Tenis

U meču dana Goffin svladao Đokovića, Nadal do novog polufinala

Petar Jenjić • petak, 21.04.2017.
U meču dana Goffin svladao Đokovića, Nadal do novog polufinala
Foto: EPA

Odigrana su i preostala tri četvrtfinalna susreta na Masters turniru u Monte Carlu. U meču dana sjajni David Goffin je svladao Novaka Đokovića u tri seta, dok je nešto lakši posao imao Rafael Nadal koji je pobijedio Diega Schwartzmana...

U dvoboju s čak 11 oduzetih servisa, u polufinale je prošao domaći tenisač Lucas Pouille. Francuz je u tri vrlo zanimljiva seta došao do pobjede protiv Pabla Cuevasa 6:0, 3:6, 7:5 i izborio nastup protiv Alberta Ramosa koji je, podsjetimo, nešto ranije tijekom dana pobijedio Marina Čilića.

Francuski je tenisač u trećem setu bio na rubu poraza. Cuevas je vodio s 5:4 i servirao za meč, ali Pouille se uspio izvući, dobiti dva uzastpna gema, zatim iskoristiti drugu meč loptu i proći u polufinale.

Poraz Dodiga u paru

Ivan Dodig i Marcel Granollers poraženi su u četvrtfinalu turnira parova, bolja je od njih bila francuska kombinacija Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut 3:6, 6:4, 10:6.

Najbolji meč dana, možda i na cijelom turniru odigrali su David Goffin i Novak Đoković. U konačnici je Belgijac nakon velike borbe, tri seta i dva i pol sata igre uspio doći do pobjede sa 7:5 u trećem setu.

Nemoguće je ukratko prepričati dvoboj pun sjajnih poteza, obrata, iskorištenih i neiskorištenih break lopti. Srpski je tenisač na početku trećeg seta oduzeo servis Goffinu koji je to tek svojom sedmom break loptom uspio poravnati na 4:4, nakon što je nešto ranije spasio nove dvije break lopte. U konačnici je Đoković servirao za 13. igru, no nije uspio u tom naumu, belgijski je tenisač iskoristio svoju petu meč loptu i došao do pobjede.

Rafael Nadal nešto teže nego jučer je došao do pobjede i plasmana u polufinale. Višestruki osvajač ovog turnira je s dva puta po 6:4 svladao Argentinca Diega Schwartzmana koji se predstavio u vrlo dobrom svijetlu, ali nedovoljno za nešto više od časnog poraza.

Španjolac je u oba seta po dva puta gubio svoj servis, no nešto je lošiji ipak bio njegov protivnik. Pri vodstvu 5:4 iskoristio je prvu set loptu i poveo s 1:0. U drugom je zaostajao 4:2, ali je dva puta uzastopno, bez izgubljenog poena, oduzeo servis Schwartzmanu i u konačnici došao do pobjede.

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:
Lucas Pouille - Pablo Cuevas 6:0, 3:6, 7:5
David Goffin - Novak Đoković 6:2, 3:6, 7:5
Rafael Nadal - Diego Schwartzman 6:4, 6:4

ATP Monte Carlo, polufinale:
Albert Ramos-Vinolas - Lucas Pouille
Rafael Nadal - David Goffin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2017. u 21:32
    Kralj zemlje ima veliku sansu osvojiti po deseti put Monte Carlo ;)
    Obrisan korisnik