers); DE William Hayes (Rams – via trade); SS T.J. McDonald (Rams)

FA odlasci: DT Earl Mitchell (49ers); DE Mario Williams ( - ); TE Dion Sims (Bears); LT Branden Albert (Jaguars – via trade); DE Dion Jordan (Seahawks)

Otpuštanje DE-a Marija Williamsa i nije bilo neko iznenađenje. On nije pokazao ono što se od njega očekivalo. Tradeovi LT-a Alberta i TE-a Thomasa su bili odvojeni, a obje su se ekipe riješile izbora nižih rundi kako bi došle do igrača koji im trebaju. DE Hayes je doveden kako bi bio glavna zamjena u prednjoj obrambenoj liniji, a cijena je bila izbor šeste runde drafta, a zauzvrat su dobili njega i izbor sedme runde. Dodaci Allena i Timmonsa su ciljana pojačanja linija, kako bi obrana bila bolja nego prošle sezone, kada je išla smjerom prema boljem dijelu lige. Napad je izgubio TE-a Simsa, ali je u već spomenutom tradeu doveden odlični TE Thomas pa tu ne bi trebalo biti mnogo gubitka na produktivnosti.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Ryan Tannehill – RB Jay Ayaji – TE Julius Thomas – LT Laremy Tunsil – LG Jermon Bushrod – C Mike Pouncey – RG Kraig Urbik – RT Ja’Wuan James – WR Jarvis Landry – WR Kenny Stills – WR DaVante Parker.
Obrana: DE Andre Branch – DE Cameron Wake – DT Ndamukong Suh – DT Jordan Phillips – LB Kiko Alonso – MLB Lawrence Timmons – LB Neville Hewitt – CB Tony Lippett – CB Byron Maxwell – FS Nate Allen – SS Reshad Jones.
Specijalni timovi: LS John Denney – K Andrew Franks – P Matt Darr – KR/PR Jakeem Grant.

Napad izgleda dosta dobro, iako je potrebno malo pojačanja u sredini ofenzivne linije, vjerujem da će taj dio biti odrađen u prve dvije runde drafta. Očekujem da bi napad trebao biti u gornjoj polovici lige i da o igri QB Tannehilla ovisi hoće li biti prijetnja Patriotsima za naslov u diviziji. Obrana izgleda dosta dobro. Predvodnik je obrambena prednja linija koja izgleda odlično, zapravo jedina pozicija koja je malo upitna u obrani je mjesto trećeg LB-a, koje drži Hewitt i to je jedno od područja gdje će se pokušati pojačati preko drafta.

Draft potrebe: OG, LB, CB.

New England Patriots

Legendarni QB Tom Brady i legendarni glavni trener Bill Belichick ne staju. Osvojili su svoj peti naslov i ako je suditi po potezima Patriotsa u post-sezoni vrlo vjerojatno ćemo ih ponovno gledati duboko u doigravanju, ako ne i ponovno u Super Bowlu. Ionako odličan tim izgubio je par svojih FA igrača, ali je potpisao one najvažnije, DT-a Alana Brancha, SS-a Durona Harmona i OLB-a Dont’aa Hightowera. Jedino je pitanje što će se dogoditi s CB-om Malcolmom Butlerom, kojega pokušavaju zadržati za 3,9 mil $ (postavili su cijenu izbora za prve runde ako ga netko hoće uzeti po ovoj cijeni, a nijedna momčad to neće napraviti), a on se pokušava izboriti za veći ugovor ili odlazak u Saintse.

FA dolasci: TE Dwayne Allen (Colts – via trade); CB Stephon Gilmore (Bills); WR Brandin Cooks (Saints – via trade); DE Kony Ealy (Panthers – via trade); DE Lawrence Guy (Ravens); RB Rex Burkhead (Bengals); FA odlasci: OLB Barkevious Mingo (Colts); TE Martellus Bennett (Packers); DE Jabaal Sheard (Colts); CB Logan Ryan (Titans); DE Chris Long (Eagles).

