Tenis

VIDEO: Rafael Nadal na korak do desete titule u Monte Carlu, Mourier izbacio Goffina iz ritma

Mihaela Bradovski • subota, 22.04.2017.
VIDEO: Rafael Nadal na korak do desete titule u Monte Carlu, Mourier izbacio Goffina iz ritma
Foto: EPA

U španjolskom finalu u Monte Carlu igrat će Rafael Nadal i Albert Ramos. Nadal je u polufinalu stigao do pobjede protiv Davida Goffina dok je Ramos svladao Francuza Lucasa Pouillea...

Kontroverzna odluka Cedrica Mouriera, glavnog suca dvoboja između Rafaela Nadala i Davida Goffina potpuno je dekoncentrirala Belgijca koji je upisao u konačnici prilično gladak poraz 6:3, 6:1.

Goffin je vodio s 3:2 i na gem loptu Nadal je poslao lopticu van terena, a Mourier je pokazao krivi trag i unatoč velikim prosvjedima Goffina dosudio kao dobar poen za Španjolca iako je prvotno pozvan aut i to sasvim opravdano. Umjesto 4:2 za Goffina, Nadal je vratio break, posve okrenuo meč i potpuno iživciranog Goffina u konačnici svladao lakoćom.

I nakon prvog seta i tijekom drugog, Goffin je vodio "rat" s Mourierom, a u konačnici nije mu niti pružio ruku prilikom izlaska s terena. Rafael Nadal tako je otišao dalje, borit će se za svoju desetu titulu u Monte Carlu.

U finalu će za protivnika imati Alberta Ramosa koji je svladao i Andyja Murrayja i Marina Čilića, a u polufinalu bio je bolji od Lucasa Pouillea.

Još jedan težak meč u tri seta za Ramosa koji je uspio doći do pobjede, a pomogli su mu i problemi Francuza s leđima tijekom trećeg seta. Primio je Pouille liječničku pomoć, međutim nije se uspio dovoljno oporaviti i fizički je sve teže izdržavao izmjene i ritam koji je zadavao Ramos.

Za razliku od Nadala, Ramos ima samo jednu titulu u karijeri i to osvojenu u Bastadu na zemlji prošle godine kada je u posljednjem meču nadigrao Fernanda Verdasca sa 6:4, 6:3.

Protiv Nadala još nije osvojio niti set, susreli su se dosad dva puta i to oba puta u Barceloni gdje je Nadal upisao dvije glatke pobjede.

Monte Carlo, polufinale:
Albert Ramos (Španjolska, 15) - Lucas Pouille (Francuska, 11) 6:3, 5:7, 6:1
Rafael Nadal (Španjolska, 4) - David Goffin (Belgija, 10) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.04.2017. u 10:50
    Sramotna odluka Cedrica Mouriera :(
    Obrisan korisnik