Košarka

VIDEO: Celticsi se vraćaju u seriju, Westbrook otkrio da ima dobre suigrače, Clippersima vratili "break"

Dario Dodić • subota, 22.04.2017.
VIDEO: Celticsi se vraćaju u seriju, Westbrook otkrio da ima dobre suigrače, Clippersima vratili "break"
Foto: EPA

Košarkaši Boston Celticsa napokon su izgledali kao prva momčad Istoka i u Chicagu su došli do prve pobjede u seriji, Oklahoma je na svom parketu svladala Rocketse, Clippersi su vratili prednost domaćeg parketa...

Chicago - Boston 87:104 (2-1)

Ima nade za Boston Celticse! Prva momčad Istoka u regularnoj sezoni vratila je jedan "break" pobijedivši u prvoj utakmici prve runde doigravanja protiv Bullsa igranoj u Chicagu sa 104:87. Veliki plus za Celticse bilo je neigranje Rajona Ronda, koji je slomio palac na desnoj ruci i vjerojatno više neće igrati u ovoj seriji.

U pomoć Celticsima stigao je i bivši igrač Kelta Kevin Garnett, čiji su snimljeni govor igrači poslušali uoči utakmice, a u momčad se vratio i Isaiah Thomas nakon što je proveo neko vrijeme s obitelji nakon što mu je sestra poginula u prometnoj nesreći.

Vjerojatno je sve navedeno prevagnulo na stranu Celticsa, koji su prvi put u seriji izgledali kao momčad koja je bila broj 1 na Istoku. Pokazali su Celticsi i karakter jer su imali 20 koševa prednosti, a zatim ih prokockali (Bullsi su došli na -1) pa ih ponovno izgradili.

Posao za Celticse još uvijek nije gotov, Bullsi i dalje vode 2-1 i imaju još jednu utakmicu na domaćem parketu: "Nismo došli u Chicago s nadom da ćemo pobijediti jednu utakmicu. Znali smo da dolazimo po obje pobjede", rekao je nakon susreta Avery Bradley, jedan od junaka gostiju.

U prilično izjednačenoj početnoj petorci Celticsa najbolji je bio Al Horford s 18 poena, osam skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte. Po 16 koševa dodali su Thomas (devet asistencija) i Jae Crowder, na 15 se ubačaja uz sedam skokova i sedam asistencija zaustavio Bradley.

"Nećemo za poraz okriviti izostanak Ronda, jer postoji mogućnost da se on neće ni pojaviti. Zvuči kao da ga neće biti neko vrijeme. Moramo na parket izaći kao momčad i doći do rješenja kako biti bolji", rekao je nakon poraza Dwyane Wade, koji je s 18 koševa predvodio Bullse. Jimmy Butler ubacio je tek 14 poena uz slab šut iz igre (7/21), Robin Lopez dodao je 12 koševa, Nikola Mirotić 11.

Četvrta utakmica serije igra se u Chicagu u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Oklahoma City - Houston 115:113 (1-2)

I na Zapadu je zanimljivo, u prvoj domaćoj utakmici Oklahoma City Thunderi došli su do prve pobjede protiv Houston Rocketsa. Kritizirani Russell Westbrook smanjio je količinu potrošenih lopti i novim triple-double učinkom vodio Thundere do pobjede 115:113, kojom su smanjili vodstvo Rocketsa u seriji na 2-1.

"Morao sam odraditi bolji posao i više vjerovati mojim suigračima u 48 minuta. Večeras su momci imali sjajne poteze tijekom čitavog susreta. To je ono što i ja pokušavam činiti", rekao je Westbrook nakon pobjede u koju je ugradio 32 koša, 13 skokova i 11 asistencija.

Taj Gibson večer je okončao s 20 poena (šut 10/13), po 12 su koševa pridodali Victor Oladipo i Andre Roberson. Još je i Enes Kanter s klupe bio dvoznamenkast, ubacio je deset poena.

James Harden imao je šut za pobjedu Rocketsa, ali je promašio: "Zaostajali smo dva poena, samo sam želio doći do najboljeg mogućeg šuta. Nisam ni previše razmišljao o tome, došao sam na protivničku polovicu i vidio kako se reket zatvara. Odvojio sam se od Robersona i šutirao, šutirao sam sa samopouzdanjem, ali lopta je bila malo prekratka".

Harden je susret završio s 44 poena, šest skokova, šest asistencija i sedam izgubljenih lopti. Samo su trojica igrača s klupe ulazila u igru, jedan od njih bio je Lou Williams, koji je ubacio 22 poena. Ryan Anderson zaustavio se na 18 koševa.

Četvrta utakmica na rasporedu je u nedjelju navečer u Oklahoma Cityju.

Utah - L.A. Clippers 106:111 (1-2)

Los Angeles Clippersi pobjedom su u Salt Lake Cityju vratili prednost domaćeg parketa, svladali su Utah Jazz sa 111: 106 i preokrenuli seriju u svoju korist. Uoči druge utakmice u gostima Clippersi vode 2-1.

Bolje su otvorili dvoboj Jazzeri, imali su vodstvo tijekom većeg dijela susreta, a onda se u posljednjoj četvrtini probudio Chris Paul i serijom 15:0 odveo Clipperse do vodstva, koje do kraja utakmice nisu ispustili, iako su u drugom poluvremenu igrali bez ozlijeđenog Blakea Griffina.

U pobjedu je Paul ugradio 34 koša uz sedam skokova i deset asistencija. Sjajno je surađivao s DeAndreom Jordanom, koji je večer okončao sa 17 koševa i 13 skokova. Luc Mbah a Moute pridodao je 15 koševa i šest skokova.

Fantastičnu je utakmicu kod Jazzera, za koje ponovno nije nastupio ozlijeđeni Gobert, imao Gordon Hayward, koji je učinkom karijere od 40 poena predvodio domaću momčad. "Ništa od toga nije važno kada izgubite", rekao je Hayward nakon poraza od Clippersa. Raspoložen je bio i George Hill s 26 koševa, na 15 se zaustavio Joe Johnson.

Četvrta utakmica igra se u Salt Lake Cityju u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!