Neočekivano aktivan offseason Belichicka, ali vjeruje se da je to napravio kako bi opet bili spremni pucati na naslov. Gubitke u obrani u vidu Shearda, Ryana i Longa je nadoknadio potpisima Gilmorea, Guya i tradeom za Ealyja (Bill ionako ne voli imati izbore u prvoj rundi, jer on obično dragulje pronađe u nižim rundama). Bennett je zamijenjen u napadu tradeom za TE-a Coltsa, Dwaynea Allena (poslan izbor četvrte runde za Allena i izbor šeste runde na draftu), iako imaju najboljeg TE-a lige Gronkowskog, ali on je često ozlijeđen pa je Allen tu kao super-zamjena; dok je najveće pojačanje dolazak WR-a Brandina Cooksa iz Saintsa, opet preko tradea, gdje je cijena bila izbor prve runde i izbor treće runde, a zauzvrat su uz Cooksa dobili i izbor Saintsa u četvrtoj rundi. Što bi rekli, bogati postali još bogatiji.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Tom Brady – RB Dion Lewis – TE Rob Gronkowski – LT Nate Solder – LG Joe Thuney – C David Anders – RG Shaq Mason – RT Marcus Cannon – WR Brandin Cooks – WR Julian Edelman – WR Chris Hogan.
Obrana: DE Kony Ealy – DE Lawrence Guy – DT Alan Branch – DT Malcolm Brown – LB Shea McClellin – MLB Dont’a Hightower – LB Rob Ninkovich – CB Malcolm Butler* - CB Stephon Gilmore – FS Devin McCourty – SS Patrick Chung.
Specijalni timovi: LS Joe Cardona – K Stephen Gostkowski – P Ryan Allen – KR Danny Amendola – PR Julian Edelman.

Napad je vrlo vjerojatno u top 5 u ligi i tamo nema nekih velikih potreba za mijenjati. Bill je tu dodao najvažniju akviziciju, hvatača Cooksa i doveo zamjenu ako se Gronkowski ozlijedi tako da Brady može nastaviti tamo gdje je stao u zadnjoj četvrtini Super Bowla. Obrana izgleda dosta dobro, a vjerujem da će se tražiti DE-a na početku treće runde (izbore u prve dvije runde nemaju jer su ih tradeali za Ealyja i Cooksa) pošto je to nekako najslabija karika trenutno u obrani te CB-a ako Butler ne bude na rosteru (iako solidnu zamjenu imaju u mladom Ericu Roweu, nije loše da ima i konkurenciju za startno mjesto).

Draft potrebe: DE, CB, LB.

New York Jets

Za razliku od gradskih rivala Giantsa, Jetsi su imali katastrofalnu sezonu. Ekipa je bila prepuna veterana te je potrebno dosta mlade krvi da bi bili konkurentni u godinama koje dolaze. Otpustili su većinu tih veterana, ali nisu mnogo trošili na potpise novih igrača, nego su se fokusirali na iduću post-sezonu i na razvijanje mladih igrača u 2017. Neki od produženih vlastitih FA igrača su: OG Brian Winters, OLB Josh Martin te RT Benjamin Ijalana.

FA dolasci: K Chandler Catanzaro (Cardinals); LT Kelvin Beachum (Jaguars); CB Morris Claiborne (Cowboys); QB Josh McCown (Browns).

FA odlasci: LT Ryan Clady ( - ); OC Nick Mangold ( - ); CB Darrelle Revis ( - ); WR Brandon Marshall (Giants); RT Breno Giacomini ( - ); QB Geno Smith (Giants); QB Ryan Fitzpatrick ( - ).

Otpuštanje legende kluba, C-a Nicka Mangolda značilo je da su Jetsi u rebuildingu. Mangold je dugo godina bio jedan od najboljih C-a lige i iako je i lani igrao dobro, Jetsi su se odlučili za rez. Uslijedila su otpuštanja Cladyja, Giacominija i Marshalla, a otpustili su i dugo vremena najboljeg CB-a lige Revisa, kojem je prošla sezona bila najlošija u karijeri. Nisu produžili suradnju ni s jednim od prva dva QB-a na rosteru za prošlu sezonu pa su kao prijelazno rjesenje za 2017. doveli iskusnog Josha McCowna. Vjeruje se da će priliku dobiti i dva mlada QB-a koji su birani 2015. (Bryce Petty) i 2016. (Christian Hackenberg) na draftu, da se probaju izboriti za mjesto startera. Jetsi će biti jedna od slabijih momčadi u 2017., a sve da bi se pripremili za post-sezonu iduće godine i lov na najbolje FA igrače u tom razdoblju.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Josh McCown – RB Billal Powell – TE Austin Seferian-Jenkins – LT Kelvin Beachum – LG James Carpenter – C Wesley Johnson – RG Brian Winters – RT Brandon Shell – WR Erick Decker – WR Quincy Enunwa – WR Quinton Patton.
Obrana: DE Muhammad Wilkerson – DT Stacy McLendon – DE Leonard Williams – OLB Sheldon Richardson – ILB Darron Lee – ILB David Harris – OLB Jordan Jenkins – CB Morris Claiborne – CB Buster Skrine – FS Marcus Gilchrist – SS Calvin Pryor.
Specijalni timovi: LS Tanner Purdum – K Chandler Catanzaro – P Lac Edwards – KR/PR Jalin Marshall.

Obrana na papiru izgleda dosta dobro, ali nisu igrali prošle sezone u skladu s očekivanjima. Problematični DE/OLB Sheldon Richardson bi mogao biti tijekom drafta tradean, a ako se to dogodi onda bi trebali pronaći zamjenu za njega. Konkurencija na mjestu CB-a je isto poželjna. U napadu u skoro svim linijama je potreban dodatak talenta. I QB i TE i WR i ofenzivna linija trebaju pomoć i to je podrucje koje će najviše biti u fokusu Jetsima na draftu.

Draft potrebe: QB, TE, RB, OG, WR, LB.

AFC North

Baltimore Ravens

Nakon dvije sezone bez doigravanja Ravensi su morali dobro poslovati u post-sezoni kako bi bili konkurentni Steelersima i Bengalsima u borbi za diviziju. Pritisak na glavnog trenera Johna Harbaugha je prisutan i moraju uloviti doigravanje kako bi ostao na klupi i dogodine. Produžena je suradnja s vlastitim FA igračima i to s WR-om Mikeom Wallaceom, DT-om Brandonom Williamsom i rezervnim quarterbackom Ryanom Mallettom.

FA dolasci: SS Tony Jefferson (Cardinals); RB Danny Woodhead (Chargers); CB Brandon Carr (Cowboys).

FA odlasci: OC Jeremy Zuttah (49ers – via trade); DT Timmy Jernigan (Eagles – via trade); FB Kyle Juszczyk (49ers); OLB Elvis Dumervil ( - ); RT Ricky Wagner (Lions), WR Steve Smith (umirovio se).

Nekoliko sezona Ravensi imaju problema na poziciji strong safetyja (SS) pa su stoga odlučili investirati u najboljeg na tržištu, Jeffersona. Woodhead je potpisan kao zamjena, a njegova vrijednost je najveća u goal-to-go situacijama gdje može igrati u postavci kao WR. Gubici Wagnera i Smitha su najveći u offseasonu i tamo će morati usmjeriti neke od izbora na draftu. Napad bi trebao biti nešto slabiji u 2017., ali bi obrana trebala biti bolja pa bi onda i ukupni rezultat ekipe trebao biti bolji.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Joe Flacco – RB Kenneth Dixon – TE Dennis Pitta – LT Ronnie Staley – LG Marshal Yanda – C John Urshel – RG Alex Lewis – RT De’Ondre Wesley – WR Mike Wallace – WR Breshad Perriman – WR Michael Campanaro.
Obrana: DE Brent Urban – NT Brandon Williams – DE Bronson Kaufusi – OLB Terrell Suggs – ILB C.J. Mosley – ILB Kamalei Correa – OLB Albert McClellan – CB Brandon Carr – CB Jimmy Smith – FS Eric Weddle – SS Tony Jefferson.
Specijalni timovi: LS Morgan Cox – K Justin Tucker – P Sam Koch – KR/PR Michael Campanaro.

Desna strana ofenzivne linije je najslabiji dio napada. Lewis i Wesley su mladi igrači kojima bi dobro došla konkurencija na pozicijama, da se između četiri igrača pronađe dobitna kombinacija na toj strani linije. U napadu bi dobro došao i jos jedan hvatač, koji bi trebao nadomjestiti odlazak Stevea Smitha u mirovinu. Obrambeni dio s dodatkom Jeffersona i Carra izgleda puno bolje pa bi obrana trebala kao što smo naveli biti bolja nego prošle sezone. Jedan DE im je potreban kao konkurencija Urbanu i jedan OLB da odmori legendarnog Suggsa, svakako bi bili dobar dodatak ionako kvalitetnom rosteru.

Draft potrebe: OT, OG, WR, DE, OLB.

Cincinnati Bengals

Nakon pet godina uzastopnog sudjelovanja u doigravanju, Bengalsi su u 2016. podbacili. Slaba igra napada (ulazak u sezonu bez startnog TE-a Tyler Eiferta, koji se vratio tek sredinom sezone i ozljeda krajem sezone prve zvijezde napada, WR-a A.J.-a Greena su tome dosta pridonijeli) i slaba igra obrane su doveli do toga. Zadnjih par post-sezona su gubili talent i krpali se preko drafta. Slično je bilo i ove sezone. Zadržali su one koji su im najbitniji, među njima WR-a Brandona LaFell, CB-a Dera Kirkpatricka i OC-a T.J.-a Johnsona, dok su pustili većinom veterane da odu loviti ili bolje ugovore ili da idu u momčadi koje će konkurirati za Super Bowl.

FA dolasci: ILB Kevin Minter (Cardinals); OG Andre Smith (Vikings); DE Chris Smith (Jaguars – via trade).

FA odlasci: ILB Karlos Dansby (Cardinals); OG Kevin Zeitler (Browns); LT Andrew Whitworth (Rams); DT Domata Peko (Broncos); RB Rex Burkhead (Patriots); ILB Rey Maualuga ( - ).

Ozljede glavne dvije mete u napadu, TE-a Eiferta prije početka sezone i ozljeda WR-a Greena krajem sezone otkrile su da je roster napada Bengalsa bez njih dvojice jako slab. No, u post-sezoni nisu mogli puno toga na tom planu napraviti zbog malo prostora na salary capu. Stoga su potpisali igrače tamo gdje je najvise „škripilo“ i pokušat će ponovno preko drafta doći do rješenja svojih problema. Obrana je lani podbacila i od nje se ove godine očekuje napredak. Ako ne dođe do poboljšanja, očekujem da će glavni trener Marvin Lewis dobiti otkaz i da će Bengalsi, slično kao i Jetsi morati u brzi rebuilding. Njihova je prednost što imaju (kad su svi zdravi) dobar napad pa će obnova ići brže. Dosta analitičara smatra da bi otkaz treneru Lewisu i dovođenje novog glavnog trenera probudilo Bengalse te ih uz mala pojačanja preko drafta promoviralo u jedne od glavnih kandidata za naslov.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Andy Dalton – RB Jeremy Hill – TE Tyler Eifert – LT Cedric Ogbuehi – LG Clint Bolling – C Russell Blodine – RG Jake Fisher – RT Andre Smith – WR A.J. Green – WR Brandon LaFell – WR Tyler Boyd.
Obrana: DE Carlos Dunlap – DE Michael Johnson – DT Pat Sims – DT Geno Atkins – LB Vincent Rey – ILB Kevin Minter – LB Vontaze Burfict – CB Der Kirkpatrick – CB Adam Jones – FS Shawn Williams – SS George Iloka.
Specijalni timovi: LS Clark Harris – K Randy Bullock – P Kevin Huber – KR/PR Alex Erickson.

Iako je u Vikingsima igrao na mjestu RG-a, Bengalsi vide Andrea Smitha na mjestu RT-a te će tu morati također draftati igrača, da bi ako projekt sa Smithom ne uspije, njega postavili na mjesto RG-a, a draftiranog igrača na mjesto RT-a. Mladi hvatač Boyd bi ove godine trebao napraviti napredak što bi samo pomoglo cijelom napadu. U obrani je prednja linija već u godinama i polako trebaju razmišljati o potencijalnim zamjenama na tim pozicijama. Što se tiče secondaryja, tamo imaju već nekoliko mladih igrača koji čekaju na priliku da uskoče na startne pozicije u ekipi.

Draft potrebe: DE, OT, DT.

Cleveland Browns

Tužna priča zvana Cleveland Brownsi nastavila se i prošle sezone. Jedina lijepa stvar koja im se dogodila je bila jedina pobjeda u sezoni, protiv Chargersa na Badnjak. Dugogodišnje lutanje s promjenom menadžmenta i glavnih trenera te trošenje izbora prve runde na QB-e koji nisu ništa pokazali samo je produbilo stanje sivila. Nakon što su lani GM Sashi Brown i njegov tim došli u Cleveland, zaposlili su za glavnog trenera iskusnog Huea Jacksona i krenuli u proces obnove ekipe. Riješili su se nekoliko veterana preko tradeova i usput si zaradili neke izbore u nižim rundama, a nakon dva tradea odrađena prije i za vrijeme drafta 2016., skupili su dosta izbora u prvoj, drugoj i trećoj rundi i ove godine. Plan je da preko drafta naprave jezgru ekipe koja će napokon pokrenuti stvari u pozitivnom smjeru. Ove godine su imali na raspolaganju preko 100 milijuna dolara za dovođenje pojačanja i iako nisu potrošili ni dvije trećine tog iznosa, doveli su ciljana pojačanja. Prvo su produžili suradnju s tri bitna vlastita FA igrača, OLB-om Jamiejem Collinsom; P-om Brittonom Colquittom te LG-om Joelom Bitoniom.

FA dolasci: QB Brock Osweiler (Texans – via trade); OC J.C. Tretter (Packers); WR Kenny Britt (Rams); OG Kevin Zeitler (Bengals);

FA odlasci: CB Tramon Williams ( - ); FS Jordan Poyer (Bills); WR Terrelle Pryor (Redskins); DE Stephen Paea (Cowboys); QB Josh McCown (Jets); QB Robert Griffin III( - ).

Napad je lani bio dosta pod pritiskom protivničkih obrana, posebno sredina i desna strana pa su doveli C-a Trettera i RG-a Zeitlera da s Bitoniom i najboljim LT-om lige Joeom Thomasom budu osiguravatelji QB-a. Za mjesto RT-a će se boriti par igrača, ali dodatak Zeitlera bi i tu trebao pomoći. Odlaskom Pryora nisu imali pravu WR metu pa je potpis Britta bio potreban. Ostaje za vidjeti hoće li se WR Josh Gordon napokon pojaviti i zaigrati, jer je već dvije sezone izvan footballa, što zbog problema s drogom, što zbog pokšsaja da si sredi život. Ako bi se vratio i zaigrao na nekoj pristojnoj razini, onda bi Brownsi bili na pravom dobitku. Mladi QB Cody Kessler je igrao dosta solidno, puno bolje nego dva veterana pa su njih dvojica stoga i otpušteni. No, on nije dugoročno rješenje i vjeruje se da će Brownsi jednim od dva izbora u prvoj rundi ove godine izabrati QB-a budućnosti. Dolazak QB-a Osweilera je ništa više nego ubiranje draft izbora u 2018. Texansima je bio potreban prostor na salary capu, a Brownsi ga imaju i previše pa su odradili ovaj trade. Osweiler ne bi trebao dobiti puno prilika. Obrana je pokazala pozitivne pomake u svim fazama i potrebno je još nekoliko dodataka da bi došla u neku sredinu poretka. Odlična je stvar potpis OLB-a Collinsa koji bi trebao biti prvo lice obrane u budućnosti.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Cody Kessler – RB Isaiah Crowell – TE Gary Barnidge – LT Joe Thomas – LG Joel Bitonio – C J.C. Tretter – RG Kevin Zeitler – RT Shon Coleman – WR Kenny Britt – WR Corey Coleman – WR Ricardo Lewis.
Obrana: DE Desmond Bryant – DT Danny Shelton – DE Emmanuel Ogbah – OLB Jamie Collins – ILB Demario Davis – ILB Christian Kirksey – OLB Joe Schobert – CB Joe Hayden – CB Jamar Taylor – FS Ed Reynolds – SS Derrick Kindred.
Specijalni timovi: LS Charley Hughlett – K Cody Parkey – P Britton Colquitt – KR/PR Duke Johnson Jr.

Ako se dogodi povratak WR-a Gordona onda bi posao za bilo kojeg QB-a bio olakšan. Vjerojatno će draftati QB-a, da se s Kesslerom bori za mjesto startera. Obrana je na dobrom putu, ali je potrebna konkurencija na nekoliko pozicija da bi to bilo još bolje. Posebno se to odnosi na secondary.

Draft potrebe: DE, QB, OLB, FS, SS, CB, WR.

Pittsburgh Steelers

Momčad iz grada mostova je bila ponovno u doigravanju, ali kao i već mnogo puta viđeno, Patriotsi i Tom Brady imaju rješenje za Steelerse. Jedan od najpotentnijih napada lige će i ove godine biti na terenu. QB Ben Roethlisberger je razmišljao hoće li se umiroviti ili ne, ali se odlučio za igranje i to je dobra vijest za sve fanove žuto-crnih. Produžena je suradnja s trojicom najvažnijih vlastitih FA igrača: WR-om Antoniom Brownom (4 godine/68 mil $); RB-om LeVeonom Bellom te legendom kluba OLB-om Jamesom Harrisonom. Prije nekoliko dana je umro vlasnik Dan Rooney u 84. godini života, bio je sin osnivača franšize Arta Rooneyja.

FA dolasci: DT Tyson Alualu (Jaguars).

FA odlasci: WR Marcus Wheaton (Bears); ILB Lawrence Timmons (Dolphins); OLB Jarvis Jones (Cardinals).

Kako je već i tradicija kod Steelersa, jako rijetko potpisuju tuđe FA igrače pa su ovog proljeća doveli samo DT-a Alualua da bude u rotaciji u prednjoj obrambenoj liniji. Odlazak Timmonsa i Jarvisa će morati nadoknaditi preko drafta. Obrana je za pojmove Steelersa dosta ispod prosjeka, pogotovo obrana dodavanja i vjerujem da će to biti fokus u pripremama za sezonu. Wheatonov odlazak će lako nadomjestiti, jer se treba vratiti suspendirani WR Martavis Bryant, tako da će napad biti još bolji u 2017.

Roster nakon FA razdoblja:
Napad: QB Ben Roethlisberger – RB LeVeon Bell – TE Ladarius Green – LT Alejandro Villanueva – LG Ramon Foster – C Maurkice Pouncey – RG David DeCastro – RT Marcus Gilbert – WR Antonio Brown – WR Eli Rogers – WR Martavis Bryant.
Obrana: DE Cameron Heyward – DT Javon Hargrave – DE Stephon Tuitt – OLB Bud Dupree – ILB Ryan Shazier – ILB Vince Williams – OLB James Harrison – CB William Gay – CB Artie Burns – FS Mike Mitchell – SS Sean Davis.
Specijalni timovi: LS Greg Warren – K Chris Boswell – P Jordan Berry – KR Knile Davis – PR Antonio Brown.

U napadu se nema što mijenjati, vjerujem da će probati dodati QB-a preko drafta, ako bi Ben rekao da neće više igrati, da imaju spremnu zamjenu dogodine. U obrani ima nekoliko nedostataka, prije svega u prednjoj liniji te u sredini, potrebno je dodati kvalitetno rješenje pokraj jednog od najboljih ILB-a lige Shaziera, a ne bi bilo loše dodati i zamjenu za Harrisona, koji ima 37 godina.

Draft potrebe: DE, OLB, ILB, QB.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